Principala grijă a lui Daniel Pancu după ce Rapid și-a încheiat cantonamentul din Turcia: „Mă preocupă lucrul acesta.” Meciul cu Turris, primul oficial din 2020, nu se joacă în Regie

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 16:26 Pregătiri, amicale

Rapid a terminat cu o remiză seria meciurilor amicale pe care le-a avut programate în cantonamentul din Turcia, iar joi, după încă un antrenament susținut în Antalya, se va întoarce în țară. 2-2 a fost scorul testului cu echipa de liga a doua rusă FK Baltika Kaliningrad, iar, la final, antrenorul Daniel Pancu a tras o scurtă concluzie a acestui joc și a perioadei petrecute în acest stagiu de pregătire, unde echipa sa a înregistrat o victorie, un egal și două eșecuri.

Rapid a condus cu 2-0 în amicalul cu rușii, după ce arădenii Amir Jorza (14”) și Cătălin Hlistei (16”) au marcat în primul sfert de oră de joc. Totuși, giuleștenii au fost egalați până la finalul primei reprize, cu golurile marcate de brazilianul Allef (28”, 45” – penalty).

Daniel Pancu: „Mă preocupă faptul că nu avem fundașii centrali, toți sunt accidentați”

Daniel Pancu a fost din nou obligat să improvizeze în defensivă din cauza accidentărilor. De această dată i-a trimis ca fundași centrali pe mijlocașii Amir Jorza și Rareș Lazăr. Ieșirea lui Alami, tot pentru o problemă, a dezechilibrat și mai mult echipa, e de părere antrenorul. În acest test au lipsit Alexandru Iacob, Tano Bonnin, Bogdan Manole, Cristian Ignat, Alin Cârstocea și Facundo Mallo, toți cu probleme de sănătate.

„Am întâlnit o echipă foarte bună, dintr-o ligă mult superioară ligii a doua din România. Mă preocupă faptul că nu avem fundașii centrali, toți sunt accidentați. Astăzi am improvizat cu Jorza și cu Lazăr. Per total, a fost o primă jumătate de oră foarte bună a noastră, ca și joc, ca și consistență. Și din punct de vedere fizic a ieșit Alami, după o problemă minoră la coapsă. Nu e nimic grav. După care nu am mai reușit să le punem probleme, nu am mai reușit să ținem mingea în terenul advers, am pierdut mingea ușor duelurile, dar, una peste alta, sunt mulțumit de atitudinea lor, de modul în care s-au implicat, de modul în care am alergat. E foarte important ca începutul acesta de campionat, pentru că sunt foarte importante meciurile de la început, va trebui să obținem în primul rând puncte. Principala mea grijă și mă preocupă lucrul acesta, este să am tot lotul valid, care a fost și dorința mea la început de pregătire, anul acesta”, a spus Daniel Pancu.

Antrenorul giuleștenilor a vorbit și despre echipamentul verde folosit în acest amical cu FK Baltika: „Nu aducem cu Rapid în echipamentul acesta. E greu să fim recunoscuți. Toate echipele au un echipament de rezervă. Dacă sponsorul tehnic a hotărât să fie această culoare anul acesta, eram, cumva, obligați să jucăm un meci și în verde. Pe viitor, probabil, culoarea de rezervă va fi alb.”

Rapid cu FK Baltika: Drăghia – I. Voicu, Jorza, R. Lazăr, Goge (Copaci 63′) – Piriz (Pănoiu 46′), Djuric – Sefer (Al. Dulca 70′), Alami (Labeau 38′), Hlistei – Val. Alexandru (Drăghiceanu 63′)

În cantonamentul din Antalya, Rapid a mai disputat amicale cu FC Saarbrücken (L4 Germania), câștigat cu 2-0, U Craiova 1948 SA (Liga 3), pierdut cu 2-3, și CSKA 1948 Sofia (Liga 2 Bulgaria), pierdut cu 2-0.

Meciul cu Turris se joacă la Voluntari

Joi, delegația Rapidului se va întoarce în țară, unde se va pregăti pe plan local până la primul meci oficial din 2020. Partida cu Turris Oltul Turnu Măgurele nu se va juca în Regie, ci la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”. Pancu știe că jocul e programat pe 24 februarie. Până la primul meci oficial din 2020, Rapid mai are un amical programat, sâmbătă viitoare, cu Concordia Chiajna.

„Mâine mai avem un antrenament aici, ne întoarcem acasă, avem două zile libere, după care intrăm în cicluri săptămânale două săptămâni. Prima săptămână va fi finalizată cu un joc de pregătire cu Concordia Chiajna. Nu știu exact unde se va disputa. După care vom pregăti prima etapă. Am înțeles că s-a rezolvat să jucăm la Voluntari, pentru că avem nevoie de terenuri bune. Cel din Regie nu va rezista. Foarte probabil vom juca pe 24, luni seara”, a mai spus Daniel Pancu.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 16:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă