„Stegarii”, dărâmați de ultima veste pe care au primit-o. Sporting Pitești a făcut apel în „cazul Chipciu”: „Nu vom renunța”

Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 13:00 Liga 2

Agonie prelungită pentru FC Brașov în „cazul Chipciu”. De luni de zile, cei de la Sporting Pitești se judecă la comisiile FRF cu Steaua și FC Brașov, piteștenii cerând o sumă importantă din transferul lui Chipciu la Anderlecht.

Deși au pierdut în două rânduri la comisiile FRF, cei de la Sporting Pitești nu renunță și au făcut apel la Comisia de Recurs a FRF. Oficialii lui FC Brașov aveau informații de la FRF că cei de la Sporting Pitești nu făcuseră până marți seara apel, astfel că vestea a stârnit o bucurie imensă printre jucători. „Stegarii” aveau să treacă rapid însă de la extaz la agonie. Câteva ore mai târziu, în drum spre Târgoviște, jucătorii și antrenorii au primit și vestea cu adevărat năucitoare: Sporting Pitești a depus apel! Situație în care banii de la FCSB, cei circa 230.000 de euro, nu vor veni prea curând.

Tănase Dima: „Am făcut apel”

Informația a fost confirmată de surse din cadrul FRF, dar și de un oficial al clubului piteștean. „Am făcut apel. Avem angajați avocați care se ocupă de acest caz și nu vom renunța”, a declarat Tănase Dima, coordonatorul școlii de fotbal Sporting Pitești, pentru Monitorul Expres.

Săptămâna viitoare, mai exact, joi, 20 aprilie, acest caz va fi judecat de Comisia de Recurs a FRF. Cei de la Sporting au plătit și taxa de 3.500 de lei la FRF pentru judecarea acestui caz. Comisia de Recurs este ultima cale de atac pe plan intern a celor de la Sporting Pitești în acest caz. „Este o veste pe care am așteptat-o cu sufletul la gură, dar, din păcate, nu e cea așteptată de noi. În situația în care ne aflăm, fiecare zi de întârziere contează. De banii de la FCSB depinde continuarea activității clubului. S-au purtat mai multe discuții cu Gigi Becali și el ne-a spus că în momentul în care FRF va lua o decizie finală în acest caz ne va da banii. Dânsul știe foarte bine situația de la FC Brașov. Chiar nu înțeleg ce mai vor cei de la Sporting Pitești. Marți seara aveam informații că cei de la Pitești nu făcuseră apel, iar acum a venit această veste năucitoare. Sperăm ca măcar acum, în ceasul al 12-lea, să primim, joia viitoare, un verdict final”, a declarat Vasile Dochița, administratorul special al FC Brașov.

Clubul brașovean mai are de primit de la FCSB circa 230.000 de euro.

Florin Iacob: „E strigător la cer ce se întâmplă”

Atât jucătorii, cât și cei din stafful tehnic sunt pur și simplu disperați de prelungirea la nesfârșit a acestui caz. „E de neînțeles ce se întâmplă. De luni de zile se tot dau termene peste termene, dar nu și o decizie finală. Chiar am crezut că miercuri acest caz va fi închis, iar într-o săptămână, două, ne vom încasa și noi salariile restante. E strigător la cer ce se întâmplă. Suntem la capătul puterilor”, declara Florin Iacob, căpitanul lui FC Brașov.

Țălnar: „Jucătorii sunt pur și simplu dărâmați”

Pus în fața acestei situații chiar înaintea meciului cu Chindia, antrenorul Cornel Țălnar spune că apelul celor de la Sporting Pitești este o lovitură ce poate fi fatală pentru FC Brașov. „Cu toții suntem foarte supărați pentru această situație care se prelungește la nesfârșit. Jucătorii sunt pur și simplu dărâmați. De când am aflat vestea încerc să vorbesc atât eu, cât și colegii mei cu ei și să încercăm să-i mobilizăm pentru jocul cu Chindia. Eu cred în ei și vom încerca tot ce este omenește posibil să reușim să-i capacităm. Nu doresc nimănui să treacă prin această situație cu care ne confruntăm acum. Este o lovitură dură pentru noi, pentru club și pentru suporteri”, a spus Țălnar.

FC Brașov va juca astăzi, de la ora 17:30, în deplasare cu Chindia Târgoviște, un meci extrem de important în lupta pentru locul doi.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă