Încă doi titulari au părăsit-o pe ACS Poli, Răchită nu se oprește din testat jucători: „Este o selecție continuă”. Timișorenii au pierdut ultimul amical, cu un adversar de Liga 3

ACS Poli nu a avut o ultimă repetiție prea strălucită înainte de reluarea ligii secunde, deoarece a pierdut cu 2-1 amicalul cu locul 4 din Seria a 4-a a Ligii 3, ACS Dumbrăvița. Valeriu Răchită a utilizat, totuși, o formulă experimentală, cu mulți jucători în teste, dintre care a spus că va reține unul singur. De altfel, echipa va fi schimbată aproape total, deoarece și Drăghici și Motreanu vor pleca, primul, chiar la ACS Dumbrăvița, unde a ajuns ca antrenor-jucător portarul Mădălin Smaranda.

Partida jucată sâmbătă pe arena Electrica a fost una cu o primă repriză destul de slabă în faze ofensive. Dumbrăvițenii au avut o bară, dar în urma unei faze de ofsaid. După 0-0 la pauză, echipa de Liga a 3-a a deschis scorul în minutul 72, prin Albert Voincea. Diferența a crescut peste cinci minute, cu gol marcat de Răzvan Rus, jucător crescut în curtea poliștilor. Pentru gazde, nou-venitul Eugen Sidorenco a redus diferența în minutul 83, grație unui gol cu capul.

ACS Poli: Began – Bilomba (teste), Bilia, Ghidurea, Frederic (teste) – Dinu (teste, U Craiova CS), Pop – Stere, Sorel Chemin (teste), Bîrnoi – A. Diarra (teste). Au mai intrat în repriza a doua: R. Avram – Țîgîrlaș, Paramatti, Uyi, Olteanu – Munteanu, Calugher – Golda, Rogo, Oprea – Sidorenco.

ACS Dumbrăvița: R. Mikoș – Soare, Telescu, Podină, Boancă, Birău, Rus, Briciu, Poparadu, Nanu, Silaghi.
Au mai intrat: A. Mikloș, Gălan, Bîrză, Ștefan, Voinea, Udrea, Stancu

Răchită, tot optimist

Valeriu Răchită nu a acordat atenție scorului. „Nu m-a interesat rezultatul, de asta am și făcut două echipe. Prima, cu jucători în probe, și va rămâne doar unul din cei care au intrat în prima repriză. Iar echipa din repriza a doua a avut antrenament fizic ieri, așa că mă „bucur” că am pierdut meciul de astăzi, ca luni să nu vină cu nasul pe sus și să pot să-i capacitez pentru meciul de sâmbătă, care se va juca pe puncte. Este o selecție continuă la ACS Poli. Vor mai veni săptămâna viitoare, spre, ultimii jucători care să și facă diferența. Vom avea o săptămână să reglăm tot ce a fost greșit din punct de vedere al fazei de apărare. Fiți convinși că la meciul de sâmbătă cu Ripensia vom arăta altfel”, a declarat antrenorul echipei ACS Poli.

Calugher a tot fost testat de UTA, dar a semnat cu ACS Poli

Recent a semnat și moldoveanul de 24 de ani Vadim Calugher, care ultima dată a jucat la Florești, peste Prut. „Calugher a semnat, ca și Sidorenco, Țîgîrlaș. Suntem pe ultima sută de metri, ne pregătim de începerea campionatului”, a precizat Răchită.

La acest meci nu a jucat Dorin Codrea, suspendat în prima etapă, dar nici Mario Contra, care a fost și pedepsit. „Codrea este suspendat. Contra a avut un exces de personalitate contra echipei, și s-a dus la juniori”, a mai spus Răchită.

Drăghici și Motreanu, out

În club au fost discuții pentru plecarea lui Drăghici, Motreanu, dar și David Pop, care a început însă sezonul la Dumbrăvița și nu mai poate fi legitimat sezonul acesta la altă echipă, așa că a rămas în curtea clubului de care aparține.

„Drăghici și Motreanu au venit la mine la birou să spună că își doresc o altă provocare și că ar vrea să plece. Bineînțeles că nu putem face fotbal cu forța. I-am trimis la administratorul special și administratorul judiciar, să rezileze. Din puncutl meu de vedere, nu mai fac parte din lot. Când vine un jucător la mine și spune că nu mai vrea să joace, ce să fac? Să-l oblig să eu să joace?”, a comentat Răchită situația celor doi.

Dumbrăvița vrea să promoveze cu Octavian Drăghici

Sorin Bălu a fost agitat tot meciul. „Nu știu dacă am fost agitat, așa sunt eu de obicei. O victorie meritată a echipei noastre împotriva unei echipe de eșalon superior bună, zic eu, dar sunt foarte mulțumit de atitudinea băieților mei. De data aceasta sunt foarte mulțumit și de faza de finalizare. Pe lângă cele două goluri am mai avut dou-trei situații de a marca. Sunt foarte nemulțumit că pe o greșeală a defensivei noastre am luat un gol stupid, însă mai avem două săptămâni în care vom încerca să punem la punct toate aspectele din punct de vedere fizic, tehnic-tactic și psihologic”, a spus antrenorul Dumbrăviței.

Antrenorul visează să promoveze cu Dumbrăvița în liga secundă. „Fiind și eu la Poli în trecut, mi-aș dori din toată inima ca ACS Poli, ASU Poli și Ripensia să rămână în Liga a 2-a. Mi-aș dori ca lângă aceste trei echipe să mai promoveze și o a patra din al treilea eșalon și să fie foarte bine”, a precizat Bălu.

De altfel, are pe ce să se bazeze în lupta cu echipele arădene, deoarece îl va lua pe Octavian Drăghici. „Nu am închis transferurile. Smaranda a semnat, este oficial, antrenorul nostru de portari și portarul numărul doi. Mai așteptăm un juniori și o bombă”, a mai spus Sorin Bălu.

În primul meci oficial din 2019, ACS Poli joacă sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Ripensia.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘTI / Mediafax foto

Pe aceeași temă