Încep să sosească jucătorii străini ceruți de Mulțescu! Petrolul are în curte un atacant italian crescut de Chievo

După primele două meciuri petrecute pe banca Petrolului, încheiate cu victorii, 1-0 cu „U” Cluj și 2-0 cu Aerostar, Gigi Mulțescu spunea că a primit acordul conducerii clubului să facă două transferuri, fiindcă echipa ploieșteană suferă în defensivă și atac. „Aveam nevoie de aceștia în contextul în care au apărut deja accidentările și suspendările!”, spunea SMURD, care transmitea că „secundul” său, turcul Yuksel, se va ocupa de testarea celor doi străini.

De atunci au trecut alte două meciuri, din care Petrolul n-a ieșit cu niciun punct, 1-2 cu FC Argeș și 1-3 cu Luceafărul Oradea, însă noutățile despre care Mulțescu vorbea nu apăruseră. Între timp, după trei zile și jumătate de la eșecul de la Sânmartin, la antrenamentul echipei ploieștene a ajuns primul străin care ar putea fi legitimat. Pentru moment, acesta va fi testat.

Site-ul oficial al clubului Petrolul a anunțat, astăzi, că atacantul italian Valerio Anastasi (28 ani, 1.92 m) se antrenează, începând de ieri după-amiază, alături de echipă, el urmând să fie testat în această perioadă de către stafful tehnic.

Anastasi și-a făcut junioratul la Chievo, echipă pentru care, la vârsta de 18 ani, a și prins câteva minute într-un meci de Serie A, contra lui Inter Milano. Ulterior, de-a lungul carierei, a evoluat la nivel de Serie C, pentru Pergolettese, Villacidrese, Lecco, Sudtirol, Chieti, Santarcangelo, Reggiana, Monza, Pistoiese, Mantova, Catania, Messina, Catanzaro și, ultima dată, Virtus Francavilla, aflându-se, practic, cu această ocazie, la prima experiență în afara granițelor Italiei.

În acest sezon de Serie C a evoluat doar 416 minute în tricoul echipei Virtus Francavilla, prinzând 9 apariții și înscriind un gol.

Altfel, jucătorii Petrolului își continuă pregătirile pentru următorul joc oficial, cel de marți, de la ora 19:30, din deplasare cu CS Mioveni. Ieri, petroliștii au avut programate două ședințe, dimineața în sala de forță și după-amiaza pe teren, iar ciclul săptămânal va continua cu antrenamente zilnice ce se vor desfășura pe parcursul acestui weekend, pentru ca în cursul zilei de luni să se plece spre Mioveni.

Pentru întâlnirea cu CS Mioveni, Gigi Mulțescu nu se va putea baza pe doi titulari de bază, Laurențiu Marinescu și Florin Borța, ambii fiind suspendați după eliminările primite în jocul cu Luceafărul.

Înaintea desfășurării etapei a 31-a, Petrolul ocupă locul 5, cu 59 de puncte, fiind la șapte puncte în spatele Chindiei, ocupanta locului secund promovabil direct, și la patru de „U” Cluj, care e pe poziția a treia, de participare la baraj.

Pe aceeași temă