VIDEO | Cum să te menții în formă chiar dacă stai acasă! Preparatorul fizic al Petrolului îți arată ce exerciții poți face în această perioadă dificilă

Marius ANGHEL 18 Mar. 2020, 12:54 Pregătiri, amicale
VIDEO | Cum să te menții în formă chiar dacă stai acasă!** Preparatorul fizic al Petrolului îți arată ce exerciții poți face în această perioadă dificilă

Cum campionatele de fotbal din România sunt suspendate cel puțin până la jumătatea lunii aprilie din cauza coronavirusului, antrenamentele în grup au fost sistate și ele, iar jucătorii au primit în această perioadă o scurtă vacanță, acestora din urmă li s-a stabilit însă și un program de pregătire pentru acasă. Fotbaliștii trebuie să se mențină în formă până la reunire, pentru a nu pierde tot ce au acumulat în stagiile efectuate în iarnă.

Petrolul, de exemplu, a decis să își reia antrenamentele în grup de săptămâna următoare, de luni, 23 martie, iar jucătorii lui Costel Enache trebuie să fie în formă atunci când se vor revedea. Stafful tehnic le-a stabilit fotbaliștilor un program special de pregătire individuală, fiecare acasă la el, iar un filmuleț în care preparatorul fizic Alessandro Cittadino exemplifică ce au de făcut „lupii” a fost publicat pe site-ul oficial de clubul ploieștean.

„Este mai bine să stăm acasă, să ne bucurăm de familii și să ne ocupăm de toate lucrurile mărunte pe care, până acum, le-am lăsat în urmă. Este important să avem grijă de noi înșine, să fim sănătoși, iar cu acest videoclip am vrut să vă ofer câteva mici idei de antrenament la domiciliu. Exerciții pe care le puteți face singuri sau împreună cu cei dragi! Protejați-vă și, în același timp, bucurați-vă de timpul petrecut acasă. Hai România! Hai Petrolul!”, este mesajul lui Alessandro Cittadino.

Mesajul și filmulețul de circa 8 minute cu câteva exerciții sunt adresate nu numai jucătorilor Petrolului, ci tuturor celor care stau acasă și vor să iasă „mai întăriți” din această perioadă dificilă.

Zilele trecute, Petrolul a postat și un filmuleț în care exemplifica modul în care mijlocașul Derlis David Meza Colli se pregătește singur, acasă, în această perioadă:

După 24 de etape desfășurate în acest sezon, Petrolul ocupă locul 5 în Liga 2, cu 38 de puncte, fiind la egalitate cu Campionii FC Argeș (locul 4) și la un punct în spatele celor de la CS Mioveni (locul 2) și Turris Oltul Turnu Măgurele (locul 3).

Marius ANGHEL 18 Mar. 2020, 12:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă