Galeriile, la egalitate la spectacol! Universitatea Cluj a învins-o pe ASU Politehnica în amicalul de gală ce încheie pregătirea alb-violeților. Ce au declarat Sabău, Andone și Falub

Marius ANGHEL 17 Feb. 2018, 19:53 Pregătiri, amicale

ASU Politehnica și Universitatea Cluj și-au dat mâna pentru un amical de gală, câștigat cu 1-0 de trupa lui Adrian Falub, cu gol marcat din penalty. Meciul a avut o atmosferă deosebită pentru un amical, cu cele două galerii la datorie: s-a cântat, s-au aprins torțe și chiar și fumigene. Așa cum s-a anunțat, partida desfășurată pe stadionul „Știința” a început pe acordurile imnului studenților, „Gaudemaus igitur”.

De dragul vremurilor „bune”, Dorin Goga și Ioan Ovidiu Sabău au primit din partea timișorenilor carduri de membru Platinium, și câte un fanion. Meciul a început cu o ocazie a clujenilor, la șutul lui Ursu, fără probleme pentru Dur-Bozoancă. Au urmat alte ocazii irosite, de data aceasta de timișoreni. Iulian Dinu a apărat un șut al lui Bilia, din minutul 6, pentru ca peste opt minute, Scutaru să reia cu capul pe lângă poartă o minge centrată de Sorescu. Până la pauză, și Raul Krausz a avut o ocazie, dar portarul clujenilor nu a putut fi învins.

Penalty după henț și fault în careul timișorean

La reluarea jocului, timișorenii au încercat să marcheze prin vârful de careu Lusamba, adus iarna aceasta. Ignea l-a lansat, dar atacantul a trimis pe lângă poartă. Peste zece minute, arbitrul partidei a acordat penalty, după henț și fault comise de Motreanu asupra lui Hațiegan. Giurgiu a fost cel care a executat și a marcat pentru 1-0 de la punctul cu var. Timișoara a mai avut o ocazie în minutul 78, când Predescu a tras la poartă, dar Dinu a respins. De asemenea, în ultimele minute, Vasile Nicolae, poreclit „Ciubuc”, a încercat o execuție din foarfecă, dar fără succes.

Andone nu e îngrijorat de lipsa inspirației din atac a eleviilor săi

Bogdan Andone a fost mulțumit de echipa sa, chiar și fără gol. „A fost un meci util. U Cluj e o echipă bine organizată, cu jucători de calitate. Sunt mulțumit de evoluția băieților mei, care au făcut un meci bun, și-au creat ocazii de a marca, au avut și puțină neșansă. Dar, per ansamblu, implicarea lor și ce au făcut în decursul partidei a fost în regulă. Terenul puțin greu, probabil ne-a incomodat în anumite momente acțiunile de atac. Un test util, felicit echipa oaspete pentru atitudine, dar la fel îmi felicit băieții pentru atitudine și sacrificiu. Au fost mai multe ocazii, poate la ultima pasă nu am luat cea mai bună decizie, am mai întârziat un pas la finalizare. Am avut situații foarte bune de a marca, iar pe o neatenție în apărare am primit acel gol. Sunt sigur că până la meciul cu Chindia vom pune tot ce trebuie la puncte. Atmosfera a fost ca de derby, ceea ce e nevoie în fotbalul românesc la nivel de Liga 1. Sunt meciuri cu șapte oameni pe stadioane și atunci și exprimare jucătorilor e altfel”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Adrian Falub – încrezător, Sabău – năpădit de amintirile din preliminariile Champions League

Antrenorul ardelenilor, Adrian Falub, s-a declarat și el satisfăcut de joc. „Am făcut un meci de pregătire foarte bun pentru ambele echipe. Multe lucruri pozitive, multe lucruri negative. Noi mai avem două săptămâni, mai avem multe lucruri de pus la punct. Am întâlnit un adversar foarte bun, cred că Poli e o echipă bună, care se poate bate la promovare. Cred că Liga 1 duce dorul acestor echipe. Ar fi păcat să nu se ajungă înapoi, să se joace cu stadioane pline și cu o atmosferă. Dacă la un meci de pregătire a fost așa o atmosferă, ar fi ceva deosebit”, a precizat Falub.

Manager sportiv al Universității, Ioan Ovidiu Sabău, și-a adus aminte de, poate, apogeul carierei sale la Timișoara, când, cu Poli, a eliminat-o pe deținătoarea Cupei UEFA, din preliminariile Champions League. „Am amintiri frumoase, îmi face o plăcere deosebită să mă întorc la Timișoara. Am antrenat aici la cel mai mare nivel, am avut niște rezultate la nivel european. M-a ajutat foarte mult să mă maturizez ca antrenor și am amintiri frumoase legate de acest oraș. A fost un meci bun, echilibrat, de pregătire. Este primul joc normal, jucat pe iarbă. Noi ne-am antrenat numai pe sintetic. A fost destul de greu, dar important e că nu ne-am accidentat. Zic că suntem pe drumul cel bun. Încet-încet, ajungem la ritmul de joc oficiale. Când joci cu spectatori, simți atmosfera de meci adevărat, oficial. Și publicul s-a ridicat la nivelul celor două cluburi atât de importante”, a precizat Sabău.

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Mera, Taub – Krausz, Bilia, Ignea – Sorescu, Lusamba, Predescu
Au mai intrat: Giuricici, Coadă, Poparadu, I. Plămadă, Lazea, Vas. Nicolae, Gașpar și D. Bot

U Cluj: I. Dinu – Manu, Abrudan, Andr. Cordoș, Takacs – Hațieganu, G. Giurgiu, Greu, Oct. Ursu – Goga, Cr. Ene
Au mai intrat: Onicaș, Chiș și Telcean

„U” Cluj va începe campionatul peste două săptămâni, în timp ce ASU Poli va primi sâmbăta viitoare, de la ora 12:00, vizita Chindiei Târgoviște.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus Iliesi și Gabriel Brezeanu (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 17 Feb. 2018, 19:53 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă