Returul barajului dintre UTA și ACS Poli riscă să nu se vadă la TV. Arădenii nu au primit nicio ofertă pentru a-și ceda drepturile: „Rămânem deschiși la propuneri”

Marius ANGHEL 13 Jun. 2017, 16:47 Liga 2

Joi, de la ora 17:30, pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria, are loc meciul retur al barajului de promovare/menținere în Liga 1 dintre UTA Bătrâna Doamnă și ACS Poli Timișoara. Partida în care se va decide cea de-a 14-a componentă a noului sezon al primei ligi ar putea să fie văzută doar maxim 2.000 de persoane, incluzând aici inclusiv pe cele care vor sta în picioare în jurul stadionului pentru a-i urmări pe jucători.

Cu doar două zile înaintea partidei de la Șiria, conducerea clubului UTA nu a primit nicio ofertă din partea vreunei televiziuni pentru a transmite meciul. Arădenii rămân pe poziții după ce la finalul săptămânii trecute au anunțat că au înștiințat FRF și LPF că nu permit transmiterea jocurului retur, fiindcă în contractul pe care îl aveau cu federația, de cedare a drepturilor TV, nu e specificat nimic despre acest baraj, iar banii încasați pentru meciurile din Liga 2 au fost foarte puțini.

„Nu am primit nicio ofertă pentru cedarea drepturilor TV la meciul de baraj de acasă, iar poziția noastră este aceeași. Nu avem motive să deschidem ușa televiziunilor, iar acestea nu cred că ar putea veni neinvitate. Dar, repet, rămânem deschiși la propuneri pentru a rezolva această chestiune cât se poate de simplă și logică, din punctul nostru de vedere”, a spus, pentru Sport Arad, directorul general al UTA-ei, Codru Grădinariu.

În timpul partidei tur, desfășurate la Timișoara, comentantorii TV ai DigiSport, firma deținătoare a drepturilor TV din Liga 2, au avut câteva atacuri subtile la adresa arădenilor.

Încă 200 de bilete rămase de vânzare pentru meciul retur

Dacă la meciul de la Timișoara au asistat aproximativ 13.000 de spectatori, la Șiria pot participa maxim 2.000, chiar dacă locurile pe scaune ale arenei „Otto Greffner” sunt mai puțin de 1.500. Organizatorii returului barajului susțin că ar mai fi de comercializat aproximativ 200 de bilete, la prețul de 20 de lei bucata. Acestea pot fi achiziționate de la sediul clubului UTA, Calea Victoriei Nr. 20, între orele 10 și 16, dar și la Old Lady”s Pub, pe strada Poetului, nr. 3, între orele 10 și 23. „Dacă mai rămân, tichete se vor mai vinde și joi, cu începere de la ora 14, la Șiria”, a mai anunțat Grădinariu.

Din numărul total de bilete comercializate pentru acest joc, timișorenilor le revin 5% conform regulamentului, deci undeva la 85-90 de tichete. „Așteptăm ca un reprezentant al clubului timișorean să ajungă la noi pentru a le ceda cota parte de bilete. Ne-am fi dorit să fie mai multe, dar asta e situația”, a mai explicat Grădinariu. Prin comparație, având în vedere mărimea stadionului „Dan Păltinișanu”, arădenii puteau merge maxim 5.000 la meciul tur, dar au fost aproximativ 1.500.

Din cauza locurilor limitate pe stadionul din Șiria, UTA nu va beneficia de o sumă de bani prea mare din vânzarea biletelor, în comparație cu ACS Poli. În vistieria timișorenilor a intrat echivalentul a peste 30.000 de euro după jocul tur, anunță TMsport.ro, în condițiile în care bugetul salarial, fără taxe la stat, nu depășește 50.000 de euro pe lună la Poli. Cu prețul minim de 15 lei pentru un bilet, clubul alb-violet a adunat o sumă frumoasă de bani de pe urma celor 13.000 de spectatori, mai mult decât ASU Poli după meciul cu UTA de pe același stadion, din urmă cu mai puțin de o lună. Atunci, echipa suporterilor a anunțat că a ieșit pe profit cu puțin peste 20 de mii de euro.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto) și UTA Media Design

Marius ANGHEL 13 Jun. 2017, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă