Un fost finanțator al Rapidului e pe punctul de a investi la Farul. „Sunt foarte hotărât să vin. Vreau ca Farul să promoveze în prima divizie într-un an”

Marius ANGHEL 13 Jun. 2016, 15:00 Liga 2

Aflată într-o situație din punct de vedere financiar foarte delicată, existând în curând posibilitatea de intrare în faliment, Farul ar putea primi totuși o veste bună. Principalul acționar al clubului, Giani Nedelcu, încearcă să atragă alături de el alți oameni cu putere financiară pentru ca Farul să supraviețuiască.

Nedelcu a confirmat că poartă discuții cu Adrian Zamfir, fostul acționar al Rapidului, pentru ca acesta să se implice financiar, alături de el, la Farul. „Într-adevăr, discutăm pe marginea acestui subiect. Adrian Zamfir ar vrea să vină, iar săptămâna viitoare (n.r. – aceasta) îl aștept la Constanța. Ar fi bine să se realizeze aceasta, ar fi un om în plus lângă mine. În ce-i privește pe oamenii de afaceri constănțeni care, în timpul campionatului trecut, au spus că ar vrea să preia clubul, nu m-a sunat nimeni, iar eu nu am putut să iau legătura cu nimeni. Sperăm să trecem cu bine peste situația cu care se confruntă clubul actualmente”, a declarat Giani Nedelcu pentru Ziua de Constanța.

Și Zamfir, care în 2014 a sponsorizat Rapidul și a ajutat la revenirea în Liga 1, a recunoscut că e tentat să investească la Farul alături de Nedelcu. „În momentul de față suntem la analiza juridică și financiară a clubului. Dacă totul e OK, vreau ca Farul să promoveze în prima divizie într-un an, acesta e primul obiectiv. După care avem un plan mai de anvergură, dar despre care vom discuta atunci, după un an. Nu e nimic complicat la club. Se pot face înțelegeri cu jucătorii care au de luat bani. Dacă vor veni și niște bani, se vor achita și din datorii, deci nu e problemă. Nu e nimic dezastruos. I-a fost greu singur lui Giani Nedelcu, de aceea nici nu a promovat echipa. Fără implicarea unor persoane de decizie de prin județ, e greu. Orice ajutor e binevenit, dar depinde de situația fiecăruia. Acum nu mai sunt implicat la niciun club. L-am mai ajutat cu sfaturi pe Valerii Moraru (n.r. patronul Rapidului). Am văzut că la Farul e o lipsă acută de spectatori la meciuri, dar noi sperăm să facem un marketing bun, ca să aducem înapoi lumea pe stadion. Performanța aduce suporterii. Sunt foarte hotărât să vin la Farul, dar să fie totul în regulă. Giani mi-e bun prieten. Voi veni și la Constanța ca să văd exact care e situația”, a spus Adrian Zamfir pentru sursa citată.

Farul Constanța a jucat ultima dată în Liga 1 în sezonul 2008/2009. În ultimul campionat al Ligii 2, ediția 2015-2016, gruparea de la malul mării a încheiat pe locul 5 în play-off-ul Seriei I, cu 15 puncte mai puține față de liderul Rapid.

Marius ANGHEL 13 Jun. 2016, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă