UTA s-a despărțit de unul dintre cei mai utilizați jucători în acest sezon. S-a transferat în Finlanda

Marius ANGHEL 16 Apr. 2019, 12:11 Liga 2

Unul dintre titularii din prima parte a sezonului la UTA s-a despărțit definitiv, zilele trecute, de echipa arădeană și a semnat cu un club din Finlanda.

Seynabou Benga Samba (22 de ani) a fost adus la UTA în vara anului trecut, după ce ultima dată evoluase în Italia la o echipă din liga a patra, la Sestri Levante. Senegalezul s-a acomodat rapid la Arad, drept dovadă și faptul că în cele 21 de etape ale primei părți a sezonului a evoluat în 19 meciuri, în toate ca titular, și a înscris și un gol, în victoria cu 2-1 cu Ripensia. Însă, în iarnă, a plecat din România și nu s-a mai putut întoarce, fiindcă nu și-a mai primit viză. Africanul avusese drept de ședere în țară până în luna noiembrie, însă a rămas până în decembrie, când a jucat în meciurile cu Daco-Getica (1 decembrie) și SSC Farul (8 decembrie), fapt care i-a atras interdicție să se întoarcă.

Încă legat contractual de UTA până la finalul sezonului actual, Samba le-a solicitat conducătorilor clubului să se despartă amiabil, lucru care s-a și întâmplat. Fundașul a plecat apoi în Finlanda, unde a semnat cu Ekenäs IF, echipă din liga secundă.

„După consultarea cu antrenorii echipei, am decis să-i dăm dezlegarea lui Benga. Am înțeles că a decis să joace în Finlanda, noi îi mulțumim pentru ceea ce a făcut la UTA și-i dorim baftă”, a spus, pentru Sport Arad, Codru Grădinariu, directorul general al clubului UTA.

Cei mai utilizați jucători în acest sezon de UTA sunt: Ciprian Rus (29 de meciuri), Paul Copaci (27), Cristian Costin (26), Roberto Bodea (20), Seynabou Benga Samba și Yuri Stephane Coulibaly (ambii cu 19 meciuri), Oualid El Hasni și Alexandru Manea (ambii cu 18 apariții), Albert Stahl și David Popa (ambii cu 16 meciuri).

Altfel, UTA i-a dat o nouă șansă lui Oualid El Hasni (25 de ani), reprimindu-l în lot de la începutul acestei săptămâni. Fundașul francez de origine tunisiană fusese exclus pe o perioadă nedeterminată și trimis la echipa secundă a arădenilor după ce a reacționat în timpul meciului cu Pandurii la indicațiile de pe banca tehnică.

Marius ANGHEL 16 Apr. 2019, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă