Lotul Petrolului se mărește! Fiul lui Pompiliu Stoica și un atacant sub contract cu „lupii” au urcat în cantonamentul montan de la Poiana Brașov. Primii trei adversari din amicale

  • Lotul Petrolului s-a mărit cu încă doi jucători din a doua zi petrecută în cantonamentul de la Poiana Brașov, acolo unde a urcat miercuri dimineață.
  • Dacă, inițial, de la Ploiești s-a plecat cu 18 fotbaliști, iar alți trei juniori ai clubului au fost chemați pe seară la echipa mare, a doua zi, Flavius Stoican i-a avut la dispoziție și pe Ianis Stoica (16 ani), fiul fostului petrolist Pompiliu Stoica, și pe Eugen Nica (21 de ani), atacant achiziționat în vara trecută, însă cedat sub formă de împrumut la clubul care l-a format, Daco-Getica București.

 

Tânărul internațional de juniori Ianis Stoica (16 ani) va fi testat de Petrolul în acest cantonament montan. În ciuda vârstei fragede, fiul lui Pompiliu Stoica a debutat în Liga 1 la Dunărea Călărași, unde mijlocașul a fost utilizat de Dan Alexa în două meciuri în sezonul recent încheiat. De asemenea, are cinci apariții în Cupa României, patru pentru FCSB, fostul club cu care era sub contract, și una pentru Dunărea.

Petrolul îl prezintă pe tânărul jucător „ca fiind unul dintre cei mai promițători fotbaliști ai categoriei sale de vârstă, el purtând, de altfel, și banderola reprezentativei U17”.

Tot de joi, la antrenamentele Petrolului s-a alăturat și Alexandru Eugen Nica. Atacantul bucureștean e sub contract cu echipa ploieșteană și va fi evaluat în perioada următoare de stafful tehnic condus de Flavius Stoican. Acesta a revenit de la Daco-Getica, club la care a fost împrumutat în sezonul recent încheiat. De altfel, Nica a fost crescut de gruparea din Colentina. În cariera sa a mai jucat și pentru CS Balotești.

Lotul pe care Petrolul îl are în cantonamentul de la Poiana Brașov:

portari: Cezar Lungu, Cosmin Dur-Bozoancă;
jucători de câmp: Ionuț Cioinac, Alexandru Zaharia, Laurențiu Marinescu, Sergiu Arnăutu, Alves da Silva Walace, Alexandru Șaim Tudor, Cătălin Ștefănescu, Mădălin Mihăiescu, Cristian Sîrghi, Ștefan Bărboianu, Alexandru Munteanu, Valentin Țicu, Mario Bratu, Robert Enache, Andrei Rus, Antonio Manolache, Rareș Simionescu, Mihai Constantinescu, Raul Bucur, Eugen Nica și Ianis Stoica.

 

Primul adversar din amicale: Chindia

Altfel, Petrolul a anunțat și adversarii din amicalele pe care le va disputa în stagiul montan din județul Brașov.

Sâmbătă, de la ora 18.00, cel mai probabil pe stadionul „Tineretului” din Brașov, ploieștenii o vor întâlni pe Chindia Târgoviște, una dintre echipele care s-au dovenit mai puternice în sezonul recent încheiat, având în vedere că dâmbovițenii antrenați de Viorel Moldovan s-au clasat pe locul 1 și au promovat în Liga 1.

Apoi, până la finalul stagiului montan, „lupii” vor mai juca cu echipa de juniori de la ACS Kids Tâmpa Brașov (luni, 1 iulie, ora 18:00) și cu SR Brașov (joi, 4 iulie, ora 18.00, stadion Tineretului).

Pe aceeași temă