Măldărășanu a refuzat să preia liderul Ligii 2 din cauza haosului de la club, principalul acționar vorbește de promovare: „Vă spun cu toată răspunderea: avem cea mai bună echipă”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2019, 16:00 Pregătiri, amicale
Măldărășanu a refuzat să preia liderul Ligii 2 din cauza haosului de la club,** principalul acționar vorbește de promovare:

Sportul Snagov a terminat prima în clasamentul Ligii 2 la finalul anului 2018, însă va fi ultima echipă care își va relua pregătirea în 2019. Liderul are mari probleme financiare, trece printr-o situație dificilă, și-a pierdut antrenorul și o parte dintre jucători, iar viitorul îi este subru. De situația sa s-a convins și Marius Măldărășanu (43 de ani), antrenorul pe care acționarul Cătălin Rufă îl ofertase să preia banca tehnică, însă care a refuzat în cele din urmă propunerea.

Snagovul ar fi trebuit să se reunească la începutul săptămânii, luni, iar apoi joi, însă restanțele de două luni și jumătate, cât și lipsa condițiilor au făcut ca jucătorii rămași sub contract să nu se prezinte la antrenamente și să își spună public nemulțumirile printr-o scrisoare adresată presei.

Măldărășanu a luat imediat pulsul echipei și a decis să-i anunțe pe șefii Sportului că declină oferta, acesta explicând decizia sa prin „instabilitatea existentă la club. Poate în viitor, cine știe, în funcție de cum vor evolua situația, clubul, vom mai sta de vorbă”, scrie Ziarul Prahova.

Antrenorul ploieștean care a mai condus-o pe Astra 2 și Astra a refuzat, în această iarnă, și o propunere din partea unei alte divizionare secunde, CS Balotești, care nici ea nu și-a numit un nou antrenor, după ce Fănel Nofitovici a plecat ca „secund” al lui Daniel Oprița la CS Mioveni.

În schimb, principalul acționar al liderului din Liga 2, Cătălin Rufă, dă asigurări că situația se va rezolva, iar reunirea echipei ar putea avea loc luni. „Noutățile ar fi că luni avem reunirea. S-a mai rezolvat o mică parte din problemele financiare pe care le aveam, iar săptămâna viitoare vom veni la zi cu banii și vom intra în normal”, a spus Rufă, care declara aceleași lucruri și în luna decembrie, însă, practic, au fost doar promisiuni, nu și realizări.

Cu lotul de jucători complet revoltat, Rufă e încrezător că echipa sa va continua să fie puternică și în partea a doua a sezonului și să tragă la promovare: „N-am luat încă o decizia în privința antrenorului. Încă analizăm ce ne oferă piața. Suntem în discuții cu un tehnician pe care eu mi l-aș dori. A rămas să își dea acordul partenerul meu. Ne dorim să ne păstrăm șansele la promovare. Nu vrem să facem niciun pas înapoi. Băieții vor să promoveze, vor să își ia prima de promovare, sunt motivați. Nu există niciun impediment din punctul ăsta de vedere. Vă spun cu toată răspunderea: avem cea mai bună echipă din această serie și suntem pe cale să o facem și mai bună. Dacă reușim să convingem jucătorii respectivi, vom avea prima șansă la promovare”, a declarat Cătălin Rufă, în cadrul emisiunii Fotbal la matineu de la radio Sport Total FM.

Sportul Snagov a încheiat prima parte a sezonului pe locul 1 în Liga 2, cu 46 de puncte, la un punct în fața celor de la Academica Clinceni și Petrolul și la două de „U” Cluj și Chindia. De la Snagov au plecat, momentan, Oanea și Hlistei, ajunși la Rapid, și Vlădoiu, redirecționat de U Craiova, clubul de care aparținea contractual, către Dunărea Călărași.

Marius ANGHEL 19 Jan. 2019, 16:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă