CS Mioveni și-a pierdut căpitanul. Alexandru Răuță a semnat cu Pandurii

Dorința mijlocașului Alexandru Răuță (23 ani) de a se transfera în Liga 1 s-a împlinit marți, 19 ianuarie. Jucătorul piteștean care în ultimele trei sezoane a evoluat pentru CS Mioveni a ajuns la un acord cu ședii clubului Pandurii Târgu Jiu și a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate. Căpitanul formației din Mioveni face astfel un pas important în cariera sa, al treilea, urmând a juca în Liga 1, după ce până acum a mai evoluat doar pentru FC Argeș, tot în eșalonul secund.

Răuță este cel de-al doilea transfer perfectat de Pandurii în această iarnă, după achiziționarea unui alt căpitan de echipă, Florin Acsinte de la FC Botoșani.

Transferat de la FC Argeș Pitești în 2013, Răuță a fost căpitan la CS Mioveni în ultimele două sezoane. Mijlocașul defensiv s-a remarcat prin evoluții sale atât în campionat, cât și în Cupa României, în special în ediția trecută, atunci când CS Mioveni, sub comanda lui Claudiu Niculescu, a trecut de Astra, Dinamo și a fost la un pas să o elimine și pe CFR Cluj.

„La Mioveni consider că mi-am făcut treaba și că am ajutat clubul până acum. În plus, dacă există șan­sa să ajungi la o echipă de Liga 1, nimeni nu vrea să o rateze. Sunt și alte condiții financiare. Am o vârstă, am deja 5-6 ani în Liga a 2-a. Joc de la 17 ani în acest eșalon”, spunea Răuță înainte de reunirea echipei din Mioveni.

Alexandru Răuță s-a alăturat deja lotului echipei Pandurii în cantonamentul din Spania, de la Cadiz, și se pregătește sub comanda antrenorului Edward Iordănescu.

8 meciuri și 1 gol a bifat Alexandru Răuță pentru CS Mioveni în prima parte a sezonului actual al Ligii 2

Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă