Brașovul crede în continuare în italieni. Cum se plănuiește mutarea Unirii Tărlungeni la Brașov

Adi MARICA 11 Jul. 2016, 17:54 Seria 2
Brașovul crede în continuare în italieni. Cum se plănuiește mutarea Unirii Tărlungeni la Brașov
  • După promisiunile fără rezultat de la Nilor Group, alți investitori italieni promit salvarea fotbalului brașovean.
  • Planul care se vehiculează este mutarea Unirii Tărlungeni la Brașov și o importantă infuzie de capital.

Fotbalul din Brașov traversează una dintre cele mai „negre” perioade din istorie. FC Brașov este în fața falimentului iminent, iar lucrurile nu sunt „roz”. Aici, antrenorul Laszlo Balint a decis să renunțe, printr-o postare pe facebook. „Am făcut tot ce a stat în puterile mele ca să pun acest proiect pe picioare, din punct de vedere sportiv. Nu am reușit, ne-am antrenat de miercuri până vineri cu doar 11-12 jucători, iar incertitudinea și faptul că nu am reușit să completăm lotul m-au făcut să suspend procesul de pregătire, care, în aceste condiții, nu avea cum să fie eficient. Tot ce pot să vă spun este că cei doi oameni care au vrut să demareze acest proiect, domnii Kiss și Dochița, au pierdut niște surse de finanțare importante, iar acum se fac eforturi să salveze situația pe ultima sută de metri. M-aș bucura enorm ca această echipă să fie salvată, în caz contrar, fotbalul din județul Brașov poate fi considerat îngropat”, a scris tehnicianul pe site-ul de socializare.

Speranța în italieni

Din cauza situației financiare precare, conducerea a anulat și stagiul de pregătire, iar Liviu Nicolae a fost numit antrenor interimar, la echipa care are în prezent doar 11 jucători. În tentativa de a salva situația generală, Gheorge Popa, Romică Pașcu și administratorul judiciar de la FC Brașov, Marian Brescan au convocat o ședință, la care au fost invitați și oficialii Unirii Tărlungeni, Kiss și Dochița. Aceștia au decis să încerce aducerea unor investitori italieni. Oficialii celor două formații spun că aceștia ar intenționa să achiziționeze Unirea Tărlungeni, iar suma vehiculată pentru o investiție inițială ar fi de 500.000 de euro. Pe lângă asta s-au promis și mai mulți jucători italieni care ar urma să ajungă la Unirea Tărlungeni, în ideea promovării în Liga I. Oficialii din Tărlungeni nu prea cred însă în „salvatorii italieni”. „Nu știu ce se va întâmpla la Unirea. În cazul în care nu vom găsi soluții pentru asigurarea unui buget rezonabil, vom merge în Liga a III-a cu o echipă formată din tineri jucători plus cei câțiva care mai sunt la echipă. Despre proiectul propus de doctorul  Popa și Pașcu nu comentez. Este adevărat că am discutat, dar eu aștept lucruri concrete. De discuții sunt sătul până peste cap”, a declarat Kiss Iosif, președintele Unirii Tărlungeni.

Marș pentru salvare

În tentativa de a salva fotbalul din Brașov, un fost jucător important al „stegarilor”, Csaba Gyorffy, vrea să inițieze un marș pentru sensibilizarea opiniei publice. „Oameni buni, nu lăsați Steagu să moară”, este mesajul lui Gyorffy. „Am ajuns să cred că ultima soluție ar fi ca oamenii să iasă în stradă pentru Steagu. Să facem un fel de marș al tăcerii de la Roman până în Piața Sfatului”, a spus Gyorffy.

articol scris de Adi Marica

Adi MARICA 11 Jul. 2016, 17:54 Seria 2
Pe aceeași temă