Pancu are o „frică” înainte de startul Ligii 2, „chiar dacă suntem o echipă de tradiție, cu istorie mare”. Antrenorul Rapidului știe cum se poate ajunge la îndeplinirea obiectivului: „Va fi dificil”

Marius ANGHEL 23 Jul. 2019, 13:42 Pregătiri, amicale

Rapid a terminat la egalitate, scor 3-3, luni seară, amicalul cu israelienii de la Hapoel Haifa, înregistrând, totodată, primul pas greșit în această perioadă de pregătire de vară, după ce în precedentele șapte jocuri test a obținut doar victorii. Marian Drăghiceanu (19′), Facundo Mallo (26′) și Marian Vlada (85′ – pen.) au înscris golurile giuleștenilor în acest test în care nou-promovata în Liga 2 și-a prezentat lotul pentru noul sezon.

La finalul jocului cu Haifa,Daniel Pancu s-a declarat mulțumim de atitudinea echipei, însă rămâne precaut în legătură cu startul în noului sezon al Ligii 2. „Important e că în multe momente ne-am ridicat la nivelul adversarului de primă ligă, dintr-un campionat mai puternic decât al nostru, dar cu care am jucat de la egal la egal, așa cum am făcut și în cantonamentul din Turcia. Sunt semne bune, nu avem complexe, atacăm cu toată echipa, ne apărăm cu toată echipa. Am văzut goluri primite ușor, dar după ce am făcut multe schimbări în toată echipa”, a spus antrenorul alb-vișiniilor.

Rapid se află la al treilea an de la reînființare și în acest sezon țintește a treia promovare consecutivă, după cele reușite din Liga a 4-a București și Liga a 3-a, Seria a 2-a. Daniel Pancu, care conduce echipa ca antrenor din luna octombrie 2018, e de părere că Rapid poate obține accederea în Liga 1 în vara anului viitor dacă va fi un club unit.

„Azi am repus Rapidul pe harta internațională. A fost o echipă moartă, am fost în moarte clinică, acum am înviat și ușor – ușor vom reveni acolo unde ne e locul. Avem șanse reale de promovare, mi-e frică doar de începutul de campionat, e o ligă nouă, chiar dacă suntem o echipă de tradiție, cu istorie mare. Impactul cu liga a doua va fi dificil, e un maraton, important este să fim uniți și vom reuși”, a mai declarat Pancu.


Daniel Pancu și stafful său de la Rapid

Amicale disputate de Rapid în această vară:

1-0 cu Concordia Chiajna (Marian Drăghiceanu)
1-0 cu FK Csikszereda (Antonio Sefer)
2-0 cu Yeni Malatyaspor (Amir Jorza, Marian Drăghiceanu)
3-2 cu Selecționata Turciei a jucătorilor fără contract (Alin Cârstocea, Cătălin Hlistei, Antonio Sefer)
8-1 cu Turkmenistan U21 (Marian Drăghiceanu – trei, Matias Roskopf – două, George Tudoran, Petre Goge, Ștefan Pănoiu)
2-1 cu Selecționata Turciei a jucătorilor fără contract (Sandro Djuric, Matias Roskopf)
2-1 cu Gazișehir Gaziantep (Cătălin Hlistei – două)
3-3 cu Hapoel Haifa (Marian Drăghiceanu, Facundo Mallo, Marian Vlada)

Foto: Alexandra PANDREA / Mediafax foto și FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 23 Jul. 2019, 13:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă