Caransebeșul n-a rezolvat ecuația retrogradării, ba chiar a complicat-o mai rău!

În etapa a III-a a play-out-ului Seriei a II-a a Ligii 2, FC Caransebeș a întâlnit sâmbătă, 18 aprilie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, pe FC Bihor, echipă cu care remizase în campionat, dar ardelenii au lăsat o impresie foarte bună în capitala Banatului de Munte, datorită jocului prestat. Și a doua deplasare a orădenilor la Caransebeș s-a finalizat cu un rezultat bun, însă acum cu o victorie, scor 2-1.

Caransebeșenii au început în forță, controlând clar primele 20 de minute ale întâlnirii. Prima fază importantă a partidei s-a consumat în minutul 4, când Săulescu a fost faultat de Bactăr la 20 de metri lateral-dreapta, intervenție pentru care fundașul bihorean a văzut cartonașul galben, lovitura liberă executată de Suru a ajuns la Goșa, care, de la 12 metri, a trimis la câțiva centimetri de bara dreaptă a porții lui Fildan. Peste trei minute, Lupu, aflat pe aripa stângă, a prins un șut sănătos de la 20 de metri, portarul oaspeților a respins cu un reflex spectaculos, însă numai până la Săulescu, a cărui reluare din cădere, de la 8 metri, s-a dus pe lângă țintă. În minutul 13, căpitanul Goșa a avut o pătrundere individuală pe centru, a driblat doi fundași adverși, a intrat în careu, însă, dezechilibrat, a șutat slab de la 14 metri, din cădere, iar Fildan a prins cu siguranță.

În minutul 16, Cigan a fost angajat perpendicular în adâncime, însă Pascal a fost mai rapid și, ieșit la linia careului de 16 metri, a reușit să îndepărteze pericolul. Încet, încet, oaspeții au echilibrat partida, însă nu a lipsit mult să comită o eroare gravă, în minutul 23, când, după o fază făcută de Boștină, mingea a ajuns la Fildan, acesta a vrut să degajeze cu piciorul, însă balonul l-a nimerit pe Lupu, aflat la 10 metri, ricoșeul ducându-se la câțiva centimetri peste bara transversală.

În minutul 27, Suru a centrat bine de pe dreapta, însă Boștină, incomodat de goal-keeper-ul oaspeților, a trimis cu capul peste poartă.
În faza imediat următoare, bihorenii au deschis scorul, prin torpila lui Sorian, care a catapultat mingea de la 25 de metri în vinclul drept al porții apărate de Pascal.

Toate încercările caransebeșenilor de a egala s-au redus, până la pauză, la șutul de la 22 e metri al  lui Lupu, expediat în minutul 44, însă balonul nu a nimerit ținta.

Chiar dacă începutul părții a doua a aparținut, ca posesie, oaspeților, totuși fazele mai importante și le-au trecut în cont tot caransebeșenii. Astfel, în minutul 52, Achim l-a faultat pe Lupu, însă lovitura liberă executată de Suru, de la 25 de metri, a trecut pe lângă poartă. În minutul 62, Roman a centrat bine de pe extrema stângă, mingea se îndrepta spre Boștină, aflat în poziție ideală, însă Ember a reușit să devieze în ultima clipă, în corner. Supărat parcă pe lipsa de eficacitate a atacanților, în minutul 64, Goșa a prins un șut sănătos de la 25 de metri, însă Fildan s-a întins și a reținut balonul de lângă bară.

Pe un contraatac purtat în minutul 67, pe aripa stângă, Letan a fost faultat de Goșa la 30 de metri, lovitura liberă bătută înalt și tăiat de Sorian fiind scoasă, de sub bară, de Pascal. Oaspeții și-au mărit avantajul în minutul 74, când Ember a executat o lovitură liberă obținută de Pop, de la 22 de metri, mingea deviată de zidul caransebeșean derutându-l pe Pascal și intrând în plasa porții gazdelor.

Nemaiavând ce pierde la acest scor, gugulanii au atacat cu toată echipa, astfel încât, în minutul 83, fundașul Dinu a trimis puțin pe lângă poartă centrarea bună venită din corner, de la Roman. În minutul 89, autorul centrării, Roman a șutat frumos de la 20 de metri, însă balonul a trecut la câțiva centimetri de vinclul stâng al porții apărate de Fildan.

Scorul final a fost stabilit în cel de al doilea din cele trei minute de prelungire dictate de Sergiu Popa, atunci când gazdele au beneficiat de un corner de pe partea stângă, Roman a trimis înalt în careu, fundașii bihoreni au respins, însă numai până la Goșa, care, aflat la 14 metri, a pivotat și a șutat plasat, în drepata portarului, făcând inutil plonjonul lui Fildan.

FC CARANSEBEȘ        1
FC BIHOR ORADEA    2

Goșa ”90+2 / Sorian ”28, Ember ”74

Ad. Pascal – Cotigă, Goșa (cpt.), Cip. Dinu, Birău – Suru (Fl. Pârvu ”57), Artean – Săulescu (H. Popa ”73), C. Stoica (A. Roman ”55), S. Lupu – Al. Boștină
Rezerve neutilizate: Coca – R. Barbu, Precup
Antrenor: Alin Artimon

Fildan (cpt.) – Mihuț (Haș ”88), Bactăr, Pascariu, Letan – Ember, A. Achim – Fl. Pop, Sorian, N. Lorincz (Cr. Andor ”88) – Cigan (Zs. Lukacs ”90+1)
Rezerve neutilizate: Sălăjan – Cuc, Ban, Petricău
Antrenor: Gheorghe Silaghi

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 300; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Ciprian Petre Geambazu (Bușteni); Jucătorul meciului: Alexandru Sorian.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă