VIDEO | Petrolul a pierdut în ultimul minut primul amical în Slovenia. Ploieștenii au jucat aproape o repriză în inferioritate. A debutat și viitoarea achiziție

Marius ANGHEL 11 Jul. 2018, 21:31 Pregătiri, amicale
  • Petrolul a început cu stângul meciurile amicale pe care le are programate în stagiul de pregătire din Slovenia. „Lupii” au pierdut astăzi după amiază, cu 1-2, testul cu formația bosniacă de prim eșalon FK Tuzla. Golul decisiv al adversarilor a fost reușit în ultimul minut de joc, însă după ce galben-albaștrii au jucat aproape o repriză în inferioritate numerică. Pentru ploieșteni a debutat și Alexandru Țigănașu, cel care va semna după ce va fi declarat liber de contract de ACS Poli.

 

Meciul cu bosniacii a fost unul de luptă, în care angajamentul fizic a primat în fața spectacolului, dar care le-a oferit „galben-albaștrilor” posibilitatea unui test solicitant și elocvent pentru acest moment al pregătirilor, scrie fcpetrolul.ro. Echipa lui Leo Grozavu a controlat primele 45 de minute, Nica (9 – șut de la 16 metri, puțin alături), Chindriș (15 – șut din afara careului, peste transversală) și Neziri (28 – reluare din careu, poziție excelentă, peste poartă) amenințând buturile adverse.

Până la urmă, ploieștenii au trecut în avantaj, dar după un autogol, atunci când Efendic (38), în încercarea de a respinge din fața lui Ciocâlteu, a prins un șut sănătos, nelăsându-i vreo șansă coechipierului său, Fejzic.

„Lupii”, în inferioritate aproape o repriză

În repriza a doua, după ce Velisar (55) și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, locul său nefiind luat de niciun coechipier, conform înțelegerii dintre cele două echipe, bosniacii au preluat controlul și au trecut pe lângă egalare la „capul” lui Poturalioc (58), ce a ocolit de puțin buturile lui Bolboașă. Imediat după efectuarea mai multor schimbări în echipă, defensiva ploieștenilor a cedat. Mitrovic (70) a restabilit echilibrul, tot cu o lovitură de cap, expediată din preajma careului mic, după o centrare venită de pe dreapta. Iar Kojic (89) a stabilit scorul final, cu o reluare din fața porții, la o lovitură liberă bătută tot de pe dreapta.

Pentru Petrolul urmează două zile de pregătire la baza de la Terme Catez, înaintea următorului joc de verificare, programat pentru sâmbătă, în compania prim-divizionarei slovene NK Krsko.

Țigănașu a debutat în tricoul Petrolului

În ultimul sfert de oră al amicalului cu FK Tuzla, în echipa Petrolului a debutat și Alexandru Țigănașu. Fundașul a făcut deplasarea cu ploieștenii în cantonamentul din Slovenia și așteaptă verdictului Comisiei de Recurs a FRF în litigiul pe care îl are cu ACS Poli. Acesta așteaptă să fie declarat liber de contract și apoi va semna cu formația ploieșteană.

FC Petrolul – FK Tuzla 1-2 (1-0)
Samir 38′ – autogol / Mitrovic 70′, Kojic 89′

Petrolul: Bolboașă (cpt.)(Petrișor 63′) – Olaru (Rusu 77′), Antoche (Fl. Plămadă 67′), L. Cazan (Țicu 67′), Velisar – M. Chindriș (Danci 46′) – Ant. Cruceru (Mih. Ene 60′), Ciocâlteu (Cl. Herea 70′) – N. Popescu (Saim Tudor 67′), Nica (Lambru 36′, Arnăutu 70′), Neziri (Țigănașu 75′)
Antrenor: Leo Grozavu

Foto și video: FC Petrolul

Marius ANGHEL 11 Jul. 2018, 21:31 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă