Dinamo testează un fundaș stânga de la FC Olt. Covalschi a fost luat în cantonamentul din Spania

Dinamo testează un fundaș stânga de la FC Olt.** Covalschi a fost luat în cantonamentul din Spania

Ultimele 21 de minute ale amicalului de ieri dintre cele două echipe ale clubului Dinamo au adus o figură nouă pe flancul stâng al grupării antrenate de Mihai Teja. Astfel, portughezul Serginho, venit în această iarnă de la FC Brașov, a fost schimbat de Ștefan Covalschi, un jucător provenit de la FC Olt.

Născut la Moreni și trecut pe la juniorii lui Gică Popescu, dar și pe la Chindia Târgoviște, fundașul va împlini 20 de ani pe 23 martie și, în prima parte a sezonului, a fost titular la gruparea din Slatina în 11 partide.

Teja l-a chemat în noiembrie la naționala U21 

Covalschi nu îi este străin noului principal al lui Dinamo, după ce la sfârșitul lunii noiembrie a fost convocat la un trial al naționalei de tineret, condusă la acel moment de Mihai Teja. Momentan, jucătorul slătinenilor a fost păstrat de Dinamo în lotul cu care s-a plecat azi în Spania și va avea la dispoziție zece zile pentru a-l convinge pe antrenorul dinamoviștilor că poate face față rigorilor primului eșalon.

După Anghelina, Covalschi este al doilea jucător de la FC Olt care își încearcă norocul la Dinamo, de la începutul sezonului 2014-2015 și până acum. Predecesorul său nu a reușit să îi convingă pe oficialii dinamoviști și a ajuns la FC Botoșani, unde a jucat până la finalul lui 2014. Din ianuarie, Anghelina a revenit la FC Olt, după ce a fost pus pe liber de gruparea de Liga 1.

14 meciuri a bifat Covalschi în Liga 2 în cele două sezoane jucate la FC Olt 

791 de minute a adunat jucătorul în actuală ediție de campionat

 
Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ
 
Pe aceeași temă