Sport Club va prelua în 2016 palmaresul celei mai iubite echipe din Bacău. Ciocoiu vorbește despre promovare, stadionul Municipal și nu evită subiectul pariuri: „A devenit un fel de psihoză”

Marius ANGHEL 26 Dec. 2015, 11:35 Liga 2

Înainte de sărbătoarea Crăciunului, Sport Club Bacău, ocupanta locului 6 în Seria I a Ligii 2, și-a îndemnat suporterii să-i adreseze întrebări președintelui Cristian Ciocoiu atât pe site-ul clubului, cât și pe pagina oficială de Facebook. Conducătorul urma să răspundă la acestea, iar interviul să fie publicat ulterior. Suporterii băcăuani au avut curiozități, au pus întrebări serioase, dar au fost și ironici sau răutăcioși, însă, în final, toți au beneficiat de un răspuns. Întrebările iubitorilor fotbalului din Bacău au fost grupate în cinci puncte de interes, ca problema stadionului, palmaresul, promovarea, juniorii și banii publici investiți în echipa din Liga 2.

Cei mai mulți dintre cei care au adresat întrebări au fost curioși să afle informații despre starea stadionului Municipal, când ar putea să revină în tribune arenei pentru a vedea meciuri oficiale. „Un răspuns despre situația stadionului din Bacău vă poate da doar Primăria. Și noi simțim lipsa unui stadion și a condițiilor optime de desfășurare a activității. Practic, baza Letea, care era teren de antrenament, a devenit și teren de joc”, și-a început Ciocoiu dialogul cu suporterii băcăuani.

În noul sezon Sport Club va prelua palmaresul celui mai iubit club băcăuan

În privința întrebărilor ce au avut ca subiect palmaresul echipei FCM Bacău, președintele Sport Clubului a răspuns că demersurile pentru obținerea acestui sunt aproape finalizate și că în noul an se va face această preluare, însă denumirea va rămâne aceeași cu cea pe care o au acum și a explicat și de ce. Concret, palmaresul clubului care în perioada 1949-2012 a purtat, pe rând, denumirile Dinamo, Sport Club, Constar, Selena, AS și FCM va fi preluat în 2016 de actualul Sport Club Bacău.

„La începutul viitorului campionat vom avea palmaresul fotbalului băcăuan. Actele sunt rezolvate, dar mai sunt niște formalități de îndeplinit. Cât privește denumirea echipei, cea mai lungă perioadă a fotbalului băcăun este legată de culorile alb-roșu și de denumirea de Sport Club Bacău”, a explicat Ciocoiu, care a anunțat însă schimbarea emblemei actuale cu cea alb-roșie purtată în anii ”70 – ”80.

Nu se gândește la promovare, ci mai degrabă la supraviețuire

Chiar dacă majoritatea conducătorilor de cluburi din ligile inferioare promit promovări pentru a-și atrage spectatorii la stadion, cu toate că nu au nici bază materială și nici sportivă, în această privință Ciocoiu rămâne ferm. Când vine vorba despre promovare, oficialul echipei din Liga 2 spune că pentru a ajunge la îndeplinirea unui astfel de obiectiv clubul trebuie să fie pregătit din toate punctele de vedere. Tocmai din acest punct de vedere Sport Club nu va forța o accedere imediată în Liga 1, deoarece, în acest moment, nu are nici jucători, nici bani și nici infrastructură.

„Obiectivul este, în continuare, supraviețuirea clubului. Intenția noastră este de a ne întări și de a pune accent pe centrul nostru de copii și juniori pentru a putea promova jucători din propria pepinieră. Până când nu vom avea un buget necesar și condiții optime nu putem vorbi de promovare. Este important să fim pregătiți din toate punctele de vedere atunci când vom ataca promovarea”, spune Cristi Ciocoiu pe site-ul oficial al clubului.

„Ne-am dori ca în cel mai scurt timp să avem un stadion la cerințele actuale, lucru decisiv pentru stabilirea obiectivelor și dezvoltarea clubului. Un stadion este esențial în atragerea de sponsori și de spectatori, elemente atât de necesare pentru desfășurarea activității. În speranța că neajunsurile se vor rezolva cât mai repede, țin să mulțumesc celor care au fost alături de noi în anul care se încheie, sponsori și spectatori, și îmi doresc ca SC Bacău să ajungă cât mai repede acolo unde trebuie să fie, adică în prima ligă!”, a mai declarat președintele Sport Clubului.

„Nu-mi vine în minte vreun junior băcăuan care să joace la echipe de Liga 1 sau Liga a 2-a în acest moment”

Una dintre problemele de care se lovește în acest moment SC Bacău este lipsa unor juniori locali care să poată să facă pasul la Liga 2. Ciocoiu, care este conducătorul unui club de juniori, FC Bacău, spune că va încerca să acorde o foarte mare atenție și acestui segment, cel al Centrului de Copii și Juniori.

„În ultimii ani, Bacăul nu a fost interesat de segmentul de copii și juniori și acest lucru se vede, pentru că nu-mi vine în minte vreun junior băcăuan care să joace la echipe de Liga 1 sau Liga a 2-a în acest moment. În vară am făcut o selecție la nivel de juniori și ne-a fost foarte greu să păstram vreun jucător în lotul primei echipe.  După ce vom rezolva problemele existențiale ale clubului, vom acorda și mai multă atenție segmentului de copii și juniori”, e de părere președintele Sport Clubului.

„Pariurile sportive au devenit un fel de psihoză în fotbalul românesc”

Pariurile sportive este un alt subiect pe care Cristi Ciocoiu l-a dezvoltat. Fostul stelist explică de ce Liga a 2-a atrage foarte multe speculații și îi îndeamnă pe cei care ar putea avea dovezi împotriva jucătorilor clubului băcăuan să vină cu ele, fiindcă va lua măsuri severe.

„E clar că pariurile sportive au devenit un fel de psihoză în fotbalul românesc. La nivelul ligii a doua rezultatele sunt imprevizibile pentru că echipele sunt apropiate valoric și meciurile sunt deschise oricărui rezultat. De aici și multe speculații. Conducerea clubului SC Bacău nu are nicio legătură cu pariurile sportive. Dacă cineva are dovezi că fotbaliștii băcăuani sunt implicați în pariuri să le aducă și vom lua măsuri foarte severe”, a spus Ciocoiu.

Cristian Ciocoiu le-a răspuns și contestatarilor, celor care cred că din fotbal mai mult se fură decât se investește. „Aș vrea să-i invit pe cei care ne acuză că furăm să facă un exercițiu de management și să preia un club cu 20 de miliarde de lei datorii, cu un deficit de imagine, cu o finanțare de 20 de miliarde de lei și fără posibilitatea de a atrage consistent bani din mediul privat. În aceste condiții, să-ți desfășori activitatea la nivelul eșalonului nostru devine foarte dificil, darmite să mai încercăm să ne gândim la însusirea de foloase necuvenite”, a fost replica lui Ciocoiu.

SC Bacău a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 6 în Seria I, cu 25 de puncte în 17 meciuri. Gruparea moldoveană se află pe ultima poziție care asigură prezența în play-off, însă are concurență serioasă.

Marius ANGHEL 26 Dec. 2015, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă