Un nou protest în fața primăriei Brașov, de această dată al suporterilor stegari! Noul ”FC Brașov”, susținut de edilul Allen Coliban, nu va avea susținerea fanilor: ”Va fi blamat în toată țara”

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 12:13 Liga 2

După protestul spontan făcut în fața primăriei Brașov, în data de 10 iunie, de părinți, copii și antrenori de la Centrul de Copii și Juniori al secției de fotbal a CSM Corona Brașov, dar și câțiva jucători de la echipa de seniori nou-promovată în Liga 2, edilul Allen Coliban a fost nevoit joi, 24 iunie, să înfrunte și suporterii stegari.

Suporterii stegari au protestat în fața primăriei Brașov față de proiectul autorităților de a înființa clona FC Brașov

Fanii fostului FC Brașov, acum susținători ai echipei de Liga 3 SR Municipal Brașov, pe care au înființat-o din Liga 4, au mers în fața primăriei să protesteze față de mișcările politice care doresc să înființeze un nou club în oraș, AFC Brașov Steagul Renaște, fost ACS Scotch Club, care să cesioneze locul în Liga 2 de la nou-promovata Corona Brașov și să primească de la primărie brandul FC Brașov.

Dacă la ora 17:00, în fața primăriei se aflau circa 50 de suporteri, după ora 18:00 numărul acestora a crescut considerabil, scrie Monitorul Expres.

Primarul Allen Coliban a ieșit la discuții și a stat în mijlocul suporterilor circa o oră. Acesta a fost informat că suporterii nu îl susțin în planul de a face un nou FC Brașov, în timp ce edilul a încercat să explice că orașul nu poate pierde locul din Liga 2, deci că nu renunță la proiectul de a forma ”clona FC Brașov”.

Liga Suporterilor Stegari: ”Moștenirea locului Coronei în divizia secundă nu este un lucru firesc și moral pentru stegari”

Ulterior, Liga Suporterilor Stegari și-a anunțat poziția printr-un comunicat, din care află că suporterii vor rămâne alături de SR Brașov, cu sau fără sprijinul financiar al autorităților locale, chiar dacă echipa va trebui să o ia din nou din Liga 4.

”Suporterii stegari au vizitat astăzi Primăria Brașov unde au demonstrat cine este cea mai iubită echipă din oraș. Spiritul stegar rămâne acolo unde este pasiunea. Restul sunt trecătoare.
După o oră de cântece a ajuns și primarul Allen Coliban care a discutat cu noi. L-am informat oficial de faptul că suntem deschiși să continuăm cu autoritățile și mediul privat în Liga 3 sau să avem un restart din Liga 4. Moștenirea locului Coronei în divizia secundă nu este un lucru firesc și moral pentru stegari. Dacă doresc, pot continua activitatea clubului bugetar, dar să nu asocieze brandul FC Brașov într-un astfel de proiect pe care îl vor blama suporterii din toată țara.
Vom încerca să reluăm discuțiile în zilele următoare într-un format restrâns. Steagul Renaște prin noi!”, a transmis LSS.

SR Brașov: ”Am solicitat primarului Allen Coliban invitația oficială în scris, cu ce presupune implicarea și rolul nostru în cadrul clubului”

Și clubul de Liga 3 SR Brașov a avut un comunicat referitor la ultimele eveniment petrecute în oraș vizavi de subiectul fotbal.

Prin ceea ce transmite echipa susținută de suporterii stegari, se înțelege că nu ar refuza să ia parte la noul proiect dorit de autoritățile locale, însă că nu a primit invitația în scris. Dar că încă o așteaptă.

”Indiferent de informațiile apărute astăzi în presă, SR Brașov nu a primit invitație oficială în proiectul autorităților. Prin urmare, nu putem discuta despre o intenție oficială din partea noastră ca să ne alăturăm lor. Vrem să fim corecți cu voi, suporterii stegari, cu banii investiți, cu timpul alocat voluntar pentru echipă în acești patru ani. În momentul în care avem date exacte, legale, le vom distribui alături de voi prin intermediul canalelor noastre oficiale: Liga Suporterilor Stegari, SR Brașov sau președintele echipei.
Dorim să ducem proiectul Steagul Renaște la un alt nivel. Însă totul se poate face doar într-un mod profesionist, nu cu discuții informale. În urma propunerii verbale, am solicitat aseară primarului Allen Coliban invitația oficială în scris, cu ce presupune implicarea și rolul nostru în cadrul clubului”, a comunicat SR Brașov.

La începutul lunii iunie, Liga Suporterilor Stegari și SR Brașov au trimis o scrisoare deschisă către primarul Allen Coliban.

Astăzi, 25 iunie, Consiliul Local al Municipiului Brașov va oficializa fuziunea dintre Corona Brașov și FC Brașov Steagul Renaște pentru locul din Liga 2. Antrenorul care a promovat echipa, Călin Moldovan, va fi dat la o parte, iar în locul său va fi adus Ilie Stan. Ultimul nume apărut ca fiind dorit ca președinte este Adrian Ilie, după ce Ioan Ovidiu Sabău, Bogdan Stelea, Marius Lăcătuș sau Daniel Isăilă au refuzat.

Foto și video: Liga Suporterilor Stegari

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 12:13 Liga 2
Pe aceeași temă