UTA pregătește o nouă schimbare pe banca tehnică, a patra în acest sezon, dar și aducerea unui conducător. „Nu ascund că am avut discuții cu domnul Meszar”

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 18:56 Liga 2

UTA Arad a câștigat cu mari emoții, sâmbătă, la Brăila, cu 4-3 în fața Daciei Unirea, însă continuă să sufere în exprimare. „Bătrâna Doamnă” nu și-a schimbat fața nici după ce l-a numit antrenor pe Cristian Todea și a renunțat la mai mulți jucători experimentați din lot pentru a produce un șoc la echipă. Tocmai de aceea, conducerea clubului caută variante pentru o nouă schimbare pe banca tehnică și sunt pe punctul de a produce chiar în zilele următoare.

După Adrian Mihalcea, Adrian Falub și Cristian Todea, UTA e din pe punctul de a-și schimba antrenorul în acest sezon. Tibor Selymes și Gheorghe Mulțescu sunt variantele pe care conducătorii le cântăresc în acest moment. Amândoi au aceeași persoană în spate: agentul de jucători Mihai Joița. Acesta din urmă a colaborat chiar în acest sezon cu Selymes la Olimpia Satu Mare, acolo de unde fostul internațional româna a plecat pe ușa din spate din lipsă de rezultate. Însă acest lucru nu îi sperie pe utiști, care sunt gata să-i dea echipa pe mână lui Selymes, un antrenor care în ultima perioadă s-a remarcat mai mult prin rateuri, la Săgeata Năvodari, Oțelul sau Petrolul, cluburi care au retrogradat și care, ulterior, s-au și desființat.

Joița, fost director sportiv la Petrolul sau Rapid, confirmă pentru Sport Arad că i-a făcut propuneri lui Alexandru Meszar și spune că e la curent cu ceea ce se întâmplă la UTA. Interesant este și faptul că Joița se află în aceste momente chiar la Arad. „Nu ascund că am avut discuții cu domnul Meszar, cu care mă cunosc de ceva timp, însă fără o concluzie clară. I-am spus și dânsului că ajut cu ce pot, jucători, prin relațiile mele ca impresar, eventual sponsori, și, dacă se vrea, prin experiența acumulată într-o funcție executivă. Cochetez de vreo 6-7 ani cu UTA, de pe vremea lui Giovanni (n.r. – Catanzariti), știu cât de iubit este acest club în România. Practic, cea mai mare avere a unui club sunt suporterii, iar de aici încolo, cu stabilitatea financiară ce există la Arad, se pot face multe. Îl cunosc și pe Dani Proca, și am fost la curent cu efortul băieților galerie pentru ca acest club să aibă continuitate și să revină acolo unde îi este locul”, a spus Joița.

Printre antrenorii cu care colaborează Joița se numără Tiberiu Selymes și Gheorghe Mulțescu, primul chiar transmițând apropiaților săi să începând cu săptămâna care urmează ar putea să o preia pe UTA. „Nu are rost să discutăm acum despre cele două nume, căci e posibil să rămână și Cristi Todea. De ce nu? Eu nu-l cunosc personal, ci doar știu că el acum lucrează cu > rămasă de la precedesorii săi. În iarnă, însă, are posibilitatea să opteze singur pentru jucători pe gustul său, mai ales că nici numeric UTA nu mai stă foarte bine după ce a renunțat la câțiva fotbaliști în această toamnă. Dar, repet, astea sunt discuții ipotetice, nu pot eu să vorbesc acum în numele clubului, sunt simple discuții, păreri, pe care i le-am expus și domnului Meszar”, a adăugat Joița pentru Sport Arad. Același Joița și Selymes mergeau în vara trecută la Câmpulung Muscel, acolo unde propuneau un proiect fotbalistic ce includea preluarea unei echipe din Liga 3, însă până în acest moment nu s-a concretizat nimic în acest sens.

În ultima perioadă, Joița a fost observat tot mai des la meciurile UTA-ei. L-a însoțit pe Alexandru Meszar în tribuna de la Șiria la meciul cu Știința Miroslava, și a mai urmărit echipa și în deplasările de la Clinceni și Snagov.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 18:56 Liga 2
Pe aceeași temă