Reșița a învins Ripensia la Timișoara, într-un meci amical. Entuziasm la nou-promovată, noutate importantă în lotul roș-galbenilor

Reșița a învins Ripensia la Timișoara, într-un meci amical.** Entuziasm la nou-promovată, noutate importantă în lotul roș-galbenilor

Ripensia Timișoara a primit, miercuri, vizita celor de la CSM Reșița, într-un meci de verificare desfășurat în Ciarda Roșie și adjudecat de nou-promovata în Liga 2 cu 1-0. Cărășenii, care încă testează jucători, au mers mult mai montați la Timișoara, ceea ce a cântărit mai mult în fața unei dominări teritoriale, pe alocuri, mai clară pentru gazde. La Ripensia a venit Vlad Tudorache, în timp ce la echipa lui Leo Doană a revenit Gelu Velici, după ce a ratat tot cantonamentul.

Meciul a fost unul destul de întrerupt, cu multe auturi sau faulturi. Faptul că, deocamdată, nu a trecut mult timp de la perioadele de încărcare fizică pentru ambele formații s-a văzut la capitolul „impresie artistică”. La Ripensia, Tînc a făcut antrenamente separat, din cauza unor probleme musculare, iar George Păduraru nu a apărat. Reșițenii i-au testat pe Gerald Ben, Groza și Andrei Rus. Unicul gol a fost marcat în minutul 34, de Daniel Ene.

Ripensia: Dobre – C. Lungu, Țiereanu, Hecsko, C. Toma – Stoi, Al. Neagu – Fotescu, Al. Popovici, Golda – Voinea
Au mai intrat: Mociu, Ad. Popa, Iseini, Zaluschi, Monea, Chera, Staicu, Apro, Dobie, Tudorache
Antrenor: Alexandru Pelici

Reșița: Zimmermann – Banac, Vasiu, Ehmann, Vădrariu, Săulescu, Breșneni, Poiană, Musteță, D. Ene, Cioablă
Au mai intrat: Horvath, Dat, Cristea, Al. Manea, Caragea, Gerald Ben, Babei, Danci, Vlădia, Velici, D. Groza, Andr. Rus
Antrenor: Leontin Doană

Vlad Tudorache, dorit de Pelici

Antrenorul Ripensiei a recunoscut că diferența de experiență și dorința mare de victorie a reșițenilor a făcut diferența. „Un joc bun de pregătire. Ne dă posibilitatea să vedem unde suntem. Încă se vede acea oboseală după cantonament. Două reprize un pic diferite. O primă repriză bună a noastră, chiar dacă am primit gol, un joc bun, consistent. Am avut vreo patru ocazii mari. Din păcate, am ratat. Am primit acel gol, a fost din nou, bun pentru noi. Ne-am creat ocazii, ne-am creat situații. Încet-încet, experiența celor de la Reșița și-a spus cuvântul în zona mediană, acolo unde Danci și Cristea au câștigat clar mijlocul terenului. Acolo s-a făcut clar diferența în a doua repriză. Apoi, încet-încet ne-am stins. Nu am mai avut nimic creat, totul a fost întâmplător. Mai avem timp să facem analize. Ei au dorit să câștige, noi am alergat după egalare. Au fost multe faulturi la limită, din spate, multe momente când au rupt jocul și asta i-a iritat pe jucătirii noștri”, a spus Pelici despre joc.

La Ripensia, Tudorache a venit de scurt timp, dar transferul e aproape cert. Mijlocașul central de 25 de ani este format la Jiul Petroșani și a trecut de-a lungul carierei la satelitul lui Dinamo, FC Voluntari, CS Afumați și Energeticianul. Pentru echipa retrogradată a jucat 27 de meciuri și a marcat patru goluri sezonul trecut.

„A sosit încă de ieri. Clar, nu e în ritm, nu a apucat să înțeleagă ceea ce ne dorim. Tudorache se antrenează deocamdată cu noi, așteptăm actele. Eu sper să vină lângă noi, pentru că este un jucător care are caracter și ne poate ajuta. Eu îmi doresc în primul rând un grup. Pentru că doar așa vom avea o șansă să trecem de aceste campionat, care se anunță foarte dificil. Vom vedea după următoarele amicale dacă sunt posturi deficitare. Există un semn de întrebare la fundașii centrali”, a punctat Pelici.

La Reșița, orașul freamătă pentru noul sezon

Leo Doană a spus că nu a urmărit rezultatul și a precizat că Velici a plecat și s-a reîntors. A fost reprimit, dar antrenorul a spus direct că, fără cantonament, deocamdată e mult în urma echipei.

„Nu ne interesează în perioada aceasta prea mult rezultatele, cu atât mai bine dacă vin și rezultatele pozitive. Noi am pus mai mult accent pe factorul fizic în perioada aceasta. Am coborât de o săptămână de pe munte, unde nu am lucrat deloc cu mingea, doar factorul fizic. Mă bucur pentru echipa mea, au ascultat și au pus în practică ce le-am cerut. Sunt și jucători în teste. Sâmbătă mai avem un meci cu ASU Poli și după aceea vom trage linie. Velici a revenit. A semnat cu noi. A stat o zi două, nu știu ce nu i-a plăcut. Capriciile jucătorilor, dar asta este. Sper să-l pun pe picioare, pentru că, din punct de vedere fizic, este la pământ”, a precizat Doană.

Antrenorul așteaptă cu entuziasm prima etapă, cu „U” Cluj. „U Cluj e o echipă cu tradiție, cu un buget foarte mare. Dar, până la urmă, sperăm tot răul să fie spre bine. Sper, din tot sufletul, la un stadion plin și cred că lumea din Reșița va veni. Lumea e dornică de fotbal. Au venit mulți sponsori pe lângă noi. Primăria, Consiliul Local ne ajută. Sperăm și Consiliul Județean să ne ajute și să fie bine. Reșița e o echipă de tradiție și își merită locul în Liga a 2-a”, a adăugat tehnicianul rosso-nerilor.

Cristian Bobar spune că Reșița mai caută fotbaliști. „Suntem mulțumiți de prima parte de pregătire, dar cel mai important e că sunt mulțumiți antrenorii. Eu vreau să văd echipa în prima parte a campionatului și atunci pot să-mi dau cu părerea mai exact. Dar e bine că reușim să facem și noi transferuri, în limita bugetului pe care îl avem, pentru că nu avem un buget foarte mare în comparație cu alte echipe. Trebuie să rămânem aceeași echipă modestă și muncitoare și să găsim soluții, nu să ne plângem că nu avem bani și sunt alte echipe cu bugete mai mari ca noi. Nici nu vreau să aud de evitarea retrogradării, pentru că atunci n-are rost să ne mai înscriem în competiție. Vrem să fim și în primele opt echipe, sunt sigur că putem. Nu am spus niciodată de evitarea retrogradării, cine spune acest lucur, este o problemă și trebuie să o lămurim. Mai căutăm doi-trei jucători, un fundaș dreapta, un fundaș stânga. Avem și câțiva jucători în probe. Este foarte greu pentru că sunt salarii foarte mari anul acesta în Liga a 2-a, neavând nici un buget foarte mare. Suntem și o echipă nou-promovată, dar sper ca prin seriozitatea noastră să câștigăm încrederea jucătorilor de la Reșița. Mă refer la partea financiară, condițiile pe care le avem, să ne ținem de cuvânt”, a precizat Cristian Bobar.

Directorul sportiv a spus că oamenii în oraș cumpără cu entuziasm abonamente. „Stăm bine și cred că după țintarul de astăzi vom sta și mai bine. S-au vândut în jur de 7-800, chiar 1000 de abonamente. După tragerea la sorți de astăzi (n.r. – ieri) sunt sigur că vom vinde cât mai multe abonamente. Contează și pentru noi, și pentru jucători, pentru că-i împinge de la spate. La meciul de promovare au fost 5-6000 de oameni în tribună. Reșița este și un oraș mai mic. Nu sunt foarte multe priorități și sunt sigur că lumea va veni să vadă echipa de tradiție, echipa noastră care și-a recuperat și palmaresul”, a mai spus Bobar.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă