FC Bihor pierde pe terenul „șoimilor” și nu mai poate scăpa „lanterna”: „Ghilotina aceasta care apasă deasupra capului nostru ne macină pe dinăuntru”

Marius ANGHEL 04 May. 2015, 13:25 Campionat

Fotbaliștii de la FC Bihor au pierdut sâmbătă jocul de la Pâncota, susținut în compania formației locale, Șoimii, în penultima etapă din play-out-ul Seriei a II-a a Ligii a II-a. Chiar și așa, echipa fanion a județului va rămâne, teoretic, în Liga 2, după ce o altă formație, FC Olt, și-a anunțat retragerea din acest eșalon.

Jocul a reprezentat derby-ul codașelor seriei, s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru gazde, care au marcat în prima repriză, în minutul 37, prin Flavius Cuedan. Partida a început bine pentru gazde în minutul 12 au avut o ocazie mare. După ce Dragalina a executat o lovitură liberă de la 25 de metri din lateral stânga, Issa a prelungit cu capul de la colțul scurt, dar Lung reluat, tot cu capul, din 2 metri, pe lângă poartă.

În minutul 20, Alexandru Sorian s-a ciocnit cu Adrian Rusu de la gazde, la centrul terenului, dar în urma acestui contact, fotbalistul orădean a fost nevoit să părăsească terenul cu capul spart, fiind transportat de urgență la spitalul din Arad, unde i s-au aplicat trei copci. În locul decarului orădean a intrat Bogdan Țoca, iar jucătorul gazdelor, Rusu, a fost avertizat de arbitru cu cartonaș galben. În minutul 25, FC Bihor a trimis primul șut spre poartă, prin Ember, de la 25 de metri, dar și peste transversală.

În minutul 37, gazdele au reușit să deschidă scorul, după ce Siminic a centrat de pe partea stângă cu piciorul drept, iar Cuedan a sărit la cap cu Fildan, mingea i-a rămas tânărului mijlocaș al Pâncotei, care a trimis-o în plasă din 8 metri, profitând și de ieșirea hazardată a goalkeeperului orădean.

În replică, două minute mai târziu, FC Bihor a ratat o ocazie bună, după ce Mihuț a centrat de pe dreapta, iar din 14 metri, FL. Lazăr a reluat din voleu, dar a scos în doi timpi de pe linia porții goalkeeperul gazdelor, Cr. Irimia. Cele două echipe au intrat la vestiare cu scorul de 1-0 pentru Șoimii.

În repriza a doua, jocul a început sub semnul echilibrului, prima ocazie din partea secundă având-o bihorenii, prin Andor, care în minutul 54 a trimis un șut-centrare de pe dreapta, respins din fața porții în corner. Apoi, la cealaltă poartă, în minutul 58 s-a dictat penalty pentru gazde. Bactăr l-a faultat în careu pe Gâlcă, după ce acesta i-a luat fața. Căpitanul șoimilor, Dragalina și-a asumat execuția, dar a tras peste poartă.

În minutul 76, gazdele au executat o lovitură liberă, de la 22 de metri, prin Cuedan. Acesta a trimis înalt în careu, iar din 10 metri, Suciu a reluat cu capul la rădăcina barei porții apărate de Fildan. Două minute mai târziu, același Dragalina a șutat de la 25 de metri peste poartă, pentru ca în minutul 90+1, același Dragalina i-a pasat în superioritate numerică lui Gâlcă, iar acesta de la 12 metri ușor lateral dreapta a trimis o boltă care a căzut pe bara transversală a porții lui Fildan.

VEZI o GALERIE FOTO completă a meciului de la Pâncota

De precizat faptul că la meci a asistat și o inimoasă galerie orădeană, formată din circa zece persoane. „Felicit echipa gazdă pentru victorie, o victorie meritată. Din păcate, noi suntem într-o situație ingrată. Pe lângă problemele pe care le avem, s-a văzut avem problemele acestea de atitudine din joc, care, sigur, își pun amprenta asupra evoluției jucătorilor. Ghilotina aceasta care apasă deasupra capului nostru și anume faptul se va închide sau se așteaptă să se închidă, efectiv ne macină pe dinăuntru și nu avem liniștea necesară, nu avem starea necesară, creează iritare în rândul nostru și din această cauză, sigur, jocul nostru suferă. Vom vedea ce va fi marți, la instanță și în funcție de ce se va hotărî acolo, vom vedea care va fi destinul acestui club. Din păcate astăzi am jucat slab și-mi asum această evoluție”, a declarat, după joc, antrenorul formației orădene, Gheorghe Silaghi.

„Vreau să-i felicit, în primul rând pe jucători, fiindcă astăzi am dat dovadă de o determinare deosebită, în condițiile în care și terenul a fost cum a fost, nu ne-a putut permite să etalăm un joc așa cum ni-l dorim. Am considerat, împreună cu cei din conducerea clubului că trebuie să-i stimulăm pe jucători. Am vorbit cu primarul orașului și în acest sens jucătorii au avut o altă atitudine și un alt moral. Jocul nostru a fost unul care s-a înscris pe linia celor făcute de până acum, mai ales ultimele două, cel de astăzi și cel cu Vâlcea, meciuri în care noi am fost echipa care a dominat jocul și am dovedit că la ora actuală Pâncota este în Liga a II-a, o nucă tare și cred că se poate pune la trântă cu orice echipă din acest eșalon”, a declarat, la rândul său, tehnicianul gazdelor, Ionuț Popa.

ȘOIMII PÂNCOTA    1
FC BIHOR ORADEA    0

F. Cuedan ’37

Cr. Irimia – Polgar, R. Lung, Ad. Rusu, Siminic – Suciu – Fl. Gâlcă, Issa, F. Cuedan (D. Dan ’90+6), Vladu (Monac ’79) – Dragalina (cpt.)(Mitu ’90+4)
Rezerve neutilizare: Pașcalău – Pantea, Lengyel, Sălăjan
Antrenor: Ionuț Popa

Fildan – Mihuț, Fl. Lazăr (cpt.), Bactăr, A. Achim – Letan, Ember (Andor ’46) – Fl. Pop, Sorian (Țoca ’23), N. Lorincz (I. Ban ’76) – Cigan
Rezerve neutilizare: Cuc – Petricău, Haș, Barabaș
Antrenor: Gheorghe Silaghi
Penalty ratat: Dragalina ’58

Stadion: Șoimii (Pâncota); Spectatori: 200; Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Cristian Gabriel Drăguț și Bogdan Gheorghioiu (ambii din Timișoara); Jucătorul meciului: Florin Gîlcă.

Sursa: eBihoreanul
Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 04 May. 2015, 13:25 Campionat
Pe aceeași temă