„Moartea căprioarei” pentru „stegari” în Poiana Brașov. După trei antrenamente pe zi, jucătorii lui FC Brașov cad lați de oboseală

Marius ANGHEL 27 Jan. 2017, 12:36 Pregătiri, amicale

Cornel Țălnar s-a ținut de cuvânt și a demarat în forță programul draconic de pregătire al „stegarilor” din cantonamentul din Poiana Brașov. Miercuri, în prima zi a cantonamentului, brașovenii au avut parte de doar două antrenamente, primul cu alergări pe pante, iar după-amiaza o ședință de pregătire la sala de forță. Ieri, antrenorul i-a stors total pe jucători, cu trei ședințe de pregătire. Dimineața, la ora 8:00, după exercițiile de înviorare au început alergările. Timp de o oră, Grigorie și compania au parcurs un traseu de alergare, după care au revenit la hotel pentru micul dejun. De la ora 11:00, jucătorii au început al doilea antrenament cu mai multe serii de alergare, iar la final aceștia erau storși de puteri. După masa de prânz și câteva ore de odihnă, „stegarii”, împărțiți în două serii, au intrat în sala de forță pentru al treilea antrenament.

„Am găsit un traseu de alergare de vis”

Surprinzător, antrenamentul de la sala de forță s-a dovedit a fi coșmarul jucătorilor. „E moartea căprioarei în acest cantonament. Dacă la pante mai merge cum mai merge, la sala de forță e un adevărat coșmar. E greu de tot!”, spun jucătorii brașoveni.

Până duminică, Țălnar nu-i va menaja deloc pe jucători, programând tot câte trei ședințe de pregătire pe zi! „Am găsit un traseu de alergare de vis. E soare, e frumos, o să pompăm mult oxigen în plămâni și o să fortificăm organismul jucătorilor în acest cantonament. Atmosfera e bună, eu spun că suntem pe drumul cel bun. Dacă mai reușim să aducem în zilele următoare două-trei «piese» de fotbaliști, totul e ok”, a punctat antrenorul lui FC Brașov.

Primul amical al iernii

„Stegarii” vor avea parte doar de antrenamente fizice până duminică, atunci când este programat primul amical al iernii. FC Brașov va juca duminică, de la ora 11:00, la Vulcan, cu echipa locală, care este liderul Ligii a 5-a din județul Brașov. A devenit o obișnuiță pentru Țălnar să înceapă seria meciurilor amicale cu un adversar mai modest, mai ales că jucătorii vor fi extrem de obosiți după primele zile de cantonament.

Răducan – out, revine Răchișan

Lotul deplasat de Cornel Țălnar în Poiana Brașov a suferit primele modificări. Astfel, mijlocașul Robert Răducan, jucător care în turul campionatului nu a jucat niciun minut în tricoul lui FC Brașov, a fost anunțat să-și facă bagajele pentru că este liber să plece din cantonament. În locul lui Răducan, jucător care a prins în vara trecută lotul lui FC Brașov la insistențele fostului administrator judiciar al clubului, Marian Brescan, a fost chemat de urgență juniorul Ștefan Răchișan, un mijlocaș brașovean de doar 18 ani, care a fost folosit în trei meciuri din prima parte a sezonului.

Alexandru Avram se desparte de FC Brașov

Altfel, atacantul Alexandru Avram, aflat sub contract cu FC Brașov până în vară, va încheia astăzi conturile cu gruparea brașoveană. Avram a ajuns în vara trecută la Brașov, atunci când s-a prezentat la antrenamente cu câteva kilograme bune în plus. Avram a fost împrumutat la AFC Hărman unde a fost golgheter, la egalitate cu Vlad Boția, ambii cu câte 8 goluri marcate.

Avram s-a prezentat la startul pregătirilor din 2017 la FC Brașov, dar a refuzat să plece cu echipa în cantonament, motivând că ar mai avea de primit câteva restanțe salariale. Între timp, Avram a ajuns la un acord cu cei de la Dunărea Călărași, astfel că atacantul gălățean speră să-și relanseze cariera la gruparea pregătită de Adrian Mihalcea.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 27 Jan. 2017, 12:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă