Petrolul a ajuns la șapte achiziții. Încă un grec și un mijlocaș de la Viitorul completează lotul ploieștenilor

Petrolul a ajuns la șapte achiziții.** Încă un grec și un mijlocaș de la Viitorul completează lotul ploieștenilor

Petrolul și-a completat lotul cu încă doi jucători noi, un nou grec și un mijlocaș împrumutat de la Viitorul, și a ajuns, astfel, la șapte achiziții făcute la începutul anului.

Echipa de la Ploiești a anunțat că a ajuns la un acord cu fotbalistul grec Georgios Sarris (29 de ani), care urmează să efectueze vizita medicală și, dacă nu vor exista probleme, va semna un contract valabil până în vara anului 2020. Fundașul central care măsoară 1.88 m a evoluat ultima dată, în 21 de meciuri, în prima ligă a Scoției, la Hamilton Academical, însă în sezonul trecut. Din luna aprilie a anului 2018 nu a mai jucat nicăieri. În cariera sa a mai trecut pe la Ergotelis, AEK Atena și Kayseri Erciyesspor (Turcia).

Sarris devine al doilea grec în lotul Petrolului, după ce zilele trecute s-a semnat un contract și cu mijlocașul central Chrysovalantis Kozoronis, trecut și el tot pe Ergotelis, respectiv Hamilton Academical, semn că cei doi jucători se cunosc și sunt aduși în România pe aceeași filieră.

Alexandru Stoica, împrumutat de la Viitorul

A doua achiziție a zilei este mijlocașul Alexandru Stoica (21 de ani), jucător originar din Tulcea și care în sezonul trecut a jucat în Liga 2 la ASA Târgu Mureș, iar apoi la Dunărea Călărași, alături de care a promovat în Liga 1. Mijlocașul aparține de Viitorul, club la care a fost în lot și în prima parte a campionatului actual, însă unde a prins doar 77 de minute într-un singur meci.

Stoica vine sub formă e împrumut la Petrolul până la finalul sezonului. Pentru că nu s-a ridicat standardelor așteptate de Gică Hagi, noua achiziție a ploieștenilor a fost în ultimii ani cedat în două rânduri la Dunărea Călărași și o dată la ASA Târgu Mureș. La Dunărea s-a simțit cel mai bine, în special în sezonul 2015/2016, atunci când a marcat 8 goluri în 28 de meciuri. Însă de atunci a trecut mult timp.

Altfel, Petrolul a confirmat împrumutul până la finalul sezonului în Liga a 3-a, la SCM Gloria Buzău, a jucătorilor Mihai Velisar și Andrei Rus. Tot la Gloria a ajuns în această iarnă și Cristian Danci, un mijlocaș pus pe liber de Petrolul, dar și Bogdan Chipirliu, un atacant de la Astra pe care și l-ar fi dorit și antrenorul Cornățeanu.

Până acum, cu Petrolul au mai semnat: Robert Moldoveanu (atacant, 19 ani, Dinamo București), Florin Borța (atacant, 19 ani, Universitatea Craiova), Ianoș Brînză (portar, 20 ani, FC Botoșani), cu toții fiind împrumutați de la cluburile de care aparțin, grecul Chrysovalantis Kozoronis (26 ani, mijlocaș defensiv, ex Ergotelis) și Bogdan Rusu (28 ani, atacant, împrumut de la FC Hermannstadt).

Pe aceeași temă