Sucevenii sunt împotriva restructurării bruște a sistemului competițional: „Nu este normal să retrogradeze aproape două treimi din echipe”

Marius ANGHEL 27 Jun. 2014, 13:56 Liga 2
Sucevenii sunt împotriva restructurării bruște a sistemului competițional:**

Astăzi și mâine sunt programate Adunările Generale la nou înființata Ligă Profesionistă a Ligii a II-a și la Federația Română de Fotbal, unul dintre principalele subiecte de pe ordinea de zi fiind validarea proiectului de schimbare a sistemului competițional discutat în Adunarea Generală a Extraordinară a LPF2, în urmă cu două săptămâni.

Președintele Rapidului Suceava, Dumitru Moldovan speră ca propunerile de atunci, care prevăd ca la finalul acestui sezon să retrogradeze nu mai puțin de opt echipe din fiecare serie, Liga a II-a urmând să funcționeze începând din sezonul 2015-2016 cu o singură serie de 22 de echipe, să nu se aplice imediat.

„Din punctul meu de vedere este imposibil de realizat așa ceva. O asemenea restructurare nu poate fi efectuată atât de brusc, totul trebuie făcut treptat, pe parcursul a 2-3 ani. În primul rând, nu este normal să retrogradeze la finalul unei ediții de campionat aproape două treimi din numărul echipelor participante în competiție. În plus, situația financiară a majorității cluburilor este foarte precară, astfel că un campionat cu 42 de etape și cu deplasări așa de lungi pare imposibil de susținut. Îți trebuie zile ca să ajungi de la Dorohoi la Timișoara. Mulți au marșat la această idee încântați fiind de propunerile reprezentanților televiziunilor prezenți la ședință, însă nu garantează nimeni că așa se va și întâmpla”, a declarat conducătorul Rapidului.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 27 Jun. 2014, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă