Baia Mare – UTA, meci deschis oricărui rezultat. O spune Toma. „Suntem două echipe foarte bine pregătite”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2016, 13:50 Seria 2

Un singur meci au disputat băimărenii fără antrenorul lor principal. Toma și-a dat demisia înaintea partidei de la Brașov, unde maramureșenii s-au impus cu 3-2, dar tehnicianul a revenit și va conduce echipa înainte de disputa cu UTA.

„Atunci când am demisionat am expus și motivele deciziei mele. Echipa nu avea asigurate condițiile minime pentru a putea juca fotbal. Între timp am purtat mai multe discuții cu conducerea, iar cerințele mele pentru a continua au fost rezolvate. Jucătorii au primit o primă, vor primi și o parte din restanțele saleriale și așa aș putea lucra cu jucători mulțumiți. Jocul lor bun la Brașov și mesajul pe care mi l-au trimis m-au determinat, de asemenea, să revin alături de ei. Sigur, noi suntem pe ultimul loc în play off și avem șanse foarte mici să revenim în lupta pentru promovare, dar ne-am propus să jucăm un fotbal plăcut și să arătăm că, dacă la Baia Mare ar fi fost condiții pentru performanță, atunci echipa ar fi putut să se bată și la promovare. Mulți dintre jucători, ca și mine de altfel, suntem la final de contract. Vrem să-l onorăm cum se cuvine, dorim să obținem rezultate foarte bune în meciurile pe care le mai avem de disputat”, a explicat Toma.

UTA nu a reușit să o învingă pe FC Baia Mare în cele două meciuri jucate în campionatul regulat. În ultima partidă, maramureșenii au învins cu 2-0. Toma nu consideră că acest rezultat este în favoarea echipe sale. „Și noi și UTA suntem două echipe foarte bine pregătite. Ambele partide de până acum au fost spectaculoase. Cred că așa va fi și jocul de sâmbătă. Meciul este deschis oricărui rezultat”, a mai spus Toma.

Gazdele întâlnirii se confruntă cu destule probleme de lot. Cârjan, atacantul remarcat de Cristian Todea la conferința de presă a arădenilor, și-a reziliat recent contractul pe cale amiabilă. Daminuță s-a accidentat la antrenament, și-a luxat două degete de la mână și va lipsi cu siguranță de la meciul cu UTA. Același lucru se va întâmpla și cu Balaure, suferind de contractură musculară. Un alt absent important ar putea fi Emil Dică.

„Dulăul”, pază bună la zestrea de puncte: „La Baia Mare, e important să nu pierdem”

La cum s-au desfășurat ostilitățile până marți în play-offul seriei de Vest al Ligii a 2-a, UTA ar trebui să pornească cu prima șansă în deplasarea de sâmbătă, de la Baia Mare. Înregistrând trei insuccese până la meciul de la Brașov, moroșenii păreau blazați, iar demisia „principalului” Dorin Toma părea că-i face și mai vulnerabili. Dar, Ignea și colegii săi au găsit resurse nebănuite să se impună cu 3-2 sub Tâmpa, chiar spre surprinderea taberei utiste. Mai mult, de joi, Toma a revenit la echipă. „Sunt un adversar de temut. Nu mă așteptam să revină de la 2-1 pentru Brașov. Au făcut-o și asta demonstrează că au energii pozitive. Baia Mare mai are patru meciuri pe teren propriu, cele mai multe din play-off, poate să gândesc că vor urca în clasament. Am mai văzut că jucătorii au avut o relație bună cu Dorin Toma, au avut și o dedicație pentru el. Ne dorim să fi fost o răbufnire de moment pe care și-au consuma-o toată, iar la meciul cu noi să fie mai moi. Cert este că Baia Mare are jucători de valoare, iar parcursul de până acum din play-off  nu reprezintă în totalitate valoarea echipei. Ne-au bătut acum câteva săptămâni la Baia Mare, sperăm să fi învățat din acea înfrângere și să facem un meci mai bun, să reușim să aducem punct sau puncte. În această perioadă orice punct contează, iar un rezultat de egalitate poate fi foarte important la sfârșit. Noi ne dorim victoria, băieții vor face totul ca să o obțină, dar cel mai important e să nu pierdem”, consideră Cristian Todea, unul dintre „secunzii” lui Roland Nagy pe banca „Bătrânei Doamne”.

„Dulăul” a făcut și o caracterizare strict fotbalistică a adversarului din Sâmbăta Mare. „Baia Mare e o echipă care are posesie bună, care pune mingea joc, încearcă să aibă o posesie prelungită, care să te adoarmă. Dar, accelerează dintr-o dată jocul în special pe părțile laterale, unde au jucători foarte buni, care apar și la finalizare. Așadar, posesia și jucătorii de pe benzi sunt punctele lor forte. Vasilache, Sârbu, Balaure sunt fotbaliști cu foarte buni, care pot suplini lipsa atacantului central. Acolo suferă puțin, Cârjan, un fotbalist pe care eu îl cunosc bine, a cam dispărut din echipă , dar pot acoperi lipsa lui prin mijlocașii Păcurar și Pop sau juniorul Jurj”, mai crede Todea, care – totodată – speră ca sufrața de joc să fie ceva mai bună decât pe data de 6 martie, când iarba de abia încolțea din nisip.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 29 Apr. 2016, 13:50 Seria 2
Pe aceeași temă