De la agonie la extaz. Gloria a învins la Satu Mare și va lupta pentru promovarea în Liga I

Marius ANGHEL 13 Apr. 2014, 14:28 Campionat

Gloria Bistrița a câștigat derby-ul de la Satu Mare, 1-0, și continuă cu șanse reale lupta pentru obiectivul anunțat la începutul sezonului, promovarea în Liga I, fiind poziționată pe locul 2 în clasamentul play-off-ului, după CS Universitatea Craiova. În prima etapă, Gloria se va duela cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Meci pe viață și pe moarte pentru Gloria Bistrița în ultima etapă a sezonului regulat din Seria 2 a ligii secunde, cu arbitru FIFA la centru, „Brad Pitt” Tudor. Victoria era unica variantă pentru accesul în play-off și rămânerea în obiectiv, promovarea în Liga I, în timp ce Olimpia Satu Mare, cu două puncte în plus înainte de această rundă, avea și opțiunea remizei.

Gloria, susținută de circa 100 de suporteri veniți de la Bistrița, a trecut de la agonia unor meciuri mai puțin reușite în ultima vreme la extazul victoriei la limită, 1-0 (0-0), obținute la Satu Mare, care îi oferă biletele pentru play-off.

Unicul gol al partidei, cel al calificării în faza superioară a ligii secunde, a fost reușit de Daniel Brumă în minutul 66. Atacantul Gloriei a reluat din 6 metri, pe sub portarul gazdelor, după o lovitură liberă bătută de Chițu. În minutele de prelungiri, goalkeeperul Olimpiei, Anca, a văzut cartonașul roșu.

Succes uriaș pentru echipa bistrițeană, care cu 34 de puncte a încheiat sezonul regulat pe poziția a 6-a, ultima care duce în play-off. În urma rezultatelor bune obținute cu formațiile din prima parte a clasamentului, Gloria va porni lupta pentru promovare de pe locul 2 (16 puncte), după CS Universitatea Craiova, care are un punct mai mult. „Alb-albaștrii” încep în forță, în prima etapă a play-off-ului (vineri 18 aprilie, ora 17.00) urmând să joace acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea. Olimpia a încheiat returul pe locul 7 și va merge la play-out, acolo de unde pornește de pe prima poziție (21 puncte) și va sta în prima etapă, deoarece ar fi trebuit să întâlnească FC Universitatea.

OLIMPIA SATU MARE
GLORIA BISTRIȚA
0-1

Brumă ”66

Anca-Trip – Fl. Mureșan, Micaș, C. Ene, D. Muntean – Gavrilescu, Svarczkopf (Dragoș ”77), Villand (cpt), Rus (Zsiga ”70) – Bujor, Lemac (Feier ”54)
Antrenor: Tiberiu Csik
Eliminat: Anca-Trip ”90+2 (cartonaș roșu)

Albuț (cpt) – Budăcan, Chibulcutean, D. Matei, D. Sânmărtean – R. Radu (O. Bucur ”46), Hlinca, Mărginean, M. Chițu – Brumă (Al. Pop ”89), Curtuiuș (Feher ”89)
Antrenor: Cristian Coroian

Text: Timp online
Foto: Adam KISS

Marius ANGHEL 13 Apr. 2014, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă