Rapidiștii strâng rândurile pentru confruntarea cu CF Brăila: „Băieții sunt montați la maxim”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2014, 18:15 Liga 2
Rapidiștii strâng rândurile pentru confruntarea cu CF Brăila:**

Chiar dacă din cauza ploilor și din dorința de a proteja suprafața de pe Areni nu au beneficiat de condiții optime de pregătire în ultimele zile, fotbaliștii suceveni, prin vocea antrenorului Bogdan Tudoreanu, au anunțat că nu iau în calcul decât victoria în partida de sâmbătă, cu CF Brăila, o contracandidată directă în lupta pentru calificarea în play-off.

„Venim după un meci mai puțin reușit la Dorohoi, când doar în prima repriză am jucat la adevărata noastră valoare. Ne așteaptă un joc greu cu Brăila și nu doar prin prisma valorii adversarului, cât și din cauza terenului greu, care ne va pune probleme la construcție. Sper însă să ne adaptăm la condițiile de joc și să câștigăm. Băieții sunt montați la maxim și dornici să șteargă din amintire prestația de la Dorohoi”, a declarat Bogdan Tudoreanu.

Sucevenii au însă câteva absențe importante pentru această întâlnire. Răzvan Bâgu și Valeriu Tiron sunt în continuare accidentați, Gabriel Burcea a fost exclus din lot din motive disciplinare, Ciprian Sumanariu este suspendat după cartonașul roșu încasat la finalul partidei din runda precedentă, de la Dorohoi, în vreme ce golgheterul Marius Matei a suferit o contractură la unul dintre antrenamentele susținute în această săptămână și nu s-a antrenat în ultimele trei zile.

„Dacă în ceea ce-i privește pe Bâgu și Tiron mă resemnasem cu gândul că nu vor mai putea fi utilizați în acest an, indisponibilitățile lui Sumanariu și Matei îmi dau puțin planurile peste cap. Sper ca înlocuitorii lor să profite de această oportunitate și să facă un meci bun. Singura veste pozitivă în acest context ar fi recuperarea lui Plecanciuc”, a precizat tehnicianul Rapidului.

Cerlincă și Apostol sunt gata de luptă

Prezent și el la conferința de presă săptămânală organizată de clubul Rapid, mijlocașul Andrei Cerlincă a vorbit despre prima sa experiență la lotul național de tineret. „Această convocare m-a luat puțin prin surprindere, dar mă bucur că totul a decurs foarte bine pentru mine. Cred că visul fiecărui jucător român este acela de a ajunge să evolueze în tricoul echipei naționale, așa că a fost o experiență de neuitat. Am evoluat bine, am înscris și un gol, așa că sper să fiu convocat în continuare, mai ales că selecționerul Mihai Teja m-a felicitat la sfârșitul întâlnirii. Pentru asta, însă, este obligatoriu să am evoluții apreciate la echipa de club, iar confruntarea cu CF Brăila reprezintă o bună oportunitate să mă remarc”, a mărturisit fotbalistul în vârstă de 19 ani.

În ceea ce-l privește pe George Apostol, fotbalist transferat în această vară de la Concordia Chiajna, acesta a declarat că nu regretă venirea la Suceava. „Am găsit aici un grup unit și valoros, așa că m-am adaptat neașteptat de bine. Noi, cei mai tineri, avem mereu sprijinul jucătorilor experimentați din lot și avem tot timpul de învăța de la ei. Sper ca rezultatele echipei să continue pe aceeași linie, astfel încât să obținem calificarea în play-off și să-i mulțumim pe suporteri”, a precizat fotbalistul bucureștean.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 21 Nov. 2014, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă