Bolboașă s-a operat după accidentarea groaznică suferită la meciul cu Șoimii. Ce i-a spus doctorul portarului de la „U” Cluj | FOTO și VIDEO

Marius ANGHEL 24 May. 2016, 14:31 Campionat

Accidentat grav în finalul meciului de sâmbătă de la Pâncota, portarul Universității Cluj, Mirel Bolboașă (26 ani), s-a operat luni la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București și va fi nevoit să stea pe tușă cel puțin șase luni. Verdictul primit de tânărul portar a fost unul rar întâlnit la un goalkeeper: dublă fractură de tibie și peroneu.

„Operația a decurs normal. Spun normal pentru că doctorii au spus că am oasele groase și impactul trebuie să fi fost puternic din partea adversarului ca să se rupă așa. Mi-a fost băgată o tijă să susțină oasele până se sudează…. Nu mă gândesc decât să fiu sănătos să pot trece peste această perioadă cu bine. Sunt optimist de acum încolo pentru că nu pot da timpul înapoi”, a spus Mirel Bolboașă pentru stiridesport.ro.

În minutul 79 al meciului cu Șoimii Pâncota din Liga 2, chiar la faza în care arădenii au deschis scorul și au stabilit rezultatul final, în urma unei centrări în careu a lui Dragalina, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, Bolboașă, care în cursa sa de boxa balonul s-a împiedicat de un coechipier și a căzut, a fost călcat pe piciorul stâng de Alin Mihai, jucător care a și înscris apoi. Portarul lui „U” Cluj nu și-a dat seama imediat de gravitatea accidentării sale, a încercat să prindă mingea recentrată de Issa cu capul și respinsă cu genunchiul de Butean, însă nu s-a putut ridica de jos.

„Nu am știut pe loc cât e de grav. Am vrut să mă ridic la minge să o prind, se vede și pe video. M-am sprijinit în piciorul drept și am văzut stângul cum atârnă în jambier. Atunci am realizat că e rupt. Era Butean lângă mine, cred, și i-am spus că mi-am rupt piciorul”, își reamintește faza Bolboașă, care nu regretă că a decis să vină din Liga 1 la „U” Cluj, un club cu mari probleme financiare și care e aproape de faliment: „Nu regret deloc decizia luată! Mă bucur că am venit la U. Mă bucur că am putut cunoaște asemenea oameni minunați, colegi, câțiva oameni care ne-au ajutat lângă echipă. Nu e deloc ușor să joci fără să fii plătit, iar cei de lângă echipă și jucătorii făceau voluntariat și fac asta în continuare!”.

„Preferam să nu câștigăm acest meci decât să-și rupă portarul lor piciorul. Am trecut și eu prin asta și am suferit destul. Nu știu cum e la Cluj, dar eu nici nu am fost băgat în seamă, sau în orice caz nu de cine trebuia. Nu știu ce s-a întâmplat exact la acea fază, eu eram în fața portarului. Trebuia să fac preluare spre el ca să dau în poartă. Mi se pare că a sărit cu un coleg în aer, s-ar putea ca acesta din urmă să fi căzut pe piciorul lui, dar nu sunt sigur. Îmi pare foarte rău pentru el, mai ales că, așa cum am spus, stiu exact ceea ce înseamnă”, a spus imediat după meci, pentru Sport Arad, Alin Mihai, autorul golului de trei puncte al „șoimilor”. Din imaginile video, se pare că cel care a căzut pe piciorul lui Bolboașă pare a fi chiar Alin Mihai (nr. 9).

Foto: Sport Arad și Știri de Sport

 
Marius ANGHEL 24 May. 2016, 14:31 Campionat
Pe aceeași temă