Astra e interesată de un jucător de la FC Brașov. Suma cerută de „stegari” e considerată prea mare de campioană. Dani Coman confirmă: „Are calități și potențial de creștere”

Chiar dacă FC Brașov traversează un sezon mai mult decât dezamăgitor, sunt jucători care continuă să atragă atenția unor cluburi importante din Liga 1. În ultimii ani, Brașovul a transferat mai mulți jucători tineri la echipe importante din prima ligă: Enceanu la Steaua, Mateiu la Craiova sau Vlad Olteanu la Dinamo. La doar 19 ani, portarul Bogdan Căucă a intrat în atenția Astrei. La finalul anului trecut, Căucă și Vlad Olteanu erau monitorizați de Mircea Rednic, pe atunci antrenorul lui Dinamo. „Căucă și Olteanu sunt doi tineri jucători de perspectivă”, spunea „Puriul”, care avea să-l transfere în iarnă pe Vlad Olteanu.

Dani Coman confirmă

În ultimele săptămâni, oficialii Astrei și-au manifestat interesul pentru Căucă, însă prețul cerut de șefii lui FC Brașov a blocat deocamdată transferul. Dani Coman, președintele Astrei, a confirmat pentru Monitorul Expres interesul pentru Bogdan Căucă. „Este adevărat că suntem interesați de Căucă, este un tânăr portar care are calități și potențial de creștere. Cunosc cam toți tinerii jucători de perspectivă din România, nu doar pe Căucă”, a declarat Dani Coman, fost jucător la FC Brașov.

Cotat de FC Brașov la 100.000 de euro!

Oficialul Astrei spune că transferul se poate realiza doar în cazul în care cei de la FC Brașov își vor reduce pretențiile financiare. „Prețul cerut de FC Brașov pe Căucă este foarte mare. Nu putem plăti o sumă imensă pe un jucător care abia în acest sezon a debutat în Liga a 2-a. În cazul în care cei de la FC Brașov vor scădea din pretenții, putem discuta”, a spus Coman.

Se pare că FC Brașov a cerut circa 100.000 de euro pentru transferul definitiv al lui Căucă. „Am discutat cu Dani Coman, dar ei nu au făcut până acum o ofertă concretă. Rămâne să mai discutăm”, a spus Gheorghe Popa, președintele lui FC Brașov.

La 16 ani, remarcat de Mircea Lucescu

Pe când avea doar 16 ani, Căucă i-a atras atenția lui Mircea Lucescu cu ocazia unui meci amical disputat de FC Brașov cu Șahtior în Antalya, pierdut de „stegari” cu 3-0. Încă de la încălzire, „Il Luce” avea să pună ochii pe Căucă. „Ce joc de picior are acest portar! Aveți mare grijă de el”, i-a transmis Lucescu lui Ioan Stamatopol, directorul general de atunci al grupării brașovene.

Căucă avea atunci doar 16 ani și era al treilea portar al echipei, după Marinescu și Mutu. În acel amical nici nu avea să joace, dar Mircea Lucescu a fost impresionat cu adevărat de calitățile portarului brașovean arătate la încălzire atât înaintea acelui joc, cât și în pauză. „Cum să nu-mi amintesc întâlnirea cu Mircea Lucescu. Știu că la finalul acelui joc m-a chemat și am discutat cu dânsul preț de câteva minute. «Lovești mai bine mingea decât o fac portarii mei de la Șahtior! Am înțeles că ai doar 16 ani, astfel că ai tot viitorul în față. Să muncești în continuare și poate în viitor vom lucra împreună»”, își amintește Căucă întâlnirea cu Mircea Lucescu.

Între timp, „Balaurul”, cum este poreclit de coechipieri, a făcut pasul la echipa mare, asta după ce s-a călit la FC Zagon în Liga a 3-a. „Am fost coleg cu Mincă, Marc, Mutu, Iacob sau Marinescu, toți portari foarte buni și de la care am avut de învățat. Pentru mine, Iacob este mai mult decât un prieten, este fratele meu și sponsorul meu, pentru că întotdeauna m-a ajutat cu mănuși și nu numai. Și de la alți jucători am învățat enorm. Cristi Ionescu era un tip special în vestiar, un jucător determinant pentru echipă. El îmi spunea «balaure!». Un alt jucător special este Mugurel Buga, știe cum să vorbească cu tine, cum să te motiveze…”, spune Căucă.

15 meciuri a bifat Bogdan Căucă în poarta echipei FC Brașov în acest sezon de Liga 2, 11 are Florin Iacob și 10 Daniel Mutu

În lotul Astrei se regăsesc trei portari: Silviu Lung jr. (26 ani), George Gavrilaș (25 ani) și Ionuț Boșneag (34 ani).

De curând, la jumătatea lunii mai, Astra a bătut palma cu un alt club din Liga 2, FCM Baia Mare, pentru mijlocașul Silviu Balaure (20 ani).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă