Alexa a discutat cu jucătorii aflați pe final de contract. Tehnicianul liderului e „pentru extracomunitari”

Marius ANGHEL 27 Mar. 2015, 18:46 Seria 2
Alexa a discutat cu jucătorii aflați pe final de contract.** Tehnicianul liderului e

ACS Poli are mai mulți jucători la final de contract care nu au primit încă o ofertă de a continua alături de echipa timișoreană, situație explicată de managerul Ion Timofte. Ieri, tehnicianul Dan Alexa a purtat discuții cu aceștia pentru a-i asigura, pe cei care-i dorește și în Liga 1, că viitorul lor e tot pe Bega.

Scutaru, Poparadu, Ov. Petre sau Keita se numără printre jucătorii care pot pleca liberi de la Timișoara. Intrați în ultimele șase luni de contract aceștia pot fi abordați de alte cluburi. Totuși, Alexa s-a convins că majoritatea vor rămâne sub comanda lui. Antrenorul bănățenilor a purtat discuții pentru a-i liniști pe cei vizați. „Am discutat cu fiecare în parte, marea majoritate vor continua cu noi. Sunt jucători cu caracter, pe care îi vom avea și la anul, chiar azi am avut o discuție cu ei…”, a declarat Dan Alexa.

O altă problemă e cea a extracomunitarilor, astfel, dacă se păstrează varianta cu trei extracomunitari care trebuie să aibă și câte trei selecții la națională, timișorenii vor fi nevoiți să se despartă de vedeta Pedro Henrique, jucător împrumutat deocamdată până în vară. „Chirurgul” e pro-străini, pe care-i vede ca un plus pentru fotbalul românesc. „Extracomunitarii care au contract vor rămâne. Mai e ședința La FRF și nu e 100%. Pe Pedro ar trebui să-l avem în continuare… Trebuie să ne bazăm foarte mult și pe jucătorii români, trebuie să creștem, dar avem nevoie și de jucători de valoare. E foarte greu să credem că putem aduce un brazilian care a jucat la națională. Sunt pentru extracomunitari, pot să aducă un plus, sunt spectaculoși, noi nu l-am fi avut altfel pe Pedro”, a explicat Dan Alexa.

Următoarea Adunare Generală a FRF, programată pe 30 martie, ar putea lămuri regulamentul din sezonul 2015-16 cu privire la jucătorii din afara UE.

Televizați cu FC Olt

Jocul de mâine (ora 11) de la Slatina, din ultima rundă a sezonului regulat de Liga a II-a, ar urma să fie televizat conform oficialilor gazdă. „Dorim ca toți iubitorii de fotbal să se bucure de spectacolul fotbalistic care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, când FC Olt va primi vizita celor de la ACS Poli Timișoara. Suntem în tratative pentru transmiterea acestui meci cu două televiziuni. FC Olt – ACS Poli Timișoara se va vedea la TV”, a afirmat Ionuț Ivan, oficialul lui FC Olt.

Gruparea din Slatina pregătită de Dan Oprescu ocupă locul 3 în B2, cu opt puncte mai puțin față de ACS Poli.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Marius ANGHEL 27 Mar. 2015, 18:46 Seria 2
Pe aceeași temă