CS Mioveni vine cu lămuriri: „S-a cerut reorganizare, nu intrarea direct în insolvență. Așa pot fi deblocate conturile”

UPDATE 14:30 | Clubul CS Mioveni a dat un comunicat de presă pentru a aduce lămuriri în ceea ce privește insolvența clubului. Iată conținutul acestuia:

„În urma articolelor apărute în presă în ultimele zile privind o eventuală cerere de intrare în insolvență a clubului nostru, facem următoarele precizări:

Clubul CS Mioveni a cerut reorganizare și nu intrarea direct în insolvență, acesta fiind primul pas al insolvenței. S-a cerut acest lucru, pentru a putea debloca conturile și a putea continua activitatea. Sumele din litigiul dintre Finanțe și CS Mioveni privind în perioada 2004-2008, iar cazul se judecă în instanță. Până la soluționarea procesului, clubul trebuie însă să treacă prin această procedură pentru a-și putea continua activitatea”.


Tribunalul Comercial Pitești a înregistrat săptămâna trecută cererea de intrare în insolvență a clubului CS Mioveni, gruparea galben-ver­de cerând intrarea în procedură de reorganizare, conform unui plan de restructurare a activității.

„Subscrisa CS Mioveni, reprezentată prin domnul Stancu Constantin în calitate de președinte executiv, prin prezență ne exprimăm intenția de intrare în procedură de reorganizare conform unui plan de restructurare a activității”, se specifică în cerere. Oferta de preluare a clubului a fost lansată de Societatea Civilă Profesională PROLEX IPURL Pitești.

Din dosarul înregistrat la Tribunal reiese că clubul avea la data de 31.08.2014 datorii scadente de 3.248.000 lei (aproximativ 720.000 euro). A­cestea au fost adunate încă de acum câțiva ani și provin din datorii la taxe și impozite, cauzate de înregistrarea corectă la Fisc a convențiilor civile ale fotbaliștilor și nu ale contractelor, așa cum s-a stabilit ulterior depunerii convențiilor.

De altfel, pentru acest lucru, clubul argeșean se află și în proces cu Finanțele, cazul urmând a fi finalizat în curând.

Clubul CS Mioveni este reprezentat în plan sportiv pe mai multe planuri: fotbal, judo, box și tenis de masă.

În clasamentul Seriei a II-a a Ligii 2, după desfășurarea a opt etape, echipa antrenată de Claudiu Niculescu ocupă locul 3, cu un total de 14 puncte, cu unul mai puțin față de ACS Poli Timișoara și trei față de liderul Metalul Reșița.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto mic: ziarulargesul.ro

Pe aceeași temă