INTERVIU | Falub: „Avem cel mai greu program dintre toate echipele”. Ce l-a mulțumit pe antrenorul lui „U” Cluj în cantonament și pe ce post și-ar mai dori un jucător

INTERVIU | Falub:

Universitatea Cluj se pregătește de sezonul în care își dorește revenirea în Liga 1. Adrian Falub a tras concluziile după cantonamentul din Italia și este mulțumit de valoarea lotului pe care îl are la dispoziție. Antrenorul spune că echipa sa va avea cel mai dificil start de campionat, mai ales că va juca la Târgu Mureș primele meciuri considerate pe teren propriu, pentru că pe Cluj Arena se va organiza festivalul Untold.

Adi, cum a fost cantonamentul?
Este important că am integrat jucătorii noi. Asta era cel mai important lucru. Nu e chiar așa simplu să joci la U Cluj, chiar dacă sunt jucători care au evoluat în Liga 1. Pe urmă a venit și pregătirea fizică și tactică. Vom vedea în ce măsură am reușit.

O victorie cu Perugia. A fost o confirmare că echipa e pregătită de cum vrei tu să joace?
Nu neapărat o confirmare, n-am fost foarte mulțumit de felul în care am jucat. Au fost perioade în care ne-au dominat. Important este rezultat, dar suntem departe de ce îmi doresc eu, mai avem mult de muncă. Avem un grup important de jucători, dar avem nevoie de liniște.

1-0 cu echipa lui Nesta

L-ai învins pe Nesta (n.r. – Alessandro Nesta e antrenorul echipei Perugia)…
Nu e vorba de asta. A fost perioada de pregătire, ei erau la început, noi la final și a contat și asta. M-a interesat să vedem cât de repede se pot integra cei noi.

Ești mulțumit de jucătorii noi?
Da, sunt mulțumit! Nu am ce să le reproșez la pregătire. Sper să facem un sezon bun, la finalul căruia să promovăm.

Este greu de făcut primul 11?
Da, eu cred că este destul de greu. Avem un grup important chiar și cei care au rămas sunt jucăori care au valoare. Sper să putem gestiona asta și să joace cine e mai în formă.

„Mi-aș mai dori un fundaș central”

Mai vin jucători?
Deocamdată acesta este lotul, dar vom vedea. Avem doar trei fundași centrali și acolo mi-aș mai dori un jucător.

Gavra poate fi un golgheter în Liga 2?
Nu știu dacă poate fi un golgheter. Pe mine nu ma intereseaza asta. Important este să funcționeze echipa. El n-a venit să fie golgheter, a venit să ne ajute să promovăm. Avem nevoie de spirit de echipă.

Cum ți se pare programul primelor etape?
Foarte greu pentru noi. Întâlnim Chindia, Luceafărul, Energeticianul, ultimele două au același patron. Sunt trei echipe care luptă să promoveze, plus Metaloglobus, o echipă care și-a schimbat antrenorul și nu are nimic de pierdut. Primele etape sunt dificile. Cred că avem cel mai greu început dintre toate, mai ales că jucăm la Mureș.

E un mare minus că jucați la Târgu Mureș?
Știm cu toții că pentru noi este foarte important să jucăm acasă, unde avem publicul de partea noastră. Din punctul ăsta de vedere mă gândesc cum ar trebui să abordăm meciurile de la Mureș. Asta a fost singura obțiune, sper să ne aducă noroc. E important cum începem, pentru că suntem o echipă cu mulți jucători noi și rezultatele îți dau încredere, personalitate. Avem nevoie de moral bun.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă