Caransebeșul – înfrânt și depunctat… Noul antrenor: „E dezastru. Dacă știam că asta e situația n-aș fi venit”

Cel puțin la Caransebeș, etapa a 17-a a Ligii a II-a a început într-o notă tristă, pe o vreme mohorâtă, cu un teren desfundat și cu doar 80 de spectatori în tribunele Stadionului Municipal din Parcul Teiuș. Pentru meciul de sâmbătă, 28 noiembrie, cu Șoimii Pâncota, gazdele aveau ca obiectiv obținerea primelor trei puncte, după ce în ultimele 11 etape suferiseră doar înfrângeri pe linie. Asta cu atât mai mult cu cât noul antrenor al echipei este Dan Firițeanu, un cunoscut om de fotbal din zonă, care a venit la Caransebeș tocmai în ideea de a mai redresa, atât cât se poate, situația din clasament a gugulanilor, deși, în condițiile actuale, când clubul a fost sancționat cu 14 puncte, asta seamănă mai mult cu o misiune imposibilă.

Pe tot parcursul primei reprize am consemnat o singură fază periculoasă, pe care și-au trecut-o în cont gazdele, în minutul 23, când Feneș i-a pasat în adâncime lui Lupu, acesta a intrat în careul advers pe partea dreaptă, a șutat puternic de la 14 metri, însă Irimia a reușit să respingă balonul în corner. În rest, a fost doar un joc de uzură, disputat mai mult la mijlocul terenului, fotbaliștii cheltuindu-și o mare parte din energie doar pentru a-și menține echilibrul pe terenul alunecos. Au fost multe faulturi, asta și datorită deselor intrări prin alunecare, aproape fiecare intervenție de acest gen soldându-se cu accidentări, în ambele tabere.

Gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 48, când Suru a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-stânga, dictată după un fault asupra lui Săulescu, șutul său, la colțul lung, derutându-l pe Irimia, care se aștepta ca mingea să fie deviată, însă balonul expediat de mijlocașul gugulan a poposit în plasa laterală a porții arădene.

În minutul 51, oaspeții au fost la un pas de egalare, atunci când Siminic a centrat de pe aripa stângă, iar Issa a pus latul la 10 metri, însă mingea a trecut milimetric pe lângă stâlpul stâng al porții apărate de Negrilă. Echipa arădeană a mai trecut o dată pe lângă gol în minutul 69, când, în urma unei faze prelungite de atac a oaspeților, balonul a ajuns la Pirtea, care, de la 12 metri, a șutat violent, însă Negrilă a reușit să respingă cu un reflex de zile mari.

În cele din urmă, a venit și egalarea, în minutul 73, când Dragalina a executat un corner de pe partea stângă, iar Issa s-a înălțat peste adversari și, de la 10 metri, a trimis cu capul în colțul din dreapta al porții lui Negrilă. Peste doar 5 minute, tânărul portar caransebeșean a ieșit din nou în evidență, când a reușit să respingă șutul puternic trimis pe jos, de la 10 metri, de Alin Mihai.

Nemulțumiți cu un singur punct obținut în această deplasare, oaspeții au mărit presiunea la poarta gugulană, iar în minutul 87, în urma unei centrări venite de pe dreapta, de la Pirtea, Alin Mihai a pus latul la 8 metri și a trimis la colțul scurt, stabilind scorul final al partidei.

Firițeanu: „Eu voi gestiona echipa de la primăvară încolo, dacă vrem să punem lucrurile la punct, altfel nu…”

„Eu problema penalizării clubului nu am cunoscut-o până ieri (vineri, 27 noiembrie – n.r.), și ea nu aparține echipei, ci administrației. Echipa a câștigat punctele pe teren. Dacă administrația le pierde așa… E însă o problemă despre care eu nu pot să vorbesc, datorită faptului că am aflat abia acum despre această situație, dar revine sarcina celor care au gestionat până acum echipa, să o rezolve. Dacă e să vorbim despre latura pur metodică a jocului, deocamdată evaluăm… Sunt doar patru zile de când sunt aici. Din păcate, Liga a II-a e nominalizată ca nivel de performanță, dar e total diferit aici… Întrebarea de ce echipa, după 40 de minute, se retrage, trebuie pusă celor care au pregătit-o înaintea mea. Jucătorii solicitau ei schimbarea, fiindcă nu mai puteau… Eu voi gestiona echipa de la primăvară încolo, dacă vrem să punem lucrurile la punct, altfel nu… La potențialul pe care l-am găsit aici, azi ei s-au autodepășit prin dorință și atitudine, numai că rezervele de energie s-au scurs repede. Ca să-și revină echipa, în primul rând ar trebui o organizare de nivelul Ligii a II-a. Ca să ai succes, trebuie să fii bine organizat. Mă refer și la organizarea clubului, și la unele lucruri care mie mi se par bizare, la Liga a II-a, pentru că e eșalon de performanță, apoi o evaluare a jucătorilor, pentru că sunt jucători care s-au declarat accidentați, dar, după părerea mea, pot să joace, și nu au avut decât un aport negativ la echipă. După evaluarea lotului, o să vedem dacă există resurse să aducem jucători, să întărim echipa pe anumite zone și, cu o pregătire serioasă, să atacăm etapele care rămân, să ne jucăm șansa, și când spun să ne jucăm șansa, spun să jucăm corect, nu așa cum s-a întâmplat până acum. Înțelegeți ce vreți din chestia asta. Eu diger greu înfrângerile și nu-mi place să spăl rufele altora. Dar exact asta am făcut azi. Când am venit, în afară de locul echipei în clasament, nu știam nimic despre ea. N-am făcut decât să constat neputință, dezorganizare, atitudine mai lejeră decât în Campionatul județean, la unii jucători, deci dacă tragem linie înseamnă că e dezastru la organizare. Dacă știam că asta e situația, n-aș fi venit la Caransebeș. Eu am venit aici fiindcă m-a rugat președintele Consiliului Director, Dan Avram, să vin să-l ajut. M-a luat gura pe dinainte și am acceptat. Dar mie nu mi-e frică”, a spus antrenorul lui FC Caransebeș, Dan Firițeanu.

Popa: „N-am întâlnit un adversar care a arătat că nu este o echipă care să fie abandonată”

„Partida pe un asemenea teren nu putea să fie decât grea pentru ambele echipe, fiindcă, ca să construiești, trebuia să fii mai dibaci decât cei de la Barcelona. Noi, care ne bazăm jocul pe construcție, pe pase repetate, am reușit doar o parte din prima repriză să facem ceea ce ne-am propus. La pauză am fost nemulțumit față de evoluția băieților, pentru că așteptam să dăm gol, fiindcă nu am mai marcat demult în deplasare. Lucrul ăsta s-a întâmplat, însă abia în repriza a doua, atunci când am fost cu cuțitul la os, conduși, la un moment dat, cu 1-0. E adevărat că am ratat foarte multe ocazii, dar asta nu înseamnă că n-am întâlnit un adversar care, cel puțin din punctul meu de vedere, astăzi a arătat că nu este o echipă care să fie abandonată”, a declarat la conferința de presă Ionuț Popa.

FC CARANSEBEȘ    1
ȘOIMII PÂNCOTA    2

Suru ’48 / Issa ’73, A. Mihai ’87

Negrilă – Stelitano, Telecican, Bogdanovici, Bona – Cârstoiu (cpt.), Săulescu (Boldea ’75) – Feneș (Negoescu ’66), Suru, S. Lupu – M. Ion (Imbre ’88)
Rezerve neutilizate: Birăiescu – Stoichițoiu, La Vecchia, Țuțul
Antrenor: Dan Filițeanu

Cr. Irimia – Dan, Traore, Dubeștean, Siminic – Danci – Leucuța (Oprea ’89), Issa (cpt.), Fuchs (A. Mihai ’53), Pirtea – Dragalina
Rezerve neutilizate: Sălăjan – Doda, Farcaș, Gîlcă, Cuedan
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 100; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Marian Truță (Sirineasa) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă