Previziunile lui „Vioară”: „Fotbalul românesc va intra într-un colaps”. Antrenorul Gloriei vede o singură cale de urmat: „Aici poate să intervină Federația, nu Guvernul”

Marius ANGHEL 07 May. 2015, 18:52 Special
Previziunile lui

Gloria Buzău trece printr-un moment delicat din punct de vedere financiar, la fel ca majoritatea echipelor din Liga 2 sau fotbalul românesc. Gruparea din Crâng este în insolvență și a fost o dată păsuită de faliment. Pe plan sportiv, jucătorii nu au acuzat așa de rău datoriile către ei și au obținut rezultate bune într-un campionat în care FC Voluntari și Academica Argeș au dominat. Buzoienii sunt pe a treia treaptă a podiumului și vor să încheie demn acest sezon. Apoi va urma o vară grea în care se va decide viitorul clubului.

Antrenorul Gloriei, Viorel Ion, crede că sportul în România se îndreaptă către colaps, iar politicul ar trebui să intervină pentru a schimba legi. „Dacă nu intervine o legislație ca lumea, deci nu numai o modificare a Legii 69, eu zic că fotbalul românesc, nu numai din Liga a 2-a, va intra într-un colaps. Nu suntem deloc pe o direcție bună. Ceea ce se întâmplă în sport, nu numai în fotbal, este pe o direcție greșită”, a spus tehnicianul după meciul pierdut săptămâna trecută la Braăila, scor 2-3.

Întrebat de jurnaliștii locali cum ar vedea Liga a 2-a organizată într-o singură serie de 20 de echipe, Viorel Ion a expus un întreg plan prin care fotbalul ar putea fi readus mai aproape de normal. Din punctul de vedere al antrenorul echipei din Buzău, acesta spune că și FRF are puterea de a schimba actuala situație și fără ajutorul Guvernului. „Profesional, pentru România, ar fi extraordinar o Liga a 2-a cu o singură serie. Mai joacă și Buzăul cu Satu Mare și cu Baia Mare, nu numai Brăila cu Buzăul! Ar fi mai spectaculoasă o astfel de competiție. Plus că dacă ar putea interveni și televiziunea, să ne ajute. Aici sunt marile probleme, costurile deplasărilor care se vor dubla. Iar după ce cluburile sunt așa cum sunt… Aici poate să intervină Federația, nu Guvernul. Poate să facă o singură serie, să vină cu sponsori la această serie, televiziunile vor fi interesate. Și nu în ultimul rând eu zic că Liga a 2-a va fi revigorată!”, a declarat Viorel Ion.

Numai în acest sezon de Liga 2 s-au retras cinci echipe: Corona Brașov, Săgeata Năvodari, Unirea Slobozia, AFC Fortuna Poiana Câmpina și FC Olt Slatina, iar altele sunt aproape să ia și ele această decizie. Pe lângă aceastea, în Liga 1 mai multe cluburi au intrat în insolvență, iar o retrogradare ar însemna ducerea la dispariție.

 

Marius ANGHEL 07 May. 2015, 18:52 Special
Pe aceeași temă