Benga îl contrazice pe Oprița: „Nu știu ce a văzut. Scorul e mincinos”. „Secundul” lui ACS Poli spune că diferența din clasament față de Metalul trebuia să fie mult mai mare

Antrenorul care i-a ținut locul lui Dan Alexa în spațiul tehnic a fost tranșant după duelul câștigat în fața cărășenilor, 2-1 cu Metalul Reșița. Octavian Benga l-a contrazis total pe tehnicianul vizitatorilor, Daniel Oprița, și spune că diferența de pe tabelă trebuia să fie mult mai clară după ratările uriașe ale jucătorilor timișoreni. De asemenea acesta a subliniat că diferența din clasament dintre ACS Poli și Metalul Reșița trebuia să fie de fapt de 16 puncte.

„Și astăzi s-a văzut echipa mai bună, ACS Poli. Cred că scorul e mincinos, ne-am creat ocazii foarte mari, unu la unu cu portarul, cred că putea să fie 5-6 la 1. Golul lor a fost întâmplător, a vrut să centreze, trebuia să închidem jocul mai repede ca să nu avem emoții pe final. Diferența dintre noi și Metalul nu e de 11 puncte, ci de 16 de fapt. Cei de la Reșița au primit cadou trei de la Câmpina și două de la Olt. Trebuie să jucăm până la capăt. Cu un egal la Reșița suntem matematic promovați. Dorim să câștigăm toate meciurile. Avem 20 de meciuri fără înfrângere, consecutive, cred că e o performanță”, a declarat Octavian Benga.

„Nu vreau să comentez, dar ce se întâmpla dacă eram la final de campionat și distanța era mai mică și adversara câștiga puncte în afara terenului? Cred că ar trebui schimbat regulamentul pentru că noi ne vedem doar de joc, vrem să rămână punctele pe teren”, a adăugat Benga.

Timișorenii au irosit sâmbătă șanse clare de gol pe lângă cele două reușite. Pedro Henrique, Boldea, Doman sau Poparadu trecând pe lângă majorarea diferenței. „Pedro Henrique a fost accidentat, tactic l-am pregătit și a ieșit jocul cum ne-am dorit. El juca mai direct, punea presiune pe fundașii adverși. Ne așteptam la ocazii de la Popovici, dar a suferit o reaccidentare la umăr și am suferit de aceea. Elek va fi apt, acuza crampe. E o problemă mai veche, am avut și la Olt ocazii, puteam si acolo închide jocul, …riști sa iei un gol și apare hazardul, ca la Mioveni în minutul 97. Probabil, să vedem caseta, s-ar putea să aibă și Pap o vină, totuși, o execuție bună, care s-a dus în vinclu, a vrut să centreze”, a explicat Benga.

Crede că Oprița a văzut alt meci

Tavi Benga s-a arătat contrariat că antrenorul reșițenilor considera după meci că ar fi putut chiar învinge la Timișoara: „Dacă Daniel Oprița vede jocul așa, am avut cred 5-6 ocazii singur cu portarul, bară, șanse clare. Nu știu ce a văzut Daniel Oprița. Nu îmi amintesc nicio ocazie a lor. Au avut posesie bună… S-a dovedit însă clar că ACS Poli e mult peste Metalul. Felicitări și pentru echipa din Reșița pentru campionatul acesta în ciuda problemelor. Noi nu vorbim de alții, Daniel Oprița văd că vorbește de noi”.

„Secundul” lui Dan Alexa a precizat că ACS Poli nu e interesată de jucători de la retrasa FC Olt. „Probabil Liga a II-a va fi slăbită… Chiar vorbeam cu Dan Alexa, când s-a retras FC Olt – foarte ciudat, cred că mai puteau duce 3-4 etape, Tărlungeniul a fost fairplay, dacă ar fi să aleagă pe unul de la FC Olt, fără a jigni nu ne-ar interesa niciunul”, a mai spus Octavian Benga.

Dacă ACS Poli obține măcar un egal peste o săptămână, la returului cu Metalul Reșița, va fi promovată matematic în Liga 1.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă