ACS Poli și-a prezentat primele trei achiziții ale iernii. Africanul Nikiema e așteptat la Timișoara

Timișorenii și-au prezentat azi primii trei fotbaliști transferați în această iarnă. Managerul Ion Timofte și tehnicianul Dan Alexa i-au încadrat pe Bogdan Chipirliu, Cristian Melinte și Cătălin Doman, numele în care-și pun speranțele pentru o primăvară liniștită care să se finalizeze cu revenirea în primul eșalon. Un al patrulea jucător e așteptat la Timișoara vineri, mijlocașul african Victor Nikiema.

Bănățenii au încercat să aducă și parțial au reușit să-și slăbească contracandidatele directe. Dacă ținta Buhăescu de la Reșița pare abandonată, alb-negrii vor miza în retur pe atacantul Bogdan Chipirliu (22 ani), care a fost al doilea marcator al Fortunei, cealaltă formație aflată la șapte puncte în spate. Atacantul gălățean e împrumutat până în vară de la Oțelul. „Mă bucur că am ajuns la Timișoara. Nu are ce căuta în Liga a II-a. Sunt foarte fericit că am ajuns aici”, a spus Chipirliu la prezentare.

Mijlocașul Cătălin Doman (27 ani) a sosit și el pe Bega. Trecut și pe la Rapid, ex-bijuteria argeșenilor speră să-și relanseze cariera. El a semnat pe un an și jumătate. „E o provocare nouă pentru mine. Sunt fericit că am ajuns la Timișoara, o echipă de tradiție a fotbalului românesc, și sper să-mi ating scopul. Toate numerele bune sunte ocupate, eu preferam 10 și 7”, a specificat Doman.

Cel de-al treilea jucător prezentat e fundașul polivalent Cristian Melinte (26 ani), care va fi la Timișoara de asemenea până în vară, el e localnic și vine după o aventură mai puțin reușită la Iași în Liga I. „Mulțumesc lui Mister și domnului președinte că mi-au dat posibilitatea să vin aici. Îmi doresc să mă integrez și să ajut echipa să revină în prima ligă. Eu chiar îi știam pe unii băieți, pe Scutaru, Popovici, Poparadu. Scopul nostru e să jucăm bineînțeles”, a conchis Cristi Melinte.

„Sper să ne ajute să revenim în Liga I. Am aflat că Cristi Melinte e timișorean și dacă era din Arad era binevenit la noi. Cătălin Doman și Bogdan Chipiriliu sunt ceilalți doi, sunt jucători care ne dau încredere că ne pot ajuta în partea a doua și play-off. Vor urma 15 jocuri dificile. Am ținut să mai aducem jucători pentru promovare. Melinte a semnat până în vară, vedem atunci dacă putem să-i facem o ofertă bună…. Chiar dacă s-a zis că suntem ca și promovați ne luptăm în continuare cu Poiana Câmpina, Metalul Reșița și CS Mioveni, echipele din spate”, a declarat Ion Timofte, managerul sportiv al lui ACS Poli. Acesta a confirmat și posibila sosire a lui Victor Nikiema, jucător burkinabez care și-a încheiat socotelile cu Sporting Braga B.

Doman, pe placul „Chirurgului”

Dan Alexa a ținut să-l laude pe Doman pentru calitățile sale tehnice, dar explică și că mijlocașul trebuie să muncească pentru a revenit pe traiectoria pentru care era lăudat în urmă cu câteva sezoane. „Sunt jucători care au spus ceva pe unde au fost. Sper să-i aduc într-o formă bună pe Doman. Sunt bucuros că am semnat cu ei, sunt convins că ne vor ajuta. Sunt un plus pentru noi. Doman e un jucător de talent, de el depinde, are o șansă, a stagnat mult în ultimii ani. E foarte important să-și vadă de treabă. El poate să facă diferența, e bun în relația unu la unu cu adversarul. A stat foarte mult, vine după o accidentare, dar am răbdare cu el. Am un lot echilibrat. Am dubluri pe toate posturile, suntem acoperiți, e concurență mare. Sper să fiu inspirat. E un retur mai special, sunt meciuri de play-off, unde va fi presiune mai mare”, a explicat antrenorul lui ACS Poli.

ACS Poli urmează să joace primul amical al iernii împotriva celor de la Șoimii Pâncota, sâmbătă, de la ora 11, pe arena „Colterm”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă