Unirea Alba Iulia a remizat cu Pandurii, cu Gicu Grozav pe teren și marcator. Meciul amical la care au asistat circa 700 de spectatori a fost întrerupt în minutul 73

Marius ANGHEL 23 Jul. 2017, 10:57 Pregătiri, amicale

Pandurii Târgu Jiu s-a deplasat ieri la Alba Iulia pentru a juca al doilea amical al verii după retrogradarea în Liga 2 și după ce a fost preluată de antrenorul Mihai Teja. Testul cu echipa de Liga 3 încheiat la egalitate, scor 1-1, a ținut doar 73 de minute, arbitrul întâlnirii, centralul Horațiu Balea, luând decizia să oprească partida din cauza ploii și a vântului puternic care s-au năpustit asupra terenului secund al stadionului Cetate. În echipa Unirii a evoluat și internaționalul român Gicu Grozav (26 de ani), el marcând golul albaiulienilor.

Liber de contract după ce s-a despărțit de Terek Groznyi, Gicu Grozav a îmbrăcat din nou, după 7 ani, tricoul echipei sale de suflet, Unirea Alba Iulia, acolo unde în această vară s-a decis să dea și o mână de ajutor din punct de vedere financiar. În fața a aproximativ 700 de spectatori, așa cum relatează Ziarul Unirea, Grozav, care a îmbrăcat tricoul cu numărul 7, a făcut spectacol alături de prietenul său Ciprian Selagea, cei doi contribuind și la golul Unirii. Căpitanul Selagea a pasat filtrant, atacantul a preluat elegant și a finalizat în stil de mare fotbalist, apoi a celebrat reușita cu o tumbă.

Deschiderea scorului a fost prefațată de ocazia lui S. Turuș (2), când Rotaru a îndepărtat de pe linia porții, iar golul gorjenilor a fost reușit de nou-venitul Vlad Bujor (37′) după o pasă primită de la Trifu.

„Ne-am mișcat bine, a rezultat un meci pe alocuri reușit. Când joci cu mult public în tribune, practic te simți fotbalist. Este îmbucurător că lumea a venit lângă Unirea, spectatori și oameni cu potență financiară. O luăm pas cu pas, dar sunt convins că Unirea va ajunge acolo unde îi este locul, unde a fost nu demult. Nu știm când se va întâmpla, în doi, trei, cinci ani, dar Unirea va ajunge în Liga 1”, a spus, citat de Ziarul Unirea, căpitanul Ciprian Selagea, completat de antrenorul Adorian Himcinschi: „Ne-am reunit de puțin timp, patru zile, și am folosit acest meci pentru a vedea o serie de jucători. Începutul este promițător, dar mai este mult de lucru. În trecut am mai lucrat cu Gicu, în calitate de antrenor secund, între timp Gicu a explodat, este la un nivel foarte înalt, un jucător exponențial al echipei naționale. Ne-am bucurat că Unirea l-a avut în teren, un fotbalist de la care avem mult de învățat”.

Unirea Alba Iulia: Ct. Suciu – F. Morar, Scrob, Al. Man, Ad. Matei, B. Ștef, Selagea, Al. Giurgiu, Tat – S. Turuș, Gicu Grozav. După pauză au mai intrat: Apetri, Jude, Onacă,  Davidaș, Lăsconi și S. Fulea. Antrenor: Adorian Himcinschi

Pandurii: Rz. Stanca – Rotaru, Ciobanu, D. Lung, Vasilescu – Zainea, Petrescu – Trifu, Cocîrlă, Șendroiu – Bujor. În repriza a doua au jucat: Popescu – Celea, Ghidurea, Georgescu, Vodă – Pîrvulescu, Dănăricu – Cioiu, Gianimu, Dodoi – Mărgărit. Antrenor: Mihai Teja.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului amical de la Alba Iulia

Marius ANGHEL 23 Jul. 2017, 10:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă