Grăbita Aerostar! Băcăuanii și-au prezentat deja noile achiziții. Florin Bratu a renunțat la jucătorul împrumutat de la Dinamo și l-a adus pe puștiul care l-a impresionat pe Dorin Goian

Într-o perioadă în care majoritatea echipelor sunt într-o continuă stare de agitație, atât din punct de vedere al pregătirii părții a doua a sezonului, cât și al căutării de jucători pe care să-i transfere, la Aerostar Bacău lucrurile se întâmplă altfel. Sâmbăta trecută, conducătorii singurului club din zona Moldovei prezent în Liga 2 au făcut o conferință de presă și au prezentat cele șapte achiziții făcute până acum. Un lucru nefiresc, având în vedere că un astfel de eveniment e realizat la finalul perioadei de antrenamente, înainte de reluarea campionatului, nu la cinci zile după reunire.

Până acum, echipa antrenată de Florin Bratu, care are ca obiectiv menținerea în Liga 2, a făcut șapte achiziții și s-a despărțit de tot atâția jucători. La capitolul noutăți nu mai apare Liviu Gheorghe, ultima dată fost la Dacia Unirea Brăila, însă adus sub formă de împrumut de la Dinamo. În locul său a apărut însă Stejărel Vișinar, un fundaș adus de la Bucovina Rădăuți.

Șapte achiziții, șapte despărțiri. Vișinar i-a luat locul lui Liviu Gheorghe

Portarul Andrei Udeanu (20 ani, împrumutat de la SC Oțelul Galați), fundașii Dudu Drugă (28 ani, ex Energeticianul), Stejărel Vișinar (19 ani, ex Bucovina Rădăuți) și Iulian Carabela (23 ani, ex Daco-Getica), mijlocașii Alin Gojnea (21 ani, ex CS Balotești) și Sorin Tăbăcariu (24 ani, ex FC Argeș) și atacantul Alexandru Pop (25 ani, ex UTA) sunt primele transferuri făcute de Aerostar în 2019.

Pe această listă ar fi trebuit să se afle și mijlocașul Liviu Gheorghe (19 ani), care ultima dată a jucat la Dacia Unirea Brăila și care fusese anunțat ca împrumutat pentru următoarele șase luni de la Dinamo, însă ruptura musculară suferită la unul dintre antrenamente a dus la decizia de a se renunța la serviciile sale.

În schimbul său a fost adus Stejărel Vișinar, un fundaș central care era lăudat, la ProSport LIVE, de fostul său antrenor, Dorin Goian. „Vișinar! Are 19 ani și e înalt de 1,91 m! Joacă fundaș central. Eu la vârsta lui nu aveam calitățile acestui jucător de real talent”, a spus Goian despre jucătorul care era în atenția Voluntariului, însă care a semnat cu Aerostar. În prima parte a sezonului actual, fundașul a înscris și două goluri pentru Bucovina Rădăuți: în victoria cu 4-0 cu FC Botoșani 2 și în cea cu 4-2 cu Foresta Suceava.

„Venirea la Aerostar Bacău este un pas foarte important în cariera mea. Știu că am fost dorit de mai multe echipe, dar am ales cu inima”, a spus Vișinar (foto jos, în stânga) la prezentarea la Aerostar.

La capitolul despărțiri, Aerostar a renunțat la portarul Alexandru Hărăguță, fundașul Sorin Ichim, mijlocașii Alex Sahru, Florin Istrate, Adrian Hurdubei și Andrei Gavrilă și atacantul Andrei Pavel.

„Nu este ușor să iei decizii nici atunci când te desparți de niște jucători, nici atunci când alegi să aduci alții noi. Le mulțumim pentru colaborare celor care nu mai fac parte din lot și le urăm mult succes nou-veniților. Am apelat la toți acești jucători noi din dorința de a face un salt calitativ. Sintetizând, vrem să practicăm un joc plăcut ochiului care să aducă cât mai mulți spectatori, dar și cât mai multe puncte în clasament pentru a reuși salvarea de la retrogradare”, a declarat, citat de Deșteptarea, președintele CS Aerostar, Doru Damaschin.

Un singur amical în cantonamentul de la Isvorani

După o săptămână de pregătire pe plan local, de astăzi, Aerostar își începe stagiul centralizat de la Izvorani, acolo unde va sta până pe 1 februarie. Tot acolo se pregătește de astăzi și CS Mioveni. 

În acest cantonament, băcăuanii vor disputa și un amical, pe 31 ianuarie, cu Unirea Slobozia. La revenirea acasă, echipa lui Florin Bratu are încă patru teste programate: pe 6 și 9 februarie, la Piatra Neamț, cu CSM Ceahlăul, respectiv Foresta Suceava, pe 13 februarie, la Roman, cu Bucovina Rădăuți, iar pe data de 16 februarie, la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda.

„Sunt jucători pe care mi i-am dorit și pe care partea administrativa a clubului ne-a ajutat să-i aducem. Acești jucători se pliază pe filozofia mea de joc. Ca fost atacant, îmi place golul și îmi doresc să creez o echipă cât mai ofensivă, dar, în egală măsură, țin foarte mult la organizarea jocului. Ne așteaptă 17 etape foarte dificile – întotdeauna returul este mai greu decât turul – dar avem convingerea că la finalul sezonului vom reuși să ne atingem obiectivul”, a transmis și antrenorul Florin Bratu.

Foto și video: fb Aerostar Bacău

Pe aceeași temă