VIDEO | Laszlo Balint, gata de o nouă provocare în postura de principal. Ce jucători își dorește tânărul antrenor la FC Clinceni și ce spune despre incertitudinea din Liga 2

Marius ANGHEL 05 Jul. 2015, 13:13 Liga 2

Plecat de la FC Brașov, echipa sa de suflet, pentru a o prelua pe Inter Clinceni din postura de antrenor principal, Laszlo Balint (36 ani) s-a trezit în situația de a pregăti din nou o grupare în Liga 2. În momentul în care tânărul tehnician bătuse palma cu șefii clubului din Liga 3 încă nu apăruse șansa ca autoritățile locale din comuna ilfoveană să o preia pe Academica Argeș Pitești și să o transforme în FC Clinceni. Cum această mutare s-a făcut ulterior, iar noul proiect fotbalistic gândit prevedea desființarea Interului și alocarea tuturor fondurilor pentru fotbal către FC Clinceni, automat și Balint a fost redirecționat către noua echipă.

Fostul principal de la Unirea Tărlungeni și secund la FC Brașov, Laszlo Balint, va lucra la FC Clinceni cu un staff tehnic nou. Îl va avea secund pe Adrian Senin, iar antreor cu portarii pe John Ene. La conferința de presă în care a fost prezentat noul proiect al echipei ilfovene, tehnicianul a vorbit despre obiectivul pe care și-l propune în Liga 2.

„Obiectivul nostru la momentul actual este să încercăm să creăm o echipă sau, cel puțin, la startul reunirii asta ne propunem, să găsim jucători care să alcătuiască o echipă competitivă și apoi, în funcție de o serie, două serii, de cum va arăta liga a doua, vom analiza și vom vedea ce ne vom propune să realizăm pe parcursul acestui sezon. Este clar că orice început de proiect este foarte dificil, dar noi ne propunem să realizăm lucruri importante, nu spun mărețe și nu îmi place să folosesc cuvinte mari, trebuie să rămânem echilibrați pentru că avem un buget care cu siguranță ne va opri din a ne aventura în stabilirea de obiective foarte mari, dar cred că putem să ne propunem cel puțin faptul de a avea o echipă de respectată la nivelul ligii a doua”, a spus Gyuszi Balint.


Balint, un antrenor serios, care n-a zâmbit deloc pe parcursul conferinței în care s-a prezentat noul proiect fotbalistic de la Clinceni

„Selecția trebuie să fie foarte riguroasă, să ne alegem cu atenție jucătorii”

Acesta a vorbit și despre ce jucători își dorește să antreneze la FC Clinceni. Conform spuselor lui Balint, fotbaliștii pe care îl vrea în lot și pe care îi va alege cu mare atenție trebuie să fie de caracter, care să înțeleagă proiectul în care se implică și să pună mai presus fotbalul decât banii. „Prin prisma faptului că anul trecut au retrogradat șase echipe de la Liga 1, au dispărut foarte multe echipe de la nivelul Ligii a 2-a și a 3-a și prin împuținarea numărului echipelor vor fi foarte mulți jucători care vor rămâne șomeri, inclusiv la startul competițiilor. Aici va fi o problemă foarte mare pentru jucători. Categoric selecția trebuie să fie foarte riguroasă, să ne alegem cu atenție jucătorii pentru că ne interesează în primul și în primul rând să avem jucători de caracter, care să înțeleagă ce înseamnă proiectul numit FC Clinceni și să înțeleagă că înainte de toate trebuie să respecte fotbalul și să respecte oamenii care încearcă să facă ceva la această echipă”, a mai declarat tânărul tehnician.


Laszlo Balint se bucură la Clinceni, la fel ca la Tărlungeni, de susținerea totală a edilului local

„E o incertitudine totală și pe noi, antrenorii, ne încurcă foarte tare”

Laszlo Balint spune că incertitudinea care planează asupra viitorului campionat al Ligii 2 afectează echipele și munca antrenorilor. „Noi așteptăm cu foarte mare interes să vedem ce înseamnă competiția ligii secunde în acest sezon pentru că nu este sănătoasă această incertitudine, nu se știe dacă se va merge pe sistemul regulat, nu se știe dacă se va merge pe sistem de play-off – play-out cu două serii, nu se știe dacă se va merge pe o singură serie. E o incertitudine totală și pe noi, antrenorii, ne încurcă foarte tare pentru că trebuie să avem și noi un plan, niște repere când va fi prima etapă, cum va arăta competiția, pentru că nu este totuna să pregătești echipa șase săptămâni pentru un campionat sau pentru un tur de campionat care înseamnă 11-12 partide sau 20. Până și alcătuirea lotului se face în funcție de aceste repere. Dar eu zic că ne vom descurca, este un moment greu în tot fotbalul românesc, jucătorii trebuie să înțeleagă acest aspect, nu se mai dau salarii mari. E clar că este foarte importantă stabilitatea, jucătorii trebuie să fie siguri că dacă vor veni la FC Clinceni și vor semna pe o anumită sumă de bani, acea sumă de bani se va da și iată că acest aspect a ajuns să conteze foarte mult în contextul actual al fotbalului românesc”, a mai spus antrenorului lui FC Clinceni.

„Bugetul pe tot anul la FC Clinceni, din partea primăriei, este undeva la 350 de mii de euro la liga a doua. Vom demonstra că se poate și cu bani puțini”
Adrian Budeanu, primar Clinceni

„Obiectivul nostru pentru acest sezon nu este promovarea în prima ligă. Eu cred că acest buget de minim 350 de mii de euro ne asigură o continuitate. S-au schimbat și vremurile în fotbal și vă spun că bugetul mediu pentru o echipă de liga a doua este ăsta”
Bogdan Apostu, manager general FC Clinceni

FC Clinceni își va începe oficial aventura pentru noul sezon de Liga 2 luni, pe 6 iulie, de la ora 17:00, atunci când are loc reunirea lotului.

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 05 Jul. 2015, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă