ACS Poli își dorește o victorie „liniștitoare” cu Tărlungeniul: „Cheia e la noi”. Suspendarea pe care a primit-o nu-i va închide gura lui Alexa

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 17 Apr. 2015, 18:29 Seria 2
ACS Poli își dorește o victorie

Liderul Seriei a II-a a Ligii 2 revine mâine pe „Dan Păltinișanu” pentru a întâlni Unirea Tărlungeni în a treia rundă a play-off-ului. Timișorenii nu îl vor avea pe bancă pe tehnicianul Dan Alexa, suspendat drastic după meciul de la Mioveni. Antrenorul lui ACS Poli s-a arătat deranjat de sancțiune, dar spune că nu va ezita să critice nici în viitor arbitrajul când se simte nedreptățit.

Bănățenii vizează un succes cu brașovenii mâine, care le-ar asigura în mare parte primul loc în Seria a II-a. „Este al doilea meci acasă din play-off. Tărlungeniul e o echipă bună, cu experiență. Spre lauda lor evoluează în ciuda problemelor pe care le au. Vor veni să joace, nu au presiune. Au foști divizionari A cu care am mai jucat, inclusiv de la Corona din urmă cu doi ani. Cheia e la noi, trebuie să abordăm jocul foarte serios. Cu trei puncte lucrurile se mai liniștesc, întâlnim Reșița de două ori și Oltul. Echipa traversează o perioadă bună deși nu am bătut la Mioveni am făcut unul dintre cele mai bune jocuri în deplasare din acest sezon. Neșansa face parte din fotbal”, a declarat Dan Alexa.

„Chirurgul” s-a arătat nemulțumit de suspendarea primită de la Comisia de Disciplină după remiza din Argeș, considerând că nu a folosit cuvinte jignitoare la adresa arbitrului Adrian Illyeș. „Normal că sunt nemulțumit. Eu îmi exprim nemulțumirea, dar într-un mod respectuos, niciodată, mai ales la conferințe, când vorbesc de arbitraje o fac într-un mod în care să nu jignesc. Mereu am cerut să ni se dea ce avem. S-a demonstrat că suntem o echipă dezavantajată. Repet, greșeala e omenească… Am revăzut dvd-ul meciului cu Mioveni și oricum am așeza-o, cele șapte minute sunt prea multe. Eu îl apreciez pe Illyeș e un arbitru bun, ne-a mai arbitrat, dar înțeleg, pot greși. E normal să-mi exprim nemulțumirea, o voi face mereu. Suspendarea asta nu-mi cade bine, dar voi vedea probabil mai bine meciurile din tribună, o imagine de ansamblu. Și eu am partea mea de vină. Am mare încredere în staff-ul meu, eu mi l-am ales. La meciurile de acasă vom face ședințele aici”, a explicat Alexa. Tehnicianul a subliniat din nou că sezonul nu e încă încheiat cu ei câștigători: „Oltul și Reșița, cine pierde iese din cursă. Noi trebuie să câștigăm, ar fi un mare avantaj. Mai sunt opt meciuri”.

ACS Poli nu va putea miza pe Bărbuț împotriva Unirii Tărlungeni, accidentat, în timp ce Poparadu acuză și el probleme medicale. Chipirliu și Popescu sunt alte absențe de durată lungă. Ultimul a evoluat ieri la Lugoj în amicalul cedat de juniorii lui ACS Poli, 1-3. Timișorenii vor putea miza în schimb pe Scutaru și Cânu, absenți la Mioveni. O situație ciudată e în continuare cea a lui Victor Nikiema. Achiziționat în ultima perioadă de transferuri, africanul nu și-a rezolvat încă problema cu actele. „Din păcate a trecut destul de mult timp, va trebui să se pregătească atunci când revine”, a precizat Alexa.

Partida ACS Poli – Unirea Tărlungeni se dispută sâmbătă, de la ora 11, în etapa a III-a a Ligii a II-a, seria vestică. Timișorenii au 46 puncte, cu opt mai multe față de urmăritoarele din Reșița și Slatina. Tărlungeni e pe 4 cu 34 de puncte. În sezonul regulat ACS Poli a remizat la brașoveni, 1-1, și i-a învins în retur pe aceștia, cu 1-0.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 17 Apr. 2015, 18:29 Seria 2
Pe aceeași temă