Alexa o vede favorită pe FC Olt în ultimul meci înainte de play-off. Liderul trimite în teren un „11” inedit

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 27 Mar. 2015, 14:08 Seria 2
Alexa o vede favorită pe FC Olt în ultimul meci înainte de play-off.** Liderul trimite în teren un

Timișorenii mai au un singur meci în sezonul regulat al Ligii a II-a. Formația pregătită de Dan Alexa e sigură de poziția 1 înainte de play-off cu un avans de cel puțin cinci puncte față de Metalul Reșița și FC Olt, ultima e chiar adversarul de sâmbătă al alb-negrilor.

Tehnicianul lui ACS Poli îi vede pe cei din Slatina cu prima șansă în acest meci din cauza absențelor sale, dar și a formei bune a gazdelor. „Ne așteaptă un meci greu la Olt, foarte greu, e echipa cea mai în formă a acestei părți a doua. O echipă foarte bună, cu jucători buni, experimentați, antrenor experimentat, cunoaște foarte bine seria. Ne așteaptă un meci greu. Sunt aproape nouă absenți. Vedem dacă putem să-l recuperăm pe Popovici. E o deplasare grea. După tot ce s-a întâmplat, Oltul e sâmbătă favorită. E într-o formă foarte bună. Sunt opt absenți dintre care cinci au jucat foarte mult. E șansa celor care au jucat mai puțin”, a declarat Dan Alexa.

Acesta nu se va putea baza pe George Neagu și Pedro Henrique – suspendați, în timp ce Ovidiu Popescu, Ovidiu Petre, Răzvan Trandu, Bogdan Chipirliu și Alex Popovici au probleme medicale. Victor Nikiema e și el absent, fiind plecat la naționala Burkinei Faso U23, care are meci cu Marocul U23.

„Vrem să fim în formă maximă în play-off. O să fie meciuri interesante, tari. Am încredere în acest play-off. Vor fi meciuri mai tari. Am fost supărat de multe momente ale jocului, Pâncota s-a apărat foarte tare, dar am avut multe faze fixe, multe șuturi spre poartă, poate am exagerat după meci, dar echipa poate mai mult. Importante au fost punctele cu Reșița. Rămân la părerea că Reșița e o contracandidată, Oltul și Mioveniul poate reintră în luptă. Nu va fi ușor până nu vom da primul gol. Noi avem soluții să câștigăm împotriva oricărei echipe. Oltul a dominat-o 60 de minute pe Reșița. E o echipă bună, experimentată, joacă în aceeași componență de câțiva ani, cunoaște seria mai bine. Obține rezultate și când joacă mai prost. E important să fim consistenți, să avem atitudine. Jucătorii care intră ne pot ajuta pentru play-off. Au șansă pentru că altfel vor juca mai puțin. Aveam nevoie de meciuri, am stat foarte mult. Nu am avut ritm. Am demonstrat că putem fi superiori multor echipe, putem pune probleme și în Liga I. Putem lua o opțiune serioasă pentru promovare dacă învingem sâmbătă”, a precizat Alexa.

FC Olt a reușit în runda precedentă ce nu au reușit elevii „Chirurgului” la Satu Mare, să provoace Olimpiei prima înfrângere acasă, scor 2-1. Partida de la Slatina, din runda a 22-a, ultima a sezonului regulat, se dispută sâmbătă, de la ora 11. La gazde evoluează și doi foști jucători ai lui ACS Poli, portarul Nuno Claro și mijlocașul Rogoveanu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 27 Mar. 2015, 14:08 Seria 2
Pe aceeași temă