Returul barajului dintre UTA și ACS Poli nu se vede la TV. LPF și FRF dau vina una pe alta, iar arădenii nu permit transmiterea jocului pe gratis. Soluția găsită de UTA

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 21:07 Liga 2

Meciul retur al barajului de promovare/menținere în Liga 1, dintre UTA Bătrâna Doamnă și ACS Poli Timișoara (1-2 în tur), nu va fi transmis de nicio televiziune după ce clubul arădean nu a dorit că permită accesul gratuit pe stadionul din Șiria echipei de filmare. Conducerea clubului UTA a comunicat atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal că în lipsa unei oferte financiare nu va fi de acord ca jocul de pe teren propriu să fie transmis la TV, având în vedere suma de bani extrem de mică primită de pe urma vânzării drepturilor TV a partidelor din Liga 2.

  • Partida retur dintre UTA și ACS Poli poate fi urmărită în format LIVE-TEXT pe site-urile ProSport.ro și Liga2.ro

 

În această situația, în cazul în care în această noapte sau chiar mâine, înaintea jocului, nicio televiziuni nu va face o ofertă financiară de a transmite partida, conducătorii clubului din Arad au făcut demersuri pentru ca returul să poată fi urmărit de toți suporterii, nu doar de cei maxim 2000 de spectatori care vor putea pătrunde pe stadionul „Otto Greffner”.

UTA anunță că partida cu ACS Poli se va putea viziona în direct, online, pe site-ul oficial al clubului, cât și pe contul de facebook al echipei. „Având în vedere importanța mare a acestui joc și interesul mare creat de eveniment, de incertitudinea legislativă vizavi de drepturile de televizare ale acestui joc, UTA, Primăria Arad și Primăria Șiria au făcut eforturi mari ca meciul să fie văzut de cât mai mulți. În cursul zilei de azi, toate locurile de pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria care erau în picioare vor fi înlocuite cu tribune închiriate din Budapesta. Vom avea Tribuna I, II, Peluza Sud și Peluza Nord. Pentru cei care sub nicio formă nu pot ajunge la eveniment, meciul va fi transmis de club pe site-ul oficial al clubului, www.uta-arad.ro, și pe pagina de Facebook, facebook/uta1945arad. Încercăm să fie o transmise cât mai profesionistă, cu un car TV profesional, închiriat. Vor fi șase camere, microfoane de fond și doi comentatori, Ovidiu Gancea și Vali Viski”, a anunțat, în cadrul conferinței de presă susținute astăzi de UTA, Alexandru Meszar, părintele proiectului noii UTA, pornit în urmă cu patru ani în Liga a 4-a Arad.

„Nu e normal ca unii să aibă numai de câștigat de pe urma eforturilor noastre”

Meszar spune că UTA încă e deschisă la negocieri cu televiziunile centrale, cu mențiunea că nu a fixat un anumit preț pentru cedarea drepturilor TV la acest meci. E mai mult o chestie de principiu. Cu toții facem sacrificii pentru fotbal, jucători, staff tehnic și administrativ, suporteri și așteptăm să fim tratați corect. Nu am simțit pe nimeni de partea organizatorilor acestui meci, nu e normal ca unii să aibă numai de câștigat de pe urma eforturilor noastre”, a mai spus Meszar, citat de Sport Arad.

Meciul retur al barajului dintre UTA și ACS Poli va putea fi urmărit și pe un ecram mare în centrul orașului Arad.

LPF și FRF dau vina una pe alta

S-a ajuns în această situația ca un meci extrem de important din fotbalul românesc să nu fie transmis la TV, deoarece LPF nu a specificat nimic despre acest baraj în contractul de vânzare a drepturilor TV a meciurilor din Liga 1. Firma deținătoare a drepturilor nu vrea să dea niciun ban clubului UTA, gazda returului, care vine din Liga 2, o competiție organizată de FRF, considerând că a plătit deja pentru drepturile TV. Cum banii au fost încasați doar cluburilor din Liga 1, inclusiv de ACS Poli, de aceea ea permițând transmiterea jocului tur al barajului, iar UTA neluând nimic, arădenii s-au considerat nedreptățiți.

FRF și LPF au dat vina una pe alta în această situația. LPF e considerată de FRF organizatoarea barajului de promovare/menținere în Liga 1, în timp ce LPF spune că și FRF e organizatoare, deoarece UTA vine din Liga 2. Această rivalitate privează însă suporterii din toată țara de un meci foarte important pentru desemnarea celei de-a 14-a echipe care va evolua în Liga 1 în noul sezon.

În tur, ACS Poli a câștigat la Timișoara cu 2-1 meciul cu UTA, cu golurile lui Pedro Henrique și Gabriel Cânu, respectiv Sorin Strătilă. Partida retur se joacă joi, de la ora 17:30, pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 21:07 Liga 2
Pe aceeași temă