Claudiu Niculescu, după penalty-ul ratat de Honciu în minutul 90+3: „Este frustrant să ai șansa să bați la Mediaș și să dai cu piciorul la toată munca”

  • În meciul „nebun” de la Mediaș de sâmbătă, din etapa a 5-a a Ligii 2, gazdele au egalat în minutul 90 din penalty și Mioveniul a ratat șansa victoriei, la un alt penalty obținut în ultimul minut de prelungiri, în 90+3.
  • Lui Claudiu Niculescu, antrenorul argeșenilor, nu i-a venit să creadă nici la conferința de presă ce șansă au ratat elevii săi.
  • Gaz Metan s-a mulțumit cu punctul obținut, ținând cont de ratarea oaspeților, asta deși în prima repriză au condus de două ori prin reușite lui Ciprian Petre.


În doar trei minute soarta jocului de la Mediaș a fost decisă de doi jucători. Era 2-3 când Llullaku a egalat din penalty, pentru ca în ultimul minut de prelungiri, Honciu să aibă șansa de a face 3-4 tot de la punctul cu var, dar execuția sa a mers peste poartă. Ratarea l-a exasperate pe antrenorul lui CS Mioveni.

„Ei, în afară de goluri, nu au avut ocazii clare deloc, în timp ce noi am mai avut trei-patru ocazii mari de a marca. Ne egalează în minutul 90 și ratăm penalty în minutul 93. Este frustrant. Să ai așa oportunitate să bați la Gaz Metan acasă și să dai cu piciorul la ce ai făcut 90 de minute. Din păcate nu reușim să evităm greșelile individuale. Am pierdut două puncte”, a spus Claudiu Niculescu, după meci.

Balaur: „Ar trebui să luăm maxim un gol”

De cealaltă parte, Ion Balaur spune că și echipa sa putea să câștige după ce a condus de două ori. Antrenorul nu concepe cum Gazul încasează trei goluri, la jucătorii cu experiență pe care îi are. „Două puncte pierdute pentru că am început foarte bine meciul, am dat gol repede. Am luat gol la prima acțiune a lor, dar am revenit imediat și am făcut 2-1. Nu avem voie să dăm dovadă de atâta nesiguranță, dimpotrivă maxim un gol cred că ar trebui echipa noastră să-și permită să primească. Repriza a doua din nou am început-o bine, dar am luat acel gol dintr-un 11 metri, pe care nu vreau să-l comentez. Din acel moment ne-am pierdut din încredere. Am dominat steril, fără forță, chiar dacă am avut câteva ocazii. Bine că am jucat până la capăt și am reușit să egalăm. Am întâlnit un adversar cu jucători buni, Năstăsie a făcut clar diferența astăzi”, a declarat Balaur.

Petre: „Putem spune că am câștigat un punct”

Nici Ciprian Petre nu s-a putut bucura, la finalul meciului, chiar dacă a reușit o dublă în jocul cu CS Mioveni. „Ținând cont că au ratat un penalty, pot să spun că am câștigat un punct. Aș fi preferat să nu dau gol, dar să câștigăm. Eu cred că Mioveni și Baia Mare sunt contracandidatele noastre la promovare. Cred că primul penalty a fost cam ușor acordat, al doilea nu știu”, este de părere mijlocașul Gazului.

Petre și Năstăsie s-au întrecut în reușite

Totuși, meciul de la Mediaș nu a fost „nebun” doar în ultimele sale minute, ci și la început. În doar 24 de minute, cele două echipe au înscris atâtea goluri cât alte grupări reușesc în o mulțime de jocuri. Gazul a deschis scorul încă din minutul 5, prin Ciprian Petre, Năstăsie (10) a egalat imediat, dar același Petre (12) și-a adus echipa în avantaj. Iarăși Năstăsie (24) a adus remiza, iar la 2-2 cei doi portari au reușit să mai apere și ei ceva. „Liniștea” a durat până în partea secundă, atunci când Năstăsie (52) a reușit hattrick-ul dintr-o lovitură de la 11 metri, iar Llullaku (90) a obținut egalarea in extremis, tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Argeșenii puteau în cel de-al treilea minut de prelungiri să-și treacă în cont toate punctele, însă Honciu a trimis peste dintr-un alt penalty.

GAZ METAN MEDIAȘ    3
CS MIOVENI        3

Cip. Petre ‘5, ’12, Llullaku ’90 – pen. / Năstăsie ’10, ’24, ’52 – pen.

Greab – M. Stancu, Muth, Vișa, Buzean (cpt.) – Elton (Buziuc ’70), Băjenaru (Bic ’46) – Cip. Petre, R. Ignat (D. Olaru ’60), Figliomeni – Llullaku
Rezerve neutilizate: Botoșer – Abrudan, R. Romeo, Al. Munteanu
Antrenor: Ion Balaur

Oct. Popescu – Toriște, Calvin, Cip. Negoiță, Ct. Stan – Al. Răuță (cpt.), M. Galan (Mîrzeanu ’77), Honciu – Tirică (Ed. Florescu ’90), Năstăsie (Buhăescu ’80), Ayza
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Nilă, D. Iancu, Bg. Stoica
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Gaz Metan (Mediaș); Spectatori: 500; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Doru Zamfir (Slatina); Jucătorul meciului: Cosmin Năstăsie.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Istvan BERTALAN

Pe aceeași temă