Debut cu emoții și trei puncte pentru ASA

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 19 Apr. 2014, 17:00 Campionat

În prima etapă a turneului play-off din seria secundă a Ligii a II-a de fotbal, ASA Târgu Mureș a învins sâmbătă pe teren propriu cu 2-0 (1-0) pe Metalul Reșița. Au înscris Bumba, în minutul 14 și Amauri, minutul 90+2.

Jocul s-a disputat sub presiunea importanței debutului și a avut puține faze de poartă. Prima ocazie a aparținut echipei lui Adrian Falub, în minutul 5, dar șutul lui Sepsi, după o angajare a lui Bumba a trecut de puțin pe lângă poartă. De partea cealaltă, mureșeanul echipei reșițene, Szabo, fiul fostlui fundaș dreapta al vechii ASA, a trimis în minutul 12 slab cu capul centrarea lui Oprița. După numai două minute, a venit deschiderea scorului. Verdeș a pătruns pe partea dreaptă și de la linia de fund a trimis în fața porții, de unde Bumba a îndeplinit o formalitate. Mureșenii au controlat în minutele următoare jocul, dar Onicaș a trimis puțin peste poartă, Verdeș a șutat din unghi în plasa laterală, iar lovitura de cap a aceluiași Onicaș a fost scoasă de sub transversală de Zimmermann. Înainte de pauză, Vârtic salvează și el o situație periculoasă, respingând din fața lui Szabo.

Dominare teritorială reșițeană la reluare

La reluare, după un șut al lui Verdeș reținut la rădăcina barei de portarul oaspeților, aceștia au controlat în mare parte jocul la mijlocul terenului, dar nu au pus în real pericol poarta lui Botoșer. Cel mai periculos atacant al reșițenilor a fost în continuare Szabo, dar șuturile sale nu și-au atins ținta, la fel și cele expediate de Vaștag și Mureșan, ambii intrați în partea a doua. Schimbările efectuate de Falub spre finalul jocului au revigorat jocul mureșenilor și ultimele minute aceștia au luat cu asalt careul oaspeților. Centrarea lui Bumba a fost reluată cu capul de Ologu, dar portarul a respins, la fel și șutul lui Ndoye, care a pătruns în viteză prin apărarea adversă, iar cel al lui Bumba a fost respins de Apostol. Golul doi a venit în minutele de prelungire. Ndoye a recuperat la mijloc o minge și l-a angajat pe noul intrat, Amauri, care a pătruns și a trimis pe lângă Zimmermann.

A fost o victorie muncită, după o repriză secundă în care Metalul părea capabilă să răstoarne situația.

ASA TÂRGU MUREȘ
METALUL REȘIȚA
2-0

Bumba ”14, Amauri ”90+2

Botoșer – Hanca (Al. Dan ”70), Vârtic, Heil, Sepsi – Onicaș, N’Doye (cpt.) – Hora, Voiculeț (Ologu ”80), Bumba – Verdeș (Amauri ”88)
Antrenor: Adrian Falub

Zimmermann – R. Cristian, I. Tătaru, Cr. Apostol, Murgoci – Enescu, Breșneni (S. Mureșan ”63) – O. Vasile (cpt.) (V. Crețu ”84), Oprița, I. Szabo – C. Stoica (Vaștag ”63)
Antrenor: Marian Pană

Articol scris de Mihai VEREȘ
Foto: Valics LEHEL

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 19 Apr. 2014, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă