Situație dramatică la Oțelul! Activitatea echipei a fost suspendată până pe 25 februarie, cu doar două zile înainte de reluarea campionatului

Situație dramatică la Oțelul!** Activitatea echipei a fost suspendată până pe 25 februarie, cu doar două zile înainte de reluarea campionatului
  • Adunarea Creditorilor a FC Oțelul Galați a respins planul de reorganizare, iar jucătorii primei formații a clubului au primit „vacanță” până pe 25 februarie, cu doar două zile înainte de reluarea campionatului.

 
 
Veștile așteptate luni de suporterii Oțelului de la Adunarea Creditorilor nu sunt deloc bune, planul de reorganizare necesar în procesul de insolvență nu a fost aprobat. Cu trei voturi împotrivă și unul pentru, Adunarea Creditorilor a FC Oțelul nu a aprobat planul de reorganizare, deoarece a constatat că planul propus este cel care datează din noiembrie 2013.

„Astăzi, 25 ianuarie 2015, a avut loc Adunarea Creditorilor a FC Oțelul Galați. Adunarea Creditorilor a votat planul de reorganizare după cum urmează: 3 categorii de creanțe –  vot împotrivă, 1 categorie de creanțe – vot pentru. În concluzie, Adunarea Creditorilor nu a aprobat planul de reorganizare. Toți creditorii care au votat împotriva au motivat votul negativ prin faptul că planul propus nu mai este de actualitate (acesta datând din noiembrie 2013), precizând totodată că este necesară actualizarea planului și supunerea la vot a unui nou plan de reorganizare corespunzător situației actuale. Administratorul judiciar va supune această propunere a creditorilor instanței de judecată de la Tribunalul București care va analiza și va decide”, se precizează într-un comunicat al clubului.

Efectele sunt dezastruoase atât din punct de vedere sportiv cât și administrativ, cel mai important fiind decizia de suspendare a activității echipei de seniori, care activează în liga a doua, până pe 25 februarie, cu doar două zile înaintea de reluarea campionatului, din lipsa resurselor financiare! Asta înseamnă anularea imediată a cantonamentului în care se afla acum echipa la baza „Ancora”, iar antrenamentele pot continua doar pe bază de voluntariat – participă doar cine vrea – atât în ceea ce-i privește pe antrenori cât și pe jucători. Fotbaliștii care sunt sub contract și își găsesc altă echipă între timp, vor trebuie să depună o cerere care să fie supusă aprobării creditorilor.

Activitatea în club va continua doar în ceea ce privește echipele de copii și juniori.

Lucrurile s-au complicat mult și din punct de vedere juridic. În procesul de insolvență al FC Oțelul următorul termen la Tribunalul București este pe 6 aprilie, atunci când administratorul  judiciar ar trebui să prezinte un plan de reorganizare aprobat de Adunarea Creditorilor (AC). Cum cel existent a fost respins, întocmirea și prezentarea altuia către AC are nevoie în prealabil de acordul instanței de judecată, iar pentru aceasta se intenționează o cerere de punere în practică în regim de urgență a acestei, proceduri, pentru ca până pe 6 aprilie să se spere la existența unui plan de reorganizare aprobat de AC.

Totodată, decizia de luni a AC a anulat posibila preluare a clubului de către alți acționari, ce era anunțată pentru această săptămână, eventualii noi investori nedorind să riște finanțarea imediată a echipei în condițiile în care nu se știe dacă va fi sau nu declarat falimentul în 6 aprilie.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă