Scandal monstru după meciul Buzău – Brăila. VIDEO | Acuzații de blat, înjurături acoperite cu scuipat și urări de a merge la pușcărie

Adrian Soare, Marius ANGHEL 28 Mar. 2016, 18:22 Liga 2

Acuzații de blat, înjurături acoperite cu scuipat și urarea de a merge la pușcărie. Toate aceste „ingrediente”, „normale” într-un joc de fotbal s-au petrecut imediat după finalul meciului de sâmbătă seară disputat între Gloria Buzău și Dacia Unirea Brăila, scor 1-0. Buzoienii s-au impus la limită, însă, după ce în prelungirile primei reprize oaspeții au marcat un gol valabil, anulat pentru un offside inexistent, văzut doar de asistentul Ionel Valentin Dumitru din Gherghița.

Protagoniștii episodului sus amintit au fost antrenorul echipei brăilene, Alin Pânzaru, și un grup de mai multe persoane din anturajul Gloriei Buzău și a antrenorului Viorel Ion, incidentul petrecându-se chiar în momentul în care primul se pregătea să dea interviu la televiziunea care a transmis meciul.

Între Pânzaru și grupul de buzoieni pătruns pe gazon a avut loc un schimb de replici, iar, la un moment dat, tehnicianul a fost scuipat de unul din suporteri (tatăl jucătorului Dorin Burlacu, de la Gloria), iar pentru ca situația să nu degenereze și mai mult au intervenit câteva persoane, printre care și bulgarul Koprindzhiyski, tatăl unui al jucător al gazdelor. „La pușcărie! Tot la Liga a 3-a vă duceți. La pușcărie să vă duceți, la Jilava”, a răbufnit antrenorul Daciei Unirea Brăila, făcând referire la faptul că Gloria Buzău este anchetată pentru implicarea în mafia pariurilor. De altfel, acesta este principalul motiv pentru care s-a ajuns la acest conflict, deoarece brăilenii au confirmat în fața comisiilor FRF că la meciul cu Gloria, cel suspect de aranjament, că li părut ceva suspect.


Tatăl lui Dorin Burlacu, jucătorul Gloriei, e ținut de bulgarul Koprindzhiyski, tatăl unui alt jucător al buzoienilor, pentru ca spiritele să nu se încingă și mai rău în conflictul cu Alin Pânzaru, antrenorul Daciei Unirea


Pânzaru e înjurat și scuipat de tatăl lui Dorin Burlacu, jucătorul Gloriei Buzău

AICI puteți vedea filmarea cu momentul incidentului dintre Pânzaru și buzoieni

Avramescu: „Agenții de ordine au dispărut, iar doi indivizi care, după ce s-au sfătuit cu Viorel Ion, l-au agresat verbal pe Pânzaru”

„E clar că ne așteptam la un tratament ostil din partea celor de la Gloria Buzău, ținând cont de faptul că noi am dat date la FRF despre implicarea lor în mafia pariurilor. Televiziunea a mai avut proasta inspirație de a lua interviurile după meci chiar în zona băncilor de rezerve, aproape de tribuna întâi. Agenții de ordine au dispărut, dar în schimb în teren au intrat alte persoane, printre care și doi indivizi, care, după ce s-au sfătuit cu Viorel Ion, l-au agresat verbal pe Pânzaru. A fost nevoie de intervenția observatorului de arbitri ca lucrurile să revină cât de cât la normal. Liviu Ciubotariu l-a protejat pe Pânzaru, iar acesta a putut să dea interviul de după meci. Acum, așteptăm să vedem ce au scris observatorii în raportul lor, apoi vom face demersurile oficiale către forul de la București”, a explicat, pentru obiectivbr.ro, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

„Cei care trebuia să asigure paza au plecat imediat de pe teren și am rămas înconjurați de vreo 15 persoane, cred eu, din anturajul Gloriei. Gazdele au avut un scenariu bine regizat. Doi dintre ei au fost foarte violenți în limbaj și nu m-au atacat doar pe mine, ci a fost pomenită toată familia mea. Cei de la Buzău sunt supărați pe noi că am ajutat federația să-i acuze că au fost implicați în trucarea unor meciuri. Țin la tăvăleală, dar consider că atitudinea lor nu a fost una normală și că FRF trebuie să sancționeze aceste ieșiri în decor”, a declarat și Alin Pânzaru.

Viorel Ion despre Pânzaru: „A uitat când într-un apartament lua banii și făcea blaturi?”

La rândul său, Pânzaru este acuzat de tehnicianul grupării din Crâng, Viorel Ion, că în urmă cu ceva vreme ar fi blătuit niște meciuri. „Nu e treaba lui Pânzaru. Va veni momentul să răspundem dacă suntem vinovați, sau el, dacă nu e adevărat. Nu e treaba lui Pânzaru, care, după părerea mea, și nu vreau să-l jignesc, l-am avut ca elev și dacă aș vorbi eu despre Pânzaru… aoleu, vai de mama lui! Vorbesc foarte serios! A uitat când într-un apartament lua banii și făcea blaturi?”, a replicat „Vioară”. Contactat de corespondentul Liga2.ro, Pânzaru a declarat că așteaptă ca antrenorul Gloriei să vină cu probe, să meargă la FRF și apoi se va apăra.

Viorel Ion despre faza penalty-ului: „Mi s-a părut ușor, cred că a fost făcut intenționat”

Viorel Ion a ținut să îl „înțepe” pe antrenorul oaspeților și referitor la golul perfect regulamentar înscris de Dacia Unirea, dar anulat incorect de asistent. „Dacă arbitrul a dat, înseamnă că a fost offside, da? Dar eu vreau să fac o remarcă, la 11 metri mie mi s-a părut ușor, cred că a fost făcut intenționat. Pe cuvânt, mi s-a părut că a pus piciorul prea… și de aceea dă de bănuit echipa asta din Brăila. Mi s-a părut așa suspect!”, a adăugat tehnicianul Gloriei Buzău. La interviuri, Pânzaru l-a taxat și el pe jucătorul său care a făcut acel penaltz, Necoară: „Nu e posibil ca la un atac ușor să pui piciorul în careu… N-am, aici n-am ce să comentez”.

În minutul 82 al meciului de la Buzău, atacantul Gloriei, Adrian Răduca, l-a fentat din corp, pe linia careului, în stânga, pe Necoară și fundașul Daciei Unirea i-a dat ușor peste picioare adversarului. Răduca a căzut ca și secerat și arbitrul a dictat penalty fără să ezite. Din lovitura de pedeapsă Răduca a deschis scorul.


Necoară îl faultează pe linia careului pe Răduca și arbitrul acordă penalty


Roșu recentrează și Dima (primul jucători din plan apropiat) înscrie, însă golul său e anulat eronat pentru offside

Pânzaru: „Implicațiile de pe lângă joc le știe toată lumea, le știe Buzăul, le știe Brăila. Aștept să văd Federația ce face în privința asta”

Cât despre meci, Alin Pânzaru a atacat arbitrajul, și-a penalizat jucătorii pentru că n-au gestionat bine finalul de meci, a vorbit despre ce va face Brăila în play-off și a avut cuvinte dure pentru starea fotbalului românesc, trimițând săgeți către Gloria Buzău și Viorel Ion.

„Eu sunt bucuros pentru că am muncit pentru toate punctele adunate, nu le-am câștigat ca alții pe combinații și pe alte lucruri din afara terenului. Am muncit. Azi nu am putut. E păcat, e păcat pentru că de munca noastră avem noi grijă, zi de zi. Venim la meci și sunt brigăzi care, uite, ne scot din poartă mingea. E vorba aia, n-au băgat-o în poartă. Uite, am băgat-o în poartă, gol valabil… Din păcate, nu am gestionat finalul de joc bine, nu e posibil ca la un atac ușor să pui piciorul în careu… N-am, aici n-am ce să comentez, dar mă leg de golul nostru valabil. Altfel se duce jocul, obligă echipa gazdă să iasă de acolo. La un meci televizat dacă îți permiți să faci lucruri dintr-astea, cu o poziție evidentă, pleacă din fața liniei trei metri, nu e posibil așa ceva. Și aici cred că s-a făcut diferența, mai mult nu am ce să spun. Implicațiile de pe lângă joc le știe toată lumea, le știe Buzăul, le știe Brăila. Aștept să văd Federația ce face în privința asta. În play-off vrem să fim o nucă tare, cât putem, ce mușchi avem, ne umflăm. Nu avem condiții de promovare, nu suntem o echipă implicată în lupta promovării, dar suntem o echipă care cu siguranță ne vom juca șansa și vom lupta pentru puncte. Să rămână în competiție echipele care merită, care au putere financiară, să dispară insolvențe și alte rebuturi de pe aici, să rămâne cele curate, care au putere și pot ridica sportul prin corectitudine și fair-play. Chiar dacă sunt eforturi financiare, cine poate să le suporte foarte bine, cine nu să se apuce de șah, de altceva. Poate crește valoric și fotbalul românesc, că e în mocirlă și e implicat numai în pariuri și oameni de speța pariorilor. Să se facă curățenie o dată. Asta a fost problema mea întotdeauna. Și văd că urlă pe aici, hoții urlă… ă,ă,ă ne-ați denunțat. Păi, meritați!”, a spus Pânzaru.

Articol scris de Adi SOARE și Marius ANGHEL
Foto: capturi DigiSport și Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 28 Mar. 2016, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă