ACS Poli schimbă tactica începând cu meciul de la Tărlungeni. „Nu vreau să facem doar act de prezență”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 21 May. 2015, 18:52 Seria 2

Promovată matematic în Liga 1, ACS Poli abordează partidele rămase din acest sezon de Liga 2 cu cei care au evoluat mai puțin, dar și cu tineri noi. Dan Alexa vrea să le ofere la Tărlungeni primele minute unor juniori din propria pepinieră, dar în același timp timișorenii vor să-și respecte blazonul.

„Suntem în prima etapă după ce am promovat matematic. E aparent fără miză, dar ne așteaptă o deplasare grea. La Tărlungeni a câștigat doar Mioveni acum două etape. E prima echipă care ne-a smuls un punct după acea serie foarte bună. Voi da șansa jucătorilor care au evoluat mai puțin. Probabil vor debuta unu-doi copii. Dar țin să arătăm bine, nu vreau să facem doar act de prezență. Pentru cei care au evoluat mai puțin e important să-i evaluez corect. Normal ar trebui să fie foarte motivați. Au fost foarte serioși, și-au așteptat rândul. Când au intrat au făcut-o bine. Acum au șansa ca titulari. Jos pălăria pentru cei de la Tărlungeni, o echipă cu probleme care a jucat corect, îi felicit. Au un antrenor cu experiență, Bona”, a explicat Dan Alexa.

Cel mai probabil printre titulari în județul Brașov se vor regăsi Bocșan, Nanu, Bălace, Al. Lazăr și Rody. În timp ce din lotul de 18 vor face parte și „republicanii” Marius Marin, un mijlocaș de doar 16 ani, și Răzvan Rus (18 ani), vârf de atac. „S-au evidențiat, sunt doi dintre juniorii buni ai clubului. Vor fi și alții etapele următoare”, a precizat Alexa.

Partida Unirea Tărlungeni – ACS Poli Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11:00, în runda a 8-a din play-off-ul eșalonului secund.

Au început o nouă campanie de popularizare în școli

Altfel, relaxați după câștigarea campionatului Ligii 2, timișorenii au vizitat ieri Școala Gimnazială din Topolovățu Mare. Ovidiu Petre, Robert Elek sau Gabriel Cânu s-au numărat printre vedetele cu care ACS Poli a descins în inimia județului pentru a-și atrage noi suporteri la stadion.

„Polist de mic” se numește noua campanie a alb-negrilor, prin care clubul timișorean își dorește o apropiere față de instituțiile de învățământ. Cu accesul în Liga 1 asigurat, jucătorii lui ACS Poli s-au putut distra la vizita școlii din comuna Topolovățu Mare. Eduard Pap, Gabriel Cânu, Cristian Scutaru, Ovidiu Petre, Nicu Boldea și Robert Elek, din prima echipă, dar și tinerii Angelo Montenegro și Harald Fridrich, au fost prezenți la acțiunea echipei. Aceasta a jucat și un „demonstrativ” cu selecționata școlii, meci în care au evoluat și componenții staff-ului tehnic: secunzii Sorin Vlaicu și Octavian Benga, antrenorul cu portarii Marius Popa și preparatorul fizic Jorge Alvarez. Seniorii au avut câștig de cauză cu 8-4. Fotbaliștii au avut un mare succes la sesiunea de autografe și fotografii.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 21 May. 2015, 18:52 Seria 2
Pe aceeași temă