VIDEO | Lecții de engleză și social media pentru jucătorii de la naționala U17: „Facebook-ul este o armă, depinde cum o folosești. Trebuie să pregătim jucătorii pentru viață”

Marius ANGHEL 24 Jan. 2015, 13:01 Special
VIDEO | Lecții de engleză și social media pentru jucătorii de la naționala U17:**

Naționala U17, antrenată de Bogdan Argeș Vintilă, se află în această perioada în cantonament la Tărlungeni, acolo unde se pregătește intens pentru Turneul de Elită din Anglia, ultimul pas spre o calificare la un turneu final. Jucătorii convocați la această acțiune au fost primii care au beneficiat de ședințe cu un psiholog sportiv, de lecții de engleză și de comunicare pe rețelele de socializare, proiect nou implementat de Federația Română de Fotbal: „E un proces care trebuia inițiat, va fi de durată, își va vedea roadele când vor fi centrele de excelență în care se va putea lucra pe o perioadă mai lungă. Imaginea contează foarte mult, iar factorul psihologic contează enorm. O stare mentală bună înseamnă 40% din randamentul unui jucător.

A avut loc o lecție de social media pentru că ne-am gândit că ei sunt la vârsta la care accesează puternic rețelele de socializare și trebuie să le explici aceste lucruri. Nu trebuie să nu mai posteze. Facebook-ul este o armă, depinde cum o folosești. Avem exemplul Marica, el are oameni angajați să se ocupe de imaginea sa. E un proiect de anvergură pe care l-am demarat, ne gândim că toți trebuie să ajungă oameni în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să-i pregătim pentru viață. Am pornit și cursuri de limba engleză, în zece zile s-au făcut patru ședințe. Vrem să formăm jucători cu performanță, cu toate componentele de care e nevoie”, a declarat la DigiSport Andrei Vochin, unul dintre consilierii lui Răzvan Burleanu.


Jucătorii de la U17 au avut câteva ședințe de limba engleză în cantonamentul de la Târlungeni. Sursă foto: frf.ro

„Sunt conștient că am nevoie să vorbesc bine limba engleză”

Componenții echipei sub 17 ani s-au declarat încântați de inițiativa celor de la FRF. Într-un interviu acordat pe frf.ro, mijlocașul Vlad Mihalcea a vorbit despre lecțiile de engleză pe care le-a urmat la Târlungeni: „Ca orice jucător tânăr român, visul meu este să joc la o echipă din străinătate. Pentru asta mă pregătesc pe teren. Dar pentru a mă descurca și mai bine în afara țării, pentru a-mi fi mai ușor să mă adaptez, sunt conștient că am nevoie să vorbesc bine limba engleză. Pentru noi toți a fost o surpriză plăcută să aflăm că avem ore de engleză chiar în cantonament. Chiar vorbeam cu ceilalți băieți că am vrea să le avem zilnic în programul nostru. Cred că au văzut toți cei din jurul echipei că am fost atenți și că ne-a plăcut”, a declarat acesta entuziasmat.

Pe 1 februarie, lotul de U17 va pleca în Antalya pentru un nou cantonament, apoi în Scoția și Olanda. Este cel mai complex program de pregătire realizat de federali pentru o echipă de junori, care vreme de trei luni de zile se va pregăti pentru Turul de Elită.

Video cu jucătorii U17 la una dintre lecțiile de engleză

Articol scris de Sorina Oprițescu

Marius ANGHEL 24 Jan. 2015, 13:01 Special
Pe aceeași temă