Răchită, prezentat oficial la ACS Poli. Planurile antrenorului cuprind și un nou stadion la Timișoara: „Mă voi ocupa de elaborarea și proiectarea lui”. Clauza anti-demisie și cum îl caută pe noul Budescu

  • ACS Poli a revenit la treabă de marți. Cu două ore înainte de antrenament, clubul timișorean a organizat o conferință de presă, în principal pentru a-l prezenta pe noul antrenor Valerin Răchită, care nu s-a sfiit să spună că se gândește să schimbe masiv lotul, inclusiv cu plecările jucătorilor cu contracte mari. De asemenea, fostul fundaș al Stelei sau Petrolului a spus că se va implica foarte serios în construcția noului stadion, care ar urma să fie amplasat lângă terenul unde joacă Ripensia, în cartierul Ciarda Roșie.

 

Răchită a estimat că are nevoie de opt sau nouă victorii cu ACS Poli, plus alte câteva remize, pentru ca echipa să se salveze de la retrogradare. Tehnicianul a punctat că la reunire a chemat toți jucătorii, dar unii vor afla la stadion că se dorește renunțarea la ei. Noul antrenor al alb-violeților nu a dat un număr exact de plecări, dar spune că vor fi mulți. Pe lângă Vlad Olteanu, Dănuț Munteanu și Daniel Rogoveanu, primele trei achiziții, vrea să mai aducă cinci jucători, inclusiv din străinătate.

Antrenorul consideră că unii jucători au evoluat slab pentru ce salarii primesc. „La nivelul lotului vor exista mișcări masive. Astăzi le voi spune jucătorilor. Eu, ca fost fotbalist, dacă eram cu salariile lor, pe ultimul loc în Liga a 2-a, veneam la domnul președinte și îi spuneam, vă rog frumos, să îmi permiteți să plec în altă parte unde pot să mai păcălesc pe cineva. Vor rămâne doar jucătorii care vor dori să joace. Toți jucătorii de la Poli sunt de vânzare, pentru că vreau să fac un buget. Mai vreau să aduc cinci jucători, am vorbit și cu Gică Hagi, și cu Rednic, și cu Steaua, și cu Astra. Pot veni și jucători din străinătate, dar comunitari”, a precizat Răchită.

Îl caută pe noul Budescu. Mai ține legătura cu Cătălin Rufă

Valeriu Răchită este încrezător că poate găsi și propulsa spre fotbalul de performanță și un junior timișorean. „Pe Budescu eu l-am găsit, la Petrolul, era la echipa de U16. Șeful centrului de copii și juniori mi-a zis că era prea mic. Poate voi găsi și la Timișoara un Constantin Budescu”, a precizat Răchită.

De asemenea, antrenorul spune că vorbește că Cătălin Rufă, principalul acționar de la Sportul Snagov, pentru a aduce jucători și de acolo. „Discut și cu Cătălin Rufă, să vedem în funcție de ce cerințe au și ei. Majoritatea jucătorilor de la Snagov i-am adus eu în vară”, a punctat tehnicianul.

Clauza anti-demisie impusă, deoarece va fi implicat la construcția stadionului

Răchită a precizat că prima persoană care l-a sunat a fost Ștefan Nanu, apoi Radu Birlică, iar, ulterior, a vorbit cu primarul Nicolae Robu. Până la 30 iunie 2019, antrenorul lui ACS Poli nu are voie să își demisia și spune că explicația e legată de construirea noului stadion. „Este o clauză pe care domnul primar a ținut să o pună. Până la 30 iunie nu am voie să-mi dau demisia. Chiar mă sunase mai demult cineva din primăria Timișoara, erau interesați cum au adus conceptul de stadion englezesc la Ploiești. Era vorba de mine. Mă voi ocupa de elaborarea și proiectare, ceea ce ar fi o realizare extraordinară”, a spus, cu optimism, antrenorul.

Ovidiu Petre, dat „dispărut”

Pe bancă la meciuri va sta Valeriu Răchită cu Petrea Mușat. Ștefan Nanu a spus că va rămâne în tribună, din nou postură de manager sportiv. „Eu voi fi omul de legătură între antrenor, echipă și domnul președinte. Voi sta în tribună”, a precizat Nanu.

Administratorul special Radu Birlică a spus că îl așteaptă pe Ovidiu Petre la muncă. „Vom purta o discuție. El este plătit de club în continuare”, a precizat Birlică.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Pe aceeași temă